Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Főtér - Page 3 KaDiPE5
Főtér - Page 3 KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Folrandír Ceilteach
54 Hozzászólások - 23%
Ezaras Azildor
33 Hozzászólások - 14%
Arnav
31 Hozzászólások - 13%
Krónikás
26 Hozzászólások - 11%
Rhysand Earhgaze
20 Hozzászólások - 9%
Aldrich Cornwell
19 Hozzászólások - 8%
Deedra Gindrian
16 Hozzászólások - 7%
Veleris
14 Hozzászólások - 6%
Reinaakviin
11 Hozzászólások - 5%
Calylenia
10 Hozzászólások - 4%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Gailoth havi Hőseink
Jutalmuk 15 ulron
●●●●●●●●●●●●
Aktuális kétheti kihívás
Töltsd ki a karaktere(i)ddel a Tükröm, tükröm kérdéssort!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Yesterday at 10:57 pm
• Moments

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Shani Masrani, Thora Haleye

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 10 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 1 Bot

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
1
3
Ember
9
7
Ork
0
0
Törpe
0
1
Najád
2
1
Vivern
2
5
Keverék
2
1
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Főtér

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Utolsó Poszt Kedd Jún. 15, 2021 4:14 pm
Stealing from the rich

Traveler's song •  Credit:
 

Az árus nagyon kedves volt, és segítő kész, elmesélte azt is nekem, hogy honnan vannak az almák, és mennyit dolgoznak a feleségével azon, hogy minden nap ide juthassam árulni. Teljesen bele felétkeztem abba, amiket mesélt és már csak egy ismerős szempár figyelt rám, tudtam Aiken az, intett.
Pénzemért nyúlt, ami szerte szét gurult. Nem számítottam ehhez hasonló dologra, kissé meghökkentem, de az csak pár pillanatig tartott.
- Tolvaj, fogják meg. – Kiáltottam el magam, ám túl hamar értek az örök oda, így kéntelen voltam eljátszani az ügyetlenkedést, hogy előnyt adhassak Aikennek. Nem kellett volna ilyen közel jönnöm, de azt akartam, hogy szem előtt legyünk. Nyertem neki pár pillanatot, hiszen az örök elé vetettem magam, mint aki ügyetlen szedi a pénzét a földről, egyiket sikeresen el is gáncsoltam, majd a másik idegesen tolt félre. Ezzel talán előnyt adtam neki, hogy ne csukják le azonnal.
Aiken elmélete bevált, hiszen ahogyan felpillantottam egy ronda, de jól öltözött férfi áll előttem.
- Kisasszony minden rendben, várjon had segítsek. – Mondja, majd felgyújt némi ulront a földről. Az istenekre, akkor játsszuk a naiv kislányt?
- Oh, köszönöm kedves? – Pillantok szelíd mosollyal a férfi zöld szempárjába.
- kérem, hívjon Augustnak. – Megrebegtettem a pilláim, és eljátszottam a pirulást is, de roppant kellemetlen volt. Kezembe helyezte a pénzem, és még szándékosan pár pillanatig összeérintkezve hagytam a bőröm az övével.
- Kérem, bocsásson meg, éppen a nagyapámat jöttem felkeresni, hosszú utam volt. Bizonyosan szörnyen festek egy maga fajta úrhoz. – Szabadkozom.
- Ugyan kisasszony, maga Calden legszebb hölgye, akit láttam. – Szelíden félre pillantok, majd egy kósza tincset is eltűrök. Fogalmam sincs hogyan is kellene egy férfit elcsábítanom, soha nem vetemedtem erre. Emlékeimben az Evirani csalfa hölgyek jártak, különösen Alice.
- Karstorre házat keresem, nem tudja, merre lelem? – Kérdezem, majd számolgatni kezdem a pénzem, és finoman kiborulok.
- Mi a baj? Mennyit vitt el az a gazember? – Kérdezi. Sóhajtok, majd válaszolok.
- Fele pénzem, most mit teszek? Hogy járulok elé a nagy apámnak, akit most látnék először. Még ruhára sem lesz pénzem, nézzen rám. A hosszú út megviselt. – Túrok bele idegesen a hajamba.

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○


You step into
the Road, and if you don’t keep your feet, there is no knowing where you might be swept off to
• • •
Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1790
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Jún. 14, 2021 6:16 pm
Stealing from the rich

Traveler's song •  Credit:
 

Deedra elkomolyodva bólintott, ahogy felvázoltam a tervet, majd elindult vissza, a főtér irányába, ahol az almáspult előtt állt meg... Túlságosan is közel a teret figyelő őrökhöz. Mégis hogy gondolta? Fenébe is, nem csak élethű rablásnak kell lennie, minél gyorsabban le kell utána lépnem, mielőtt reagálnak a történtekre. Muszáj előnyt szereznem. A többi már Deedrán múlik, ez végülis az ő rablása lesz, én csak a műsort csinálom. Ha elég rafinált, talán meglophatja az almaárust.
Nagyot sóhajtva félrevonultam egy kevésbé forgalmas sikátorba, hisz ha valaki figyelt, még láthatott minket együtt Deedrával. Ez alatt a pár perc alatt előszedtem a táskámból hosszú, zöld kendőmet, és turbánszerűen a fejelmre tekertem úgy, hogy az arcom egy részét is takarja. Sok messziről jött kereskedő hordott hasonlót. Ahogy visszaindultam, még az egyik nyitott ablakból elcsentem egy kiterített, épp száradó türkíz színű köpenyt, és a hátamra kanyarítottam. Kezdetleges álruhának megteszi, azt hiszem.
Ahogy visszaértem a térre, egyből ki is szúrtam Deedrát, az almás standnál, pont, ahol hagytam. Hát jó, akkor csináljuk... Belevetettem magam az áthaladók forgatagába, igyekeztem a menet szélén haladni, kicsit gyorsabb léptekkel, de nem feltűnően. Tekintetem egy pillanatra találkozott Deedráéval, szememmel intettem neki, nehogy észrevehető legyen. Ahogy közelebb értem hozzá, hátulról nekiütköztem, mintha csak a tömeg sodort volna neki. Rámarkoltam övén lógó erszényére, persze közel sem olyan finom mozdulatokkal, mintha tényleg el akarnám csenni, inkább ügyetlenül és otrombán, pont eléggé ahhoz, hogy kioldjam a csomót, és az a földre hulljon. Ez így épp elég látványosságot kelt, ami magára vonja a figyelmet, viszont nem fogják tudni, sikerült-e valamennyit ellopnom.
Az "elszúrt" akció után futásnak eredtem, félrelökve magam előtt az embereket. Deedra reakcióját már nem érkeztem megfigyelni, de remélem, jó kis műsort csap oda nekik. Hamarosan már az őrök is a nyomomba szegődtek, Ez egy jó kör lesz, őket is lerázni... Remélem megéri ez a hűhó, és sikerül Deedrának szereznie néhány ulront. 

Deedra Gindrian Kedvelte

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
915
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Jún. 12, 2021 9:15 pm
Stealing from the rich

Traveler's song •  Credit:
 

A leánnyal való találkozás után elgondolkodtam. Milyen szomorú lehet, hogy nem tud kitörni, és nem képes azt tenni, amit szeretne. Számomra olyan volt, mint ha egy hatalmas levegő vételhez jutnék, ami után a tüdőm végre újra levegőhöz jut. Elhagyni Evirant volt egyszerre félelmetes, izgalmas, és persze megkönnyebbülés. Csak remélni tudom, hogy később a leány is majd erre az útra téved, persze kevesebb veszéllyel, mint én.
A leány itt hagyott, én pedig körbe pillantgattam, vettem egy almát falatoztam, majd talán egy órán belül Aikent is megpillantottam a megbeszélt helyen. Akkor most jön, aminek jönnie kell, elvileg megtanít engem lopni, lássuk.
Hozzám intézi szavait, majd finoman célozz rá, hogy kövessem. Utolsókat harapok az almába, majd eldobom azt a fűbe. Téglafalnak veti hátát, s újra szóra nyitja ajkait.
Ismét hosszas monológba kezd, megint meghökkentette az, hogy ennyit ilyen gyorsan el tud mondani, de talán az időveszteség, vagy az is lehet azért, hogy ne lássanak társalogni. Figyelmesen hallgatom, és bólogatok.
„nem is fontos kiöltöznöd.”Arcomra azonnal kiült a boldogság, hiszen ez volt a napom legszebb mondata, amit csak kiejthetett.
- Hála az isteneknek. – Szúrom halkan közbe, egy sóhajjal, ám továbbra is figyelek. Nem akarom, hogy azt higgye megint, hogy nem figyelem szavait, ám ez csak úgy kibukott belőlem.
A tervet pedig jól az eszembe véstem. Akkor a következőkben a dolgom őröket keresni, még nem látok rájuk így nem tudok azonnal keresgélni, de tudtam mi lesz a dolgom.
- Értem. – Mondom, majd komoly arcot öltök.
- Akkor indulok. – Mondom, s azzal otthagyom őt, vissza sem nézek, az örök felé veszem az irányt, hogy még is csak a szem előtt lehessek. Kapóra jött az őrök mellett volt az az almás, ahol vásároltam.
- Istenekre mondom nem bírtam ellenállni még egyet kérnék. – Mondom mosolyogva és előveszem az erszényem.○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○


You step into
the Road, and if you don’t keep your feet, there is no knowing where you might be swept off to
• • •
Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1790
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Jún. 11, 2021 6:15 pm
Stealing from the rich

Traveler's song •  Credit:
 

A reggeli és délelőtti órák mozgalmasan teltek. Igyekeztem bejárni Calden legjavát, felkeresni azokat az embereket, akiket egykor ismertem itt. Bár, mint megtudtam, nem sokan maradtak. Legtöbbüket bebörtönözték, vagy elhagyták a várost.
Azért néhány kontaktot sikerült találnom, többek között egy Bradley nevű orgazdát, akiről Edellyntől hallottam. Állítólag kapcsolatban áll a helyi Kegyeltekkel, noha itt a szervezet messze nem olyan befolyásos, mint Nulportban, sokkal inkább egy piti tolvajbanda. Persze ez nem meglepő, a császári fővárosban elég könnyen megégetheti a kezét, aki a tűzzel játszik. Az itteni városőrök nem néznek félre, az itteni vezetőséggel nem lehet csak úgy alkudozni. Mindig is bolondnak tartottam, aki Caldenben próbál érvényesülni a mi szakmánkban...
Ez a Bradley nevű férfi beszámolt a közelmúltban történt eseményekről, felvázolta a helyi hierarchiát, és pár hasznos tippet is kaptam, kitől és hogyan érdemes lopni, ha néhány kósza ulronra szeretnénk szert tenni. Továbbá, érdeklődtem Deedra rokonai felől. A Karstorre név ismerősen csengett neki, és ahogy a lány is mondta, egy helyi kereskedőcsaládról van szó. Mint azt megtudtam, a családfő közel három napja elhagyta Caldent, diplomáciai úton van Milheimbe, azonban a többiekkel talán tudunk beszélni. Legalábbis, ha Deedra felmutatja a medálját, biztosan bebocsátást engednek neki a kúriába.
Elég gyorsan elment az idő, már delet is kongattak, mire visszaértem a város főterére, ahol a lányt hagytam. Volt elég ideje, hogy szétnézzen, remélem, hasznosan töltötte ezeket az órákat, és megfigyelte az utcákon áthaladó kereskedőket, ahogy kértem.
A térre érve hamar ki is szúrtam Deedrát.
- Szép napot! - biccentettem szórakozottan, miközben közelebb léptem, majd intettem, hogy kövessen. Kicsit félrevonultunk a forgatag sűrűjétől, egy háztető árnyékában megpihenve, hátamat a téglafalnak vetve. Így, hogy már nem hallhatták szavainkat az elhaladók, ismét Deedrára pillantottam. - Akkor hát, vágjunk is bele - szóltam halkan. - Mint azt már tudjuk, elég jól meg tudod győzni az embereket az igazadról, ha odateszed magad. Most megnézzük, mi van, ha egy szélhámosságról van szó. A trükk a következő lesz. Először is kiválasztunk egy megfelelő helyszínt. Lehetőleg egy kevésbé forgalmas mellékutca, vagy sikátor legyen, de azért olykor haladjanak el emberek a környéken. A mi szerencsénk, hogy Caldenben vagyunk, ezért kevésbé fontos, hogy jó előre kiválasszuk a célpontunkat. A város ezen a részén mind tehetősebb emberek haladnak át. Kereskedők, utazók, fontosabb emberek. Ha Nulportban csinálnánk, jóval hosszabb felkészülést, és tervezést igényelne a dolog, dehát most még csak tanulod, nem ez lesz életed szélhámossága - mosolyodtam el. - Szóval, ha megvan a helyszín, felállítjuk a csapdát. Egy caldeni kereskedő messziről jött, bajba jutott lánya leszel. Ahogy átgondoltam, nem is fontos kiöltöznöd. Bizonyára elterjedt a híre annak idején, hogy anyád milyen alakkal lépett le. Hitelesebb is a történet, ha ez az ütött-kopott utazóruha marad rajtad. A medállal úgyis tudod bizonyítani kilétedet. Tehát a lényeg, hogy én fogom eljátszani a rabló szerepét, aki rád támadt. Színjáték lesz az egész, és reméljük, mielőbb arra jár majd a hős megmentőd. Meglehet, hogy valaki az őrséget is riasztani fogja, de mire ideér, én már távol leszek. Ami fontosabb, hogy mindig van egy bolond, aki személyesen fog a segítségedre rohanni. Amikor én már távol járok, és az őrökkel kergetőzök, te szépen a bizalmába férkőzöl. Elmondod neki, ki vagy, és miért jöttél ide, még csak hazudnod sem kell akkorát. Az illető igazán szerencsésnek fogja érezni magát, ha megmutatod a medált, jutalmat fog remélni nagyapádtól a segítségért. Innentől kezdve pedig már csak rajtad, és a kreativitásodon múlik, hogy kopasztod meg. Gyanakodni nem fog, szóval simán ki is zsebelheted, ha bízol annyira magadban, de folytathatod a megtévesztést is. Megpróbálhatsz pénzt kérni valami díszesebb ruhára, mondván, hogy szégyellnél így nagyapád elé állítani, vagy kitalálhatsz bármit. Ami a legfontosabb, elsőre sose próbálj túl sokat lenyúlni!

Deedra Gindrian Kedvelte

Túlvilág lakója
Aiken Hackney

I'm just an honest pirate making his way in a dishonest world


❖ Történetem : ❖ Ulron :
915
❖ Tartózkodási hely :
Nulport, vagy amerre a szél visz
❖ Szintem :
Haladó (Tolvajlás); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Jún. 11, 2021 2:12 pm

Szabad a játéktér

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2421
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Jún. 11, 2021 1:41 am
There's a story
behind each face we meet
TWIN SOULS
A

nap már egész magasan járt a horizont felett, én pedig csodával eltelve figyeltem a távolban, már amennyire Calden falai engedték. Vajon milyen lehet a külvilág? Sosem jártam a városon kívül, pedig már régóta álmodoztam róla titkon. A kíváncsiság mindig is ott rejtőzködött bennem, de az őrség iránti elkötelezettségem miatt még ezt is jó mélyen elnyomtam magamban.
- Nulport? Hallottam róla ezt-azt – válaszoltam Deedrának, miközben visszafordultam felé, levéve a tekintetemet az égről. -  Fogadjunk, tényleg olyan koszfészek, mint ahogy híresztelik a fogadókban.
Szomorkásan megrándítottam a vállam.
- Sajnálatos módon én még sosem jártam Caldenen kívül. Édesanyám a tűztől is véd, és olyan szigorú, hogy csak na. Csoda, hogy túléltem mellette az utóbbi éveket. Soha nem értettem, miért ilyen velem, mialatt a többi gyerek boldogan játszhatott kint. Mindig azt mondta, olyan különleges vagyok, hogy jobb, ha erre nem jönnek rá. Valószínűleg én sem fogok soha rájönni, miért mondogatta ezt.
Teljesen abban a hitben voltam, hogy a medálon íródott név, ahhoz a bácsihoz tartozik, akire gondoltam. Csalódottan figyeltem a lány szavaira, pedig nagyon reménykedtem, hogy tudok neki segíteni.
- Nagyon sajnálom akkor, de máshol eddig nem találkoztam ezzel a névvel – vontam meg a vállam. Amint kimondtam ezeket a szavakat, a főtéren lévő kis óratorony dalra fakadt. Egy, kettő, három… tíz kongás. Tíz?! A kosárkámra tekintettem, amiben az édesanyám által kért reggeli hozzávalói lapultak.
- Ne haragudj, de nekem futnom kell. Már rég otthon kellene lennem ezekkel – emeltem fel a kosarat tartó karomat kissé. – Anya megöl így is, hogy nem értem haza időben.
Gyorsan visszavittem a limonádés pohárkát a standhoz, és megköszöntem a frissítőt az italárusnak. Még utoljára a lányhoz léptem.
- Ha esetleg szükséged lenne még a segítségemre, állok rendelkezésedre. Ha elindulsz azon az úton – felmutattam a szegénynegyed irányába, - a vége felé lesz egy kis sárga falú házikó. Ott lakom. Bármi probléma van, keress fel nyugodtan. Valószínűleg a házi bábummal fogok vívni, hogy elfelejtsem az előbbi csodás vereségemet – felnevettem, majd biccentve a lánynak gyors léptekkel megindultam hazafelé. Vissza se pillantva kiáltottam még neki.
- Örülök, hogy megismertelek, Deedra!
Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
816
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Május 29, 2021 6:00 pm
twin souls

@Thora Haleye && Deedra
zene • szószám: xXx • Credit:
 
Elmerültem a finom italba. Nagyon kellemes volt, még soha nem ittam ilyen finom limonádét. Kellemes volt, nem volt olyan keserű citrom íze, valami édeskés íze volt egy cseppet, de nem túl erősen. Egyszerűen tökéletes volt. A lány elfordította az arcát, én igyekeztem nem bele ütni a dolgom olyanba, amit nem akar megosztani velem, bizonyosan mélyen érintik a dolgok. Engem is mélyen érintene.
- Örülök. – Mosolyodom el szelíden.
- Hát.. – Kezdek bele a mondani valóba.
- Úgy is mondhatjuk. – Fejezem be. Rátámaszkodok a hordóra.
- Még nem láttam eleget, csupán Nulportban jártam. Na és te? – Kérdezek vissza érdeklődve. Ám a nap állásából ítélve hamarosan találkoznom kell Aikennel.
Medálom megvizsgálja majd szóra nyitja ajkait. Érdeklődve hallgatom, ám összevont szemöldökkel. Részletesen festi le a házat, és az elvileg nagyapám, ám nem hiszem, hogy passzol. Most is hosszasan beszél, és én pedig türelmesen és illedelmesen hallgattam. Manapság mindenki csak fecseg, és az én közbe szólásaim nem igen számítanak. Talán Eviranban jobban nevelik fel a gyermekeket, nem tudhatom. Aikennel is gyakran tapasztalom. Ám hozzá kezdek szokni. Bólogatok, és figyelek, de nem hiszem, hogy helyesen gondolja, hogy ő a nagyapám.
- Csupán egy fűszerkereskedő, semmilyen ranggal nem bír. Lehet másra gondolsz, talán helytelen nevet tudok, vagy rossz volt a név. A nagyapám, ahogyan mondtam egy egyszerű kereskedő, tudomásom szerint van egy nagyobb háza, de nem tudom semmilyen rangról, ahogyan azt mondottam. – Rázom meg a fejem.
- Nem tudom. – Sóhajtok nagyot kicsit kétségbe esve. Zavartságommal nem akartam megbántani, egyszerűen frusztrál a tudat, hogy erről a feléről a családomnak alig tudok.
- Na, nem számít, köszönöm nagylelkűséged az információért. Majd a társam kiderít többet, remélem. Vagy a végére jár a dolgoknak. Kissé feszült vagyok a találkozás miatt. – Mondom, és megiszom az utolsó kortyot is.

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○


You step into
the Road, and if you don’t keep your feet, there is no knowing where you might be swept off to
• • •

Thora Haleye Kedvelte

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1790
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Május 25, 2021 6:06 pm
There's a story
behind each face we meet
TWIN SOULS
A

z árus kiadta a pultjára a két pohárka limonádét. Felvettem az egyiket, majd hálás pillantásokat vetettem Deedra felé. Belekortyoltam az italba, és egy kellemes, hűs ám kissé savanykás utóízt éreztem a nyelvemen. De szeretem a limonádét, és mennyire jól is esik most. Egy húzásra ledöntöttem, aminek hatására egy kényszeres böfögés indult el felfelé a torkomon. Elfordítottam a fejem a lánytól gyorsan, hogy ne vegye észre, és a számat a kezem elé véve, sikerült hangtalanul kiadni a feleslegesen bezáródott levegőt.
- Ez nagyon jól esett, köszönöm – feleltem. – Szóval akkor valamiféle vándor vagy, nem igaz? – kérdeztem tőle, aztán egyszer csak egy medált dugott az orrom alá. Érdeklődve átvettem tőle és tüzetesebben megvizsgáltam. Én ezt a nevet ismerem. Láttam valahol a helyi kis könyvtárban, amikor éppen nem volt jobb dolgom az őrök piszkálása mellett. Párszor eljárok arrafelé, szeretek olvasni. Nem tudom pontosan melyik könyv rejtette ezt a nevet, de valószínűleg az egyik korábbi népszámlálási dokumentum soraiban olvashattam. Ki gondolta volna, hogy egy holmi leány, aki az arisztokrata életmód felé se közelített, megtanult olvasni. A helyi könyvtáros nagyon jó barátom, és ő tanított meg.
Végigsimítottam a medált, majd rápillantottam Deedrára.
- Van egy arisztokrata ház, feljebb a városban – kezdtem bele gondolkodva, miközben visszanyújtottam a lánynak. – A bejárati ajtaja mellett van felfestve ez a név. A kis tábla, amire írva van, már benőtte a borostyán, én is csak gyermeki kíváncsiságból tépkedtem le azon a részen, meg persze, akkor tanultam olvasni és mindent tudni akartam, hogy mire mi van írva – nevettem fel halkan. - A tulajdonossal, körülbelül olyan hatvan telet is megélhetett már az a kereskedő úr, talán kétszer, ha találkoztam. Mindig úton van, és ha jól tudom pár napja megint elutazott a portékájával. Sajnos nem tudom mit árul, mert a dobozok mindig le voltak takarva a szekerén. Szóval, ha esetleg maradsz, és visszatérne időközben, szívesen szólok neked. Lehet, hogy nem ő az, akit keresel, de jó kiindulási alap lenne.
Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
816
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Május 23, 2021 2:48 pm
twin souls

@Thora Haleye && Deedra
zene • szószám: xXx • Credit:
 
Kedvesen elfogadta az invitálásom, ami feketébben jól esett. Volt ebben a lányban valami, amit nem hagyhattam csak úgy. Elindultunk hát a bódé fele, s közben felém intézi szavait. Válaszol a kérdésemre, és én meglepően szót emelnék, de akkor folytatja. Akár csak Aiken néha, ő maga is hosszan mesélni kezd. Szomorúan hallom, hogy ilyet tesznek, egy ilyen tehetséges leánnyal. Oda értünk az árushoz. Megállunk előtte, megvárom, amíg befejezi, majd az árushoz fordulok.
- Kettőt kérünk. – Mondom, majd lecsapom az ulront.
Meg rázom a fejem, és közbe szórok pár gondolatot.
- Ezt nagyon nehéz szívvel hallom, pedig úgy tudom Tulveronban ritka, ha a nőiséged miatt ítélnek el. Hallottam én már női lovagról is, sőt találkoztam egy Elf nővel, aki rémségeket vadászott. – Vonom meg a vállam, majd elveszem a hideg italt, és bele kortyolok. Nyár elő hava van, ami azt jelenti, finoman érezni lehet a nyár leheletét. Kissé elbambult, amjd magához térve válaszol.
- Amennyiben ez fájó pont, úgy természetesen. Nem akartalak felzaklatni. – Felelem, majd újabbat kortyolok.
- Édesanyám Caldeni, jó magam messzebbről jöttem. Eviranról, ahol a szabadnép él. – Mosolyodom el, s felelem büszkén.
- Nagyapám fűszerkereskedő, lehet ismered. - Veszem le a medálom, és nyújtom felé.
- Ez az egyetlen, ami megmaradt anyámtól. - Mondom szomorúan.
- Csak a vezeték nevet tudom. Karstorre - Suttogom a végén a nevet.

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○


You step into
the Road, and if you don’t keep your feet, there is no knowing where you might be swept off to
• • •

Thora Haleye Kedvelte

Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1790
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Május 22, 2021 12:57 am
There's a story
behind each face we meet
TWIN SOULS
C
salád. Jó érzés lehet valakikhez tartozni, főleg, ha azok többesszámban szerepelnek. Nekem csak édesanyám van az életemben, apámat sajnálatos módon elvitte egy csúnya betegség, míg én kicsi voltam. Nagyon sokat mesélt róla viszont, az életéről, arról, hogy hogyan ismerkedtek meg, hogyan sikerült felnevelnie addig… míg tudott. Emlékszem, anya mindig elmondta nekem, hogy apa tanított meg járni, és borzasztóan büszke volt rá. Az egész környék tudott róla, mert bárkivel találkozott, elmesélte neki. Minden egyes kis története szinte mesébe illőnek tűnt, és tűnik a mai napig. Remélem, egyszer engem is megtalál majd ez a szerelem. Mesébe illően, olyan tipikus szőke herceg fehér lovon. Addig is, marad a férfiak elüldözése a harc iránta szenvedélyem miatt.
Ez a párbaj meglehetősen kiszárította a torkomat, főképp az a rengeteg mennyiségű por, amit sikeresen lenyeltem az arca esés következtében.
- Szívemből szóltál – fogadtam el a meghívást, és kinyújtottam a karomat a bódé felé, hogy hölgyeké az elsőbbség, vagyis, a jelenlegi helyzetben a meghívónak az elsőbbség.
A körénk gyűlt tömegből már csak néhányan maradtak ott, tovább figyelve a helyünkbe lépő fiatal, ambíciózus ifjak harc iránti vágyának csökkentését. A bábuk újra feltöltődtek gyakorlókkal.
Szépen lassan megindultam az árus felé.
- Megmondom őszintén, egyszerűen csak túl sokat figyelem a várost – kezdtem neki a mesémnek. A karomon lévő kiskosárkát erősen magamhoz szorítottam. – Mindig is arról álmodtam, hogy egyszer, nagykoromban, bejutok a városi őrségbe, és nap mint nap figyeltem őket, hogyan fejlődnek a barakk előtti gyakorlópályán. Elhittem, hogy egy nap én is ott fogok állni és megtanulom mind azt, amit ők tudnak. De eddig úgy tűnik, marad a kinti megfigyelés, és a látottak lemásolása és gyakorlása az otthoni saját kis bábumon – szomorkás mosolyt eresztettem el. – Nem akarnak felfogadni újoncként, mert hogy nő vagyok. Minden egyes alkalommal ezzel az egy indokkal utasítanak el. És természetesen én pedig nem tudok ellene tenni. De már nagyon sok jó barátom van az őrségbeliek között, és ők sem értik, hogy a parancsnok miért nem vesz fel. Úgyhogy… marad az álmodozás, azt hiszem.
Fájt erről beszélnem. Minden éjjel begyógyul ez a kis heg a lelkemen, és valahogy minden áldott nap sikerül felszakítani, főleg, ha már csak egy járőröző katonát is meglátok. Életem álma lenne ez. Néha már elcsodálkozom, hogy engem ténylegesen ez vonz-e, vagy egyáltalán maga a harc lehetősége. Lehet, elég lenne valami zsoldoskompániába becsatlakozni, ott aztán lenne minden amire vágyom. Lehet, hogy mindig is csak ennyi volt az álmom, és egyszerűen csak rossz útra fordultam elsősorban?
Elbambultam magam előtt, és nem tudom mennyi idő telt el, mire magamhoz tértem.
- Ne haragudj, hagyjuk is a témát – próbáltam kicsit idegesen terelni a szót. – Azt mondtad a családod keresed. Egyáltalán nem tűnsz caldeninek. Csalt a szemem és tényleg innen valósi vagy akkor? Hátha tudok neked segíteni. Kiket keresel?
Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
816
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Május 21, 2021 10:50 pm
twin souls

@Thora Haleye && Deedra
zene • szószám: xXx • Credit:
 
Elfogadja a segítség nyújtásom közben válaszol a kijelentésemre.
- Ne másokra várj, magadtól légy jobb. Én is magamtól tanultam, és egy nagyon pici csak az amiben segítettek. – Tanácsoltam a fiatal lánynak. Olyan kellemes volt rá pillantanom. Finom lágy vonásai, csillogó szemei vannak. Egy igazi gyöngyszem, akiért bizonyosan megvesznek a férfiak, ám még is inkább piszkolja be a kezét. Végig porolja a ruháit, és elteszi a karját. Jó magam is elteszem az új szépségemet. Még kell neki egy név, hiszen minden jó kardnak van egy neve.
Elmosolyodtam.
- Családom keresem. – Felelem Thora kérdésére, egy szelíd mosollyal. Nem messze tőlünk van egy árus, ami finom limonádét is kínál. Arra fele pillantok, majd vissza a lányra.
- Meghívhatlak? – Kérdezem, és az árus fele biccentek.
- És te … – Kezdek bele egy kérdésbe. Levegőt veszek, vagy is próbálok, hiszen ez a játszma megizzasztott rendesen.
- hol tanultad mind ezt? – Fejezem be a kérdésem, és figyelem az arc vonásait.
Engem még apám hébe-hóba tanítgatott, de soha nem akarta, hogy a harcosok útjára lépjek. Azonban megtanította, ami egy nomádnak kell. Meg tudom magam talán védeni. Mióta ide jöttem, és Aikennel tartok, fejlődtem, s tán már a kezdő szintet is megütöm.

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○


You step into
the Road, and if you don’t keep your feet, there is no knowing where you might be swept off to
• • •
Világi vagyok
Deedra Gindrian

Every great warrior must learn to endure and overcome the adversities of life.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1790
❖ Tartózkodási hely :
Ω Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Május 19, 2021 9:20 pm
There's a story
behind each face we meet
TWIN SOULS
S

zúrt a tüdőm a zihálástól. Ilyen harcba még életemben nem bocsátkoztam, pedig ez még bőven gyakorlás volt. Most már biztos, hogy elbuknék egy éles párbajon. Tényleg, nagyon szükségem lenne egy tanítóra, mert ezek alapján nem jutnék messzire a vadonban.
- Pedig ezt néhány vívómester sajnos nem így gondolná – válaszoltam, és elfogadtam a segítséget nyújtó kezet. Felküzdöttem magam álló pozícióba., majd végig néztem magamon. Koszosnak éreztem magam, de elvégre a földre kerültem, így teljesen jogos volt. Végig poroltam a ruhámat annyira, amennyire csak tudtam. Az kellene még ha így megyek haza, anya tuti megkérdezné, mi történt velem. Azt pedig nem tudhatta meg. Eltettem a kardom a hüvelyébe, majd csípőre tettem a kezem.
- Nos Deedra, most, hogy mindenki tudja, hogy itt vagy Caldenben, én pedig, hogy szépen elvéreztem az első komolyabb párbajomban, mi járatban erre? – kérdeztem érdeklődéssel kevert kínos felkuncogással, miközben megfordultam és felvettem a kiskosárkámat. Nyugodt szívvel nyugtáztam, hogy az egész tartalma a helyén van, és nem loptak ki belőle míg párbajoztunk. Anya meg is ölne, ha csak egy dolgot se vinnék haza azok közül, amit kért. De már amiatt is megtenné, hogy nem azon nyomban hazamentem, hanem leálltam egyáltalán harcolni valakivel, amit amúgy ő sem nagyon támogat.

Deedra Gindrian Kedvelte

Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
816
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Főtér - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
3 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Főtér

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Qerilyan Birodalom :: Calden-
Ugrás: