Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Caldeni piac - Page 2 KaDiPE5
Caldeni piac - Page 2 KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Folrandír Ceilteach
61 Hozzászólások - 24%
Ezaras Azildor
37 Hozzászólások - 14%
Arnav
33 Hozzászólások - 13%
Krónikás
28 Hozzászólások - 11%
Deedra Gindrian
22 Hozzászólások - 9%
Aldrich Cornwell
20 Hozzászólások - 8%
Rhysand Earhgaze
20 Hozzászólások - 8%
Veleris
15 Hozzászólások - 6%
Reinaakviin
12 Hozzászólások - 5%
Calylenia
10 Hozzászólások - 4%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Gailoth havi Hőseink
Jutalmuk 15 ulron
●●●●●●●●●●●●
Aktuális kétheti kihívás
Töltsd ki a karaktere(i)ddel a Tükröm, tükröm kérdéssort!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Yesterday at 12:52 pm
• Szólánc

Yesterday at 12:51 pm
• Asszociáció

Hétf. Május 23, 2022 6:54 pm
• Asztalok

Hétf. Május 23, 2022 6:23 pm
• Tükröm, tükröm

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Nincs

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 3 Bots

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
1
3
Ember
9
7
Ork
0
0
Törpe
0
1
Najád
2
1
Vivern
2
5
Keverék
2
1
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Caldeni piac

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
Utolsó Poszt Kedd Feb. 09, 2021 9:05 pm

don’t trust what you see, even salt looks like sugar
Maledha & Renwyn

Because sometimes chance and circumstance can seem like the most appalling injustice, but we just have to adapt. That’s all we can do.
U
gyanazon történeteket hatvanadik alkalommal is végig hallgatva Renwyn már erősen gondolkozott azon, hogy tulajdonképp mégis miért mondott megint igent társai kocsmázásra hívására. Minden alkalommal ugyanazt a sémát követték éjszakai kalandjaik: a többiek napnyugtára a sárga föld alá itták maguk, egyedül Wylan maradt meg értékelhető társaságának, de kettejükben pedig nem volt elég motiváció ahhoz, hogy életet tartsanak egymásban, szóval éjfél előtt nyugovóra tértek.
Pedig lett volna mit ünnepelniük: győztes csatából értek Calenbe, mindegyikőjük zsebe tömve volt pénzzel… Renwyn mégsem tudott úgy és olyan könnyen elengedni, mint zsoldos barátai, a harcok után sokszor még napokig és a harcmezőn szokott járni gondolatban, újra és újra átélve az eseményeket. Ritkán volt az, hogy önfeledten jól tudta magát érezni az első napokban; Mikor az egyik társa az ölébe próbálta ültetni a szerencsétlen, rémült felszolgálólányt Renwyn már tudta, hogy nem is ez lesz az a nap, mikor három sörnél többet igénye van önmagában fogadni ezzel a társasággal.
Elbúcsúzott hát Wylantől, néhány érmét otthagyott az asztallapon, majd a továbbiakban szó nélkül lépett ki a piacra vezető utcára. A fogadó, ami átmeneti szállását nyújtotta, Calden nappal nyüzsgő terének túloldalán terült el. Most, sötétedés után már csak néhány üresen hagyott, vagy éjszakára bedeszkázott pult emlékeztette arra az életre, ami napközben betöltötte a piacot. Renwynt a város magánya arra emlékeztette, hogy a néha-néha társaságukhoz hozzácsapódó bárdok micsoda költői hasonlatokat tudtak volna képezni a beszögezett bódék és az emberi lét közt; A macskakövön könnyedén lépkedve, enyhén becsiccsentve azon kapta magát, hogy már ő maga volt az, aki a nevetségesebbnél nevetségesebb mondatokat költötte… Tényleg ideje volt lehunyni a szemeit, mert elméje már belefáradt a világba.
Azonban a céljától nem messze, a piacról nyíló egyik utca kereszteződésében mégis megállt, mert figyelmét egy tőle nem is olyan távol kibontakozó jelenet lekötötte. Egy fiatal lány, körbe véve három nálánál nagyobb férfi alakkal… Egy fájóan ismerős szituáció volt Renwyn számára, melyet az ő világában járva sokszor látott az ember; Várostromok után, mikor már asszonyoknak és gyerekeknek nem volt hova menekülnie a betörő hadak elől, kocsmákban vagy mocskos sikátorok végében. Általában szemet hunyt és elfordult, de most mégis valamiért előtört belőle az igazságérzetének apró darabkája, amit az évek alatt nem tanult még meg eltemetni.
Valószínűleg az alkohol vette rá a cselekvésre, mert ha valamit józanon tudott, az az volt, hogy bármennyire is volt biztos az ember a képességeiben, a túlerő az mindig túlerő maradt; Most pedig, ha úgy döntött közbe avatkozik akkor csak ő és az oldalán lógó kardja volt három ki tudja mennyire képzett, illetve mennyire felfegyverzett ember ellen. Minden esély megvolt arra, hogy ott helyben le tudták volna vágni, évtizedes képzés ide vagy oda.
Mégis odalépett. Józan esze csak sikított a háttérben, figyelmeztetni próbálva arra, hogy inkább gondolkozzon.
Köpenyének takarását kihasználva egyik keze már észrevétlenül kardjának markolatán pihent, mikor a négy személy közelébe ért. Száját akkor nyitotta szóra, mikor a négyből legalább háromnak, a férfiaknak tekintetét magára vonta. – Már fél órája várok rád húgom, mi tartott ilyen sokáig? – címezte a szavakat az ismeretlen lányhoz, hátha egyszerű beszéddel megúszható az a szerencsétlen helyzet, amibe a vörös lány akarva vagy akaratlanul keverte magát. Még közelebb lépegetett, próbálva testtartásával nyomatékosítani, hogy nem megy semerre sem válasz, illetve a lány nélkül – Uraim, Önöknek mégis miben tudok segíteni? – kérdezte végül a társaság többi tagjától, szabad, kardot nem tartó kezével a lány alkarja felé nyúlva.

Maledha Dorwien Kedvelte

Harcos vagyok
Renwyn

flames just create us but burns don’t heal like before


❖ Történetem : ❖ Ulron :
526
❖ Tartózkodási hely :
Qerilyan Birodalom
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Caldeni piac - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Nov. 06, 2020 8:12 pm

A caldeni piac messze földön híres széles választékáról és minőségi portékáiról. A gazdagnegyed és a császárok vára mellett persze nem is engedhetik meg maguknak a kereskedők az ócska holmit, noha szó se róla, azért akadnak trükkös kofák. Az egyik különlegessége még, hogy a piac területén megtalálhatóak állandó jelleggel árusító kupecek is, ahogyan egy bőrmíves műhely és gyógynövényes is.
A piacról könnyedén elérhető a gyakorlótér, a kovácsműhely, a híres neves Pajkos Mókus ivó, illetőleg a kevésbé híresztelt, ám közszájon annál bőségesebben forgó Fürge Róka bordélyház is.

A helyszínen lehetőség van vásárolni, melyet jelezni szükséges a reag végén: // #vásárlás: megvásárolt holmik felsorolása //


Áru neveLeírása
Isilmë forrásvize15 ulronaki iszik belőle, annak a hazugsága/árulása egyetlen alkalommal rejtve marad.
Árë forrásvize15 ulronaki iszik belőle, az egyetlen alkalommal képes felfedezni a hazugságot, vagy, ha valaki ártó szándékkal fordul felé.
Oltalom amulett50 ulronhasználóját sok mindentől képes megvédeni, legyen az rontás, átok, fizikális támadás. Amennyiben aktiválódik és kifejti a hatását, darabjaira törik és használhatatlanná válik a továbbiakban.
Utazók tintája20 ulrona testre rajzolván vele az utazók jelét (csúcsára állított háromszög), bárki egyik városból a másikba utazhat tetszőlegesen a tér és idő figyelembe vétele nélkül. Mindössze egyetlen alkalommal hasznosítható, a jel a bőrbe olvad és eltűnik.
Fehérítő szirup25 ulronképes az enyhe mérgező hatásokat semlegesíteni a szervezetben, többször használják másnaposság ellen is. A plura növényből állítják elő, azonban a szirup a növénnyel ellentétben nem bír mellékhatásokkal.
Éberség bájital15 ulronfogyasztója éber marad a következő 24 órában.
Szendergő bájital15 ulronegyfajta gyógyító főzet, a fogyasztója zavartalan, rövid álomba merül tőle, az erejét pedig könnyebben visszanyeri.
Karatty főzet20 ulronelfogyasztója óhatatlan karattyolásba és hablatyolásba kezd, hatása pedig három körig érvényes.
Éjjellátó főzet30 ulronfogyasztója három körön keresztül képes a sötétben látni. Óvakodni kell azonban, ha a főzet hatása alatt hirtelen fény éri a szemeket, ideiglenes vagy akár állandó vakságot is okozhat.
Élet elixír35 ulronez az elixír pótolja a szervezetben az elvesztett vért, például nagyobb vérzéssel járó sérülések esetén. Használata gyakran okoz leküzdhetetlen álmosságot, azzal együtt pedig lidércnyomásos rémálmokat.
Forrasztó bájital35 ulrona bájital képes egy alkalommal összeforrasztani a repedt, törött csontokat. A hatás megkérdőjelezhetetlen, éppúgy a velejáró, észveszejtő kínok.
Teleport kristály15 ulrona kristály használatakor tetszőleges úticélra képes teleportálni a mágus, illetve maximum két kísérője. Egyetlen alkalommal használható fel, egy útra és kizárólag mágusok által. Amennyiben 100 kristály erejét egy varázsbotba gyűjti a mágus, állandósítható a hatása, vagyis nem merül ki a kristály.
Tűzlevél-papír7 ulronha valaki az üzenetéhez ezt a levélpapírt használja, majd tűzre veti, rögvest a címzetthez manifesztálódik a levél egésze. Mágikus eszköz, egyszeri alkalommal használható fel.
Ellenállás ital80 ulronelfogyasztója 2-3 órára ellenállóvá válik a tudatbefolyásolásra. Egyszer használható.
Lélekacél ital80 ulronelfogyasztója 2-3 órára ellenállóvá válik az érzelmi befolyásolásra. Egyszer használható.
Hidegrázás ital80 ulronelfogyasztója 2-3 órára ellenállóvá válik a fagyhatásra. Egyszer használható.
Sárkányital80 ulronelfogyasztója 2-3 órára ellenállóvá válik a tűzhatásra. Egyszer használható.
Perae ital80 ulronelfogyasztója 2-3 órára ellenállóvá válik a méreghatásra. Egyszer használható.
Köpeny30 ulronegyszerű utazóköpeny csuklyával, többféle színben.
Prém50 ulronmeleg, puha pelerin férfi és női méretezésben.
Míves táska35 ulronközepes méretű táska az útra való holmik cipelésére. Nyereghez erősíthető.
Oroszlán medalion20 ulrona mellső mancsait égnek emelő oroszlán képe a harcosok kedvelt szimbóluma. Caldenben kimondottan népszerű viselet, bátorsággal, elszántsággal és vitézséggel telíti el a viselőjét.
Lant100 ulronegyszerű, diófából készült, húros hangszer.
Mandolin100 ulroncsepp alakú, kis pengetős hangszer.
Kis, kézi hárfa120 ulronkicsi, elegáns, húros, pengetős hangszer.
Furulya50 ulronegyszerű, ajaksípos fúvós hangszer.
Fuvola90 ulronmíves, ajaksípos fúvós hangszer Yloréból.
Sámándob45 ulronkis átmérőjű, kézi használatra való, egyszerű, dísztelen dob.
Kürt40 ulronegyszerű, kis méretű szarukürt.


Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2425
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Caldeni piac - Page 2 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Caldeni családom
» Caldeni éjszakák
» Ylorei piac
» Nulporti piac
» Nulporti Piac

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Qerilyan Birodalom :: Calden-
Ugrás: