Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Pajkos Mókus KaDiPE5
Pajkos Mókus KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Folrandír Ceilteach
61 Hozzászólások - 24%
Ezaras Azildor
37 Hozzászólások - 14%
Arnav
33 Hozzászólások - 13%
Krónikás
28 Hozzászólások - 11%
Deedra Gindrian
22 Hozzászólások - 8%
Aldrich Cornwell
20 Hozzászólások - 8%
Rhysand Earhgaze
20 Hozzászólások - 8%
Veleris
15 Hozzászólások - 6%
Reinaakviin
13 Hozzászólások - 5%
Calylenia
10 Hozzászólások - 4%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Gailoth havi Hőseink
Jutalmuk 15 ulron
●●●●●●●●●●●●
Aktuális kétheti kihívás
Töltsd ki a karaktere(i)ddel a Tükröm, tükröm kérdéssort!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Today at 12:49 pm
• Asszociáció

Yesterday at 12:52 pm
• Szólánc

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Arnav, Deedra Gindrian, Ezaras Azildor

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 13 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 10 vendég :: 1 Bot

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
1
3
Ember
9
7
Ork
0
0
Törpe
0
1
Najád
2
1
Vivern
2
5
Keverék
2
1
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Pajkos Mókus

Go down 
Utolsó Poszt Szer. Júl. 21, 2021 1:48 pm

Szabad a játéktér

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2426
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Pajkos Mókus Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Júl. 21, 2021 10:31 am
Good can come out of even the darkest acts.
Deedra & Narcissa
Vannak kódok, amiket csak egy testvér tud megfejteni. És akkor minden a helyére kerül, az egész világegyetem visszazökken.  

Deedra már jó ideje elhagyott minket, úgy, hogy még csak el se köszönt, pedig testvérek vagyunk...vagyis fogadott testvérek, de a lényeg ugyanaz: ő az a személy az életemben aki minden titkomat tudta (majdnem mindegyiket, a jégfúvót még neki se mondtam el), vele harcoltam, vele vadásztam, szinte mindent együtt csináltunk. Most pedig nincs itt nekem. Elég volt, hogy az igazi családom nem kíváncsi rám és ott hagyott egy mocsárban, most még az egyetlen biztos pontot is elvesztettem az életemből. A klán se a régi nélküle.
Viszont nem hagyom annyiban. Szükségem van Dee-re, szóval úgy döntöttem, hogy minden forrásomat felhasználva elkezdek kutakodni utána, hátha nyomra bukkanok, hogy hol lehet, és nem is tévedtem. Megtudtam, hogy a rokonai Caldenben élnek. Ez az egyetlen nyomom, muszáj elmennem oda és megnézni, hátha ott van. Egy próbát mindenképp megér szerintem.
Felnyergeltem a lovamat, eltettem az íjjamat, mert sosem lehet tudni, hogy kibe fut bele az ember az uta során, felpattantam és elindultam. Nem tudom milyen hosszú lesz az utam, meddig fog tartani vagy éppen mit fog hozni számomra, csak azt, hogy meg kell találnom a nővéremet. Általában amit a fejembe veszek azt véghez is szoktam vinni. Eléggé makacs típus vagyok.

Caldenben van egy fogadó, eléggé drága, de szerintem szép hely, bemegyek hátha tudnak valamit Deedráról. Ha Caldenben tartozkodik, akkor biztos betért ide legalább egyszer. Remélem...

Vendég
Vendég
Anonymous
Pajkos Mókus Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Júl. 13, 2021 10:13 pm

Szabad a játéktér

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2426
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Pajkos Mókus Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Feb. 18, 2021 5:40 pm

Újabb gubanc?
Címzett •   @Renwyn  
Hangulat zene • Into The Wild
Credit •
M
ivel előtte rabolták ki kicsiny kis testem, s csaltak félre, semmi kedvem nem volt nyakukban öntenem a serem. Ki tudja, ezer más oka lett volna, hogy bámuljanak. Nem láttak még Törpét, vagy csupán keresik a bajt. Nem kockáztathatom meg, hogy valamilyen italos helyről engem kitiltsanak.
Nem vagyok az a felcsattanó törpe, ellenben unkatestvéremmel Rognussal. Ki akkor beléd áll, ha csak levegőt veszel.  Ismét megszólal válaszolva reám. Felhúzom szemöldököm, s mosolyogva oda súgom.
- Miért én elég fessnek érzem magam. – Mosolygok, majd hatalmas korty, amivel ki is merítem a poharam. Felkészülök, ha ugranom kellene.

A fiatal kis csikó remek ötletet ad. Elégedetten hümmögök, majd megsimítom szakállam.
- Nem is rossz ötlet. – Eresztek egy huncut mosolyt. Kedves felajánlás elgondolkodtatott.
Bár nem mintha akármennyivel is megszánnám, hiszen minden ulronom csak is szállás és kaja piára költöm. Még a nőkön is elgondolkodtam, de áh. Egy fogatlan, csúnya szajha ára is talán három sert is érhet. Inkább eliszom.
- Igaza lehet. – Adok neki igazat bólogatva. Fiatal kora ellenére nagyon látszik, benne van a stratégia a fejében. Emberek egyetlen mozdulatából érezte mit akarnak. Még én itt eliszogattam volna, s tudatlanul kifele menet elvágják a torkom, ő ezt észrevette. S meglepően jelezte, bár félek már jót feltételezni az emberekről, hiszen eddig azt tettem, s láttyuk hova jutottam.
- Akkor balhézzunk? – Kérdezek vissza suttogva. Már meg se várom válaszát, hiszen úgy érzem ezt sugallta mind eddig.  Lehuppanok a székről, s a férfi irányába indulok, kihúzva magamat. Bár belül, hiába harckutatásom, be voltam szarva.

○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Renwyn Kedvelte

Harcos vagyok
Daldram

The dwarves, they heard the tramp of doom.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
886
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Keresem :
Pajkos Mókus Tumblr_n2ud1buxd01siubc3o1_250
Nijana • Leányom
"Csodálatos szépség, bár a modorán van mit csiszolni. Olyan a szíve akárcsak az enyém. Tűzről pattant, koránt sem nőies, előbb üt aztán kérdez típus. Heves természete, de annál nagyobb szíve van."

❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgató)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Pajkos Mókus Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Feb. 16, 2021 9:30 pm

the queen of peace always does her best to please
Daldram & Renwyn

Because sometimes chance and circumstance can seem like the most appalling injustice, but we just have to adapt. That’s all we can do.
R
enwyn békeszerető volt… vagyis hát zsoldos mércével mérve biztosan. A többiekkel szemben neki nem volt hobbija embereket vagdosni, magáért az értelmetlen erőszakért sem rajongott semennyire, csak eszközként tekintett rá ahhoz, hogy túléljen a világban. Próbálta hát kerülni az összetűzéseket, de azok sokszor minden sarok mögött ott várták őt, tapogatódzva érte a sötétben. Ráadásul nem is valami nagydumás, karizmatikus személy volt, hogy akár abból is ki tudta volna magát beszélni, ha nyakához pengét fogva fenyegetődznek életével… Maradt hát neki a kard meg ököl, amitől ha máshogy nevelkedik minden porcikája irtózott volna.
A mellette ülő törpéhez is azért szólt, hátha a mai napon döntött úgy szerencsecsillaga, hogy felcsillan a feje felett és megúszhatja szerencsétlen helyzetét konfrontáció nélkül. Reménykedett abban nem is olyan mélyen, hogy apróra nőtt társának nagyobb kedve van kideríteni, hogy a rosszarcú népek mégis mit akarhatnak ilyen későbe nyúló órában az embertől… Viszont olybá tűnt, hogy mesteri terve nem úgy akart történni, ahogy ő akarta, hanem saját lábra kelt.
A törpe nem pattant fel egyből az asztaltól, fejszét vágva a pultba, mint ahogy azt Renwyn egy perccel ezelőtt látta szemei előtt, hanem helyette csak… beszélt. És ivott volna, ha a szavak nem állják útját a sörnek. Igazából egyik sem lett volna túlságosan meglepő fejlemény, vagy váratlan reakció, ha a fejében nem egy másfajta sztereotípia élt volna a törpékről.
- Hát akkor meg nem tudjuk, melyikünkre néznek, de biztos nem a két szép szemünkért figyelnek – emelte Renwyn végül poharát az arcához, már szinte beletörődve abba, hogy ma sem feküdhet majd le nyugodtan ágyába. Valamiért csak az a gondolat fogalmazódott meg benne ahogy pohara karimáján túl a velük szemező férfiakra nézett, hogy fiatal volt még az este.
Kérdően felvonta szemöldöként, szeme sarkából a törpére sandítva ahogy a rövidke történetét hallgatta, szája nem felé eső sarkában egy mosolyt bújtatva. Valamit nagyon szórakoztatónak talált azon, hogy egy nappal kirabolása után a férfitörpe már a kocsmában ült sört kortyolgatva, mintha mi sem történt volna. – Meglehet, meglehet – bólogatott végül beleegyezően, de kételkedett abban, hogy ez lett volna a helyzet… Persze nem zárta ki a rabolni vágyás lehetőségét, csak a visszajáró portyázók gondolatát.
Beszélgetőtársa utolsó kérdése hallatán lerakta az addig kezében szorongatott italát és megvakarta immáron szabad kezével fejét, kissé tanácstalanul… Majd székét és magát eltolva a söntéstől két talpra állt, látva, hogy rosszarcú barátaikból az egyik reakcióként kiegyenesedett ültében, a másik pedig fel is kelt, láthatóan csak arra várva, hogy elindulhassanak. – Hát Uram, nem akarja kideríteni, hogy náluk van-e esetleg a pénze? – kérdezte a törpe felé fordulva hirtelen, könyökére támaszkodva dőlve a pultnak.
- Azt hiszem mindketten célpontok lennénk ezen a szép estén. Én ingyen és bérmentve felajánlom a kardom, ha a helyzet úgy hozza, csak érjünk haza mindketten az összes foggal a szájunkban – magához nem jellemző mód elvigyorodott, felkapva poharát a pultról és felhörpintve az utolsó kortyot, ami az alján pihent. Lehet kissé fejbe ütötte már az italozás.
- Nos? – kérdezte fél szemöldökét kérdőn megemelve, fejét a kettejükre már türelmetlenül váró figurákra fordítva.

Daldram Kedvelte

Harcos vagyok
Renwyn

flames just create us but burns don’t heal like before


❖ Történetem : ❖ Ulron :
527
❖ Tartózkodási hely :
Qerilyan Birodalom
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Pajkos Mókus Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Feb. 13, 2021 3:01 pm

Újabb gubanc?
Címzett •   @Renwyn  
Hangulat zene • Into The Wild
Credit •
N
em is tudom, már hányadik napja tartózkodom Caldenben. Már sok mindenen át mentem. Kiraboltak, s elvitték a lovam, így megmaradt ulronjaimat természetesen serbe, és finom pecsenyébe kell fordítanom. A barmok. Szerencsére, hogy  mindig elővigyázatos vagyok, és rejtek el itt ott pénzt, így csak kisebb összeget tudtak el emelni tőlem. Ám a lovam, az nagyobb fájdalmam.

A
z első város, ahol megszálltam, s már is ekkora kalamajkába keveredett kicsinyke kis testem. Gondoltam most máshova megyek, s próbálom ki a más italát is. Pajkos Mókus. Micsoda neve van, ám gondolataim férfias gondolatok is. Erős késztetést érzek, hogy kisebb összeget hagyhassak az egyik bordélyházban, ám erre előtte még innom kell.


B
elépek hát,s helyet foglalok nem messze egy fiatal képű, jóképű legény mellett. Kikérem hát italom, ami kezdésnek egy fejemnél kétszer akkora habzó ser ital. Szemeim elkerekednek, nyálam kicsordul, ahogyan elém teszi a pultos. A hab kissé kifolyik az oldalán, s én nekem a szívem megdobban. Talán jobb ez, mint valami fogatlan szajha estére? Serben még nem kellett csalódom.
Éppen elmerülnék az alkoholban, s már a harmadik kortyba kezdenék, mikor a mellettem levő ifjú megszólít. Tekintettem azonnal a férfiakra ugrik. Szemöldököm megemelkedik, s visszapillantok hát.
Milyen kedves, jó lelkű ember, hogy figyelmezteti az öreg Daldramot.
- Ó, jó uram nem ismerem én ezeket. – Forgatom meg a szemem, s kissé aggodalom uralkodik el rajtam.
- Ej szent tűzdémon. Hát rendesen a serem se lehet meginnom? – Suttogom a fiúnak.
- Képzelje jó uram, tegnap raboltak ki. Félő, hogy visszajöttek a haverjaik. – Idegesség már a szívemre is ré ment. Úgy kalapál, mint ahogyan a legjobb Törpék a bányában.
- Most mi lesz mostan? – Pillantásom aggodalom teli. Miért, hát éppen innák, majdan aludnék.
○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Renwyn Kedvelte

Harcos vagyok
Daldram

The dwarves, they heard the tramp of doom.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
886
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Keresem :
Pajkos Mókus Tumblr_n2ud1buxd01siubc3o1_250
Nijana • Leányom
"Csodálatos szépség, bár a modorán van mit csiszolni. Olyan a szíve akárcsak az enyém. Tűzről pattant, koránt sem nőies, előbb üt aztán kérdez típus. Heves természete, de annál nagyobb szíve van."

❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgató)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Pajkos Mókus Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Feb. 13, 2021 11:04 am

the queen of peace always does her best to please
Daldram & Renwyn

Because sometimes chance and circumstance can seem like the most appalling injustice, but we just have to adapt. That’s all we can do.
A
zt mondták, hogy a Pajkos Mókusban volt Qerilyan ezen oldalán a legjobb sör, de ahogy Renwyn a pult mellett kortyolgatott a korsóból, úgy rá kellett jönnie, hogy a sör nos, mindenhol sör volt. Északon, délen, keleten és nyugaton, bármerre is járt, az ital keserűsége néha még annál is biztosabb volt, mint az, hogy a fű zöld volt, az ég meg kék. Nem kifejezetten szerette az alkoholt, de ez egy olyan kellemetlen mellékessége volt az életnek, amivel az embernek meg kellett tanulnia együtt élni… Főleg az ilyen lassú, lusta estéken, mikor semmi sem történt.
Nem volt hozzászokva ahhoz, hogy nem kellett semmit tennie. Szokatlan volt kiengedni és élni, nem a halál gondolatától tartva mulatni… Ennek ellenére is, a legtöbben mindig azt a napot várták a legjobban, mikor két megbízás közt végre megkapták a megérdemelt pihenőt és ha csak néhány napra is, de elfelejtkezhettek az élet nehézségeiről. Renwyn sem tért el ebben az átlagtól, élvezte mikor az egyetlen gondja az lehetett, hogy a fogadóban két étel közül melyiket válassza, de egy idő után - főleg, ha valakinek az úton volt az élete és majdnem minden, amit tudott -, visszavágyott a sárba és a kemény földre aludni. Ahogy pedig újabb kortyot ivott, gondolatai átvándoroltak messzi földekre, hegyekre és mezőkre, míg nem a valóság erőszakosan ki nem szakította az álmodozásból.
Két pár szigorú szem nézett vele farkasszemet a pult L alakban elnyúló másik száráról, úgy méregetve őt, mint egy vad a prédáját. Ez két szempontból is veszettül furcsa volt Renwyn számára: először is, mert mindenki, akit ismert ódákat zengett a Mókus barátságos hangulatáról, másodszor pedig azért, mert semmi nem volt nála vagy rajta, ami csúnyaképű népeknek érdekes lehetett volna. Egyedül oldalán lógó kardja képviselt valamilyen értéket, de azon kívül posztó ruhája nem vagyonról árulkodott, amiért megérte volna megkéselni egy zsákutcában.
Arra a következtetésre jutott hát, hogy nem őt figyelték. Körbetekintett maga körül, de semmi nem hétköznapin nem akadt meg a szeme… mindenki evett és ivott, nem foglalkozva a másik gondjával csak sajátjával. Visszanézett az őt figyelőkre, gyorsan meggyőződve arról, hogy szemeik még mindig irányába függtek valamin. A korsójába temette arcát, gondolatban terveket és ármányokat szőve a miértekről és hogyanokról… míg végül a mellette kettővel ülő törphöz nem fordult, hátha az választ tud majd nyújtani hirtelen dilemmájára.
- Ismerik azok magát? – kérdezte, fejével a szigorú verőembernek tűnő férfiak irányába biccentve. Első ránézésre semmi különös nem volt az öregben (mert, hogy a másfajú ránézésre is idősebb volt egy bő húszassal Renwynnél), de hamar meg kellett tanulnia, hogy egy törp apró termete mögött sokkal több rejtőzött, mint az megmutatkozott. Nem véletlen született meg a mondás, hogy kicsi a bors, de ha megüt, akkor a föld alatt alszol. – Elég rondán néznek, gondoltam szólok, hogy figyeljen hova lép ha az utcára megy.

Daldram Kedvelte

Harcos vagyok
Renwyn

flames just create us but burns don’t heal like before


❖ Történetem : ❖ Ulron :
527
❖ Tartózkodási hely :
Qerilyan Birodalom
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Pajkos Mókus Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Nov. 06, 2020 8:39 pm

A Pajkos Mókus se nem egyszerű kocsma, se nem fogadó, hanem egy közkedvelt vendéglő, mely többek között barátságos hangulatáról, minőségi - noha többnyire drága - italairól és ételeiről, továbbá az évenként Caldenben megrendezett Három művészet őszi tornájának megünnepléséről híresült el. Népszerűsége dacára nem túl nagy épület, emelettel sem rendelkezik - legalábbis, amit a vendégek használhatnának -, cserébe minőségi és feledhetetlen szórakozást ígér. Állítólag erre fordulnak meg a Kontinens legszebb női is, akik véletlenül sem a Fürge Rókából érkeztek egy titkos megállapodás keretében a vendéglővel, és egyáltalán nem céljuk átkísérni az ünnepelni vágyó, netán túlzottan lerészegült vendégeket a szomszédos bordélyházba. Ugyan, micsoda botor feltételezés...
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2426
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Pajkos Mókus Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Pajkos Mókus Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Qerilyan Birodalom :: Calden-
Ugrás: