Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Toll, tus, kalamáris KaDiPE5
Toll, tus, kalamáris KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Krónikás
83 Hozzászólások - 23%
Kalandmester
60 Hozzászólások - 16%
Rhysand Earhgaze
59 Hozzászólások - 16%
Folrandír Ceilteach
54 Hozzászólások - 15%
Deedra Gindrian
31 Hozzászólások - 8%
Ezaras Azildor
30 Hozzászólások - 8%
Naken Forerion
19 Hozzászólások - 5%
Ned Hawke
11 Hozzászólások - 3%
Nîndaer
10 Hozzászólások - 3%
Veleris
9 Hozzászólások - 2%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Termékenység havi
Hőseink
Jutalmuk 15 ulron
●●●●●●●●●●●●
Aktuális havi kihívás
Dobj D6 kockával egy címet, amihez írj egy minimum 700 szavas reagot a Csöndes kalandokba! Bővebben a Próba topikban!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Yesterday at 10:18 pm
• Asszociáció

Yesterday at 10:18 pm
• Szólánc

Yesterday at 9:58 pm
• Karaván út

Hétf. Szept. 26, 2022 11:26 pm
• Fehér-tenger

Hétf. Szept. 26, 2022 4:04 pm
• Erdei tisztás

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Nincs

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég :: 1 Bot

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
1
3
Ember
9
7
Ork
0
0
Törpe
1
1
Najád
2
1
Vivern
2
5
Keverék
2
2
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Toll, tus, kalamáris

Go down 
Utolsó Poszt Szer. Szept. 21, 2022 1:52 pm
@Thora Haleye


Drága Thora!Sajnálattal olvasom soraid, miszerint úgy vélted a haragom, mely akkor ott a parton fellobbant bennem, több volt, mint nyári zápor és sötét fellegekként telepedett vállamra. Ha emlékeim nem csalatnak, akkor is biztosítottalak afelől, hogy szívemen nem viselném, haragnak súlyos terhét irántad. Hisz mint nyárelői eső, aranyat ér számomra mosolyod, s ettől nem fosztanám meg magam. De úgy tűnik tettek kellettek volna a szavak mellé. Őszintén sajnálom, hogy a rohanó időből nem szántam perceket, órákat bájos társaságodnak. Reményem él, hogy kárpótolhatom magunkat a közel jövőben.
A szelek azért oly csalfák, mert a legváratlanabb pillanatban cirógatják a fület, s a torony tele van zeg-zugokkal, melyeket idő bejárnia. Beavatásodról is csak a laborba menet értesültem. Bár mélységesen szomorúvá tesz a tudat, Azildor mesternek, mint te is tudod, megvannak az ügyes bajos dolgai, s talán okkal nem említette számomra, hogy nem egyengeti már lépteid. De az is előfordulhat, csak kiment a fejéből, a teendői mellett. Imigyen, nem zavarnám efféle kérdésekkel, mellesleg jó alkalom lenne újra társaságod élvezni, amennyiben kívánsz róla beszélni.  Megértem, azt is ha tartózkodsz tőle, így megvárom, míg elcincogják az egerek.
Ami pedig, kérdésed illeti. Megvallom magam sem számítottam, teasüteményeket felszolgáló „alakokra”, ahogy arra sem, hogy Alora falai közt lelek egyre. Hiába is próbálnám titkolni szándékom, sejted már úgyis szándékom, ezért lenne szükségem pontosabb híresztelésekre, melyekből utalhatnak jelenlétükre. Minél több tudásra, melyek felkészültté tesznek. S melengeti szívemet aggódásod irányomban, s mivel ugyanígy érzek, nem tennélek ki felesleges veszélynek, beletörne a lelkem, ha bántódásod esne. De kérve kérlek, ne tagad meg tőlem a segítséget és leginkább, ne tégy róla említést senkinek.

Szeretettel ölel:

Rhysand


Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
191
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Toll, tus, kalamáris Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Szept. 19, 2022 2:23 pm
@Thora Haleye


Drága Thora!


Szívből remélem legutóbbi találkozásunk, nem hagyott benned rossz emlékeket, s bár kissé félre sikeredett az este – melynek magam is oka vagyok- szíved nem nyomasztja harag. Megvallom, mit akkor nehezteléssel fogattam, ostobaság volt, s így hónapok távlatából kellemes emlékként csorog végig lényemen. Szeretném, ha hasonlóan éreznél te is, s üde mosolyod, mogyoróbarna szemeid nem árnyékolnák a harag fellegei, ha rá gondolsz.
Minden kétséget kizáróan, meglepve olvasod soraim, hisz a nulporti röpke találkozásunk óta nem jelentkeztem. Nem mentség rá, de lefoglaltak tanulmányaim – miként téged is – melyek nem csak a mágiaismeretek gyarapítására összpontosult. Nem kívánlak untatni részleteivel, hisz talán meg sem érdemlem figyelmed, azok után, hogy még pár sor megírására se fordítottam időt érdeklődve hogy léted felől. Ámbár nem voltam süket a hírekre, melyről kósza szelek rólad fújtak. Fogad, mély, szívből jövő gratulációmat, felavatásod okán. Reménységként említettek, és szemernyi kétségem sincs afelől, hogy a Főnixek rendje egy új reménnyel lett gazdagabb, egy igaz gyönggyel, kinek orcáján lágyan simít Are keze, vigyázva lépteit. Bízom benne, elmúltak aggályaid, s meglelted helyed a torony berkein belül, miként abban is lesz alkalmam még búgó dallamát hallani hangodnak, mikor elmeséled itt tartózkodásod újdonsült élményeit, tapasztalásait.
Azonban tartozom számodra egy vallomással, levelem önzőségből is fogant, amellett, hogy minden szó igaz, mit eddig papírra vetettem. Segítségedet szeretném kérni, reménykedve, hogy nem tagadod meg tőlem. De jelenleg nem is tudom kihez is fordulhatnék, azonban az én időm is véges, s mint említettem lefoglalnak a mesterünk által adott könyvek – nem panaszkodás, hisz hasznomra válik egytől- egyig mind –de lassan elveszni látszok a dolgok sűrűjében. Csupán néhány könyv étlapozására kérnélek, esetleg a könyvtárossal ejthetnél néhány szót a lidércekről, mibenlétéről, azoknak fellehetőségéről. Szóbeszédekről, pletykákról Tulveron vidékén előfordult különös történésekről, melyek e lényekhez köthető. Nem hiszem, hogy kevesebb dolgod akadna, ám bízom benne, időd megenged néhány órát eme feladatra. Sem én, sem az idő nem sürget, nem kívánom, hogy halaszthatatlan ügyeid emiatt félretedd. Mindemelett gondolkozz el, kérlek, mivel is tudnám számodra megköszönni erőfeszítéseid.
Addig is kérlek vigyázz magadra, őrizd meg szertelen mosolyod, mely szikrákat vett a felkelő nap fényében, mely megnyugvást hoz a háborgó léleknek.

Szeretettel ölel:
RhysandThora Haleye and Ezaras Azildor Kedvelték

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
191
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Toll, tus, kalamáris Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Aug. 03, 2022 11:24 am
@Ezaras Azildor


Drága Lidèrcem!


Nincs miért aggòdnod. Jelenlèted, elementáris erővel hat rám, erővel tölti meg testem minden egyes sejtjèt.

,,Te, te vagy a bűvös tündér,
Az az édes hatalom -
Ki miatt e kis szobában
Ily mosolygó, szép világ van,,

Vìgasztalhatatlanságom csupán abból fakad, hogy oly sietve hagytál magamra, egyedül szobám kopár falai közt.
Szòld hát, hogy mondhatnék nemet, ha ily csalfán hivogatsz engemet? Szebb ajándèkom nem is lehet, mint veled tölteni, felhő szélén üldögélő hajnalt. S nézni rőt fènye, miként versenyzik a holddal. Hogy szilaj hullámok verdesik szürke szirtek combját vagy klemantisz, golgota illatában fürdödve, hűs tó tükrében tekintve lessük a fodrozòdò pitymallatot? Nem számít, ha perceit nekem adod.
Üzend, s èn ott leszek!

Rhysand
 
Spoiler:

Ahronit, Nîndaer and Ezaras Azildor Kedvelték

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
191
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Toll, tus, kalamáris Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Aug. 01, 2022 9:12 pm

Tisztelt Orell atya!


E levél, melyet most a kezében tart, minden bizonyára meglepi, hisz legutóbbi találkozásunk immár lassan egy éve történt, s azóta hírt nem hallott felőlem, ahogy jó anyám, s húgaim sem.
Remélem, jó egészség áll szolgálatukba, gond és baj, nem nyomja vállukat. Az ok, nem oly egyszerű, mint talán azt sokak hiszik, s talán hiszi ön, s családom is. Se gyávaság, se csalódottság, se a jobb élet reménye miatt hagytam magam mögött a Milheim vaskos falait, hanem mert az égiek, nem állítottak választás elé. Ön tudja a legjobban, miféle ragaszkodás fűz a kézhez, mely felnevelt, s a bölcsőkhöz, melyet magam is ringattam. Egyetlen bűnöm, mely miatt a lelkem nehéz, hogy hamarabb nem ragadtam tollat, s adtam hírt magamról. Mentségemre szóljon, a helyzetem legkevésbé nevezhető egyszerűnek, de erről több betűt nem vetnék, inkább személyesen ejtenék róla szót, hisz talán a tudás és elhivatottság, mely az alkímiába vetett segítségemre lehet. Ezért a közel jövőben meglátogatom, amennyiben hajlandó régi tanítványával eszmét cserélni. Remélem, nem bántja a szó, hisz jómagam mindig is tanítóként tekintettem Önre. Másodmagammal érkezem; társam pedig személyes jóbarátom s mesterem, a sziklákra emelt Alorából. Egy csepp kétségem sincs afelől, hogy megkedvelik egymást s hajnalba vesző gondolatokon fognak osztozni, hisz nem csak a fény útja az, mely erre okot ad, hanem az hasonlóság is, összeköti vele.
Addig is, kérem, látogasson el anyámhoz. Nyomjon csókot homlokára, ölelje keblére húgaimat, s mondja el nekik, jól vagyok, sorsom kereke pedig jobb irányba fordult a mágusok városában, de szívem egy percre sem feledte őket. Anyám arcáról, a könnyeket törölje le, szóljon róla, hogy hamarosan látni fog, s e levélhez mellékelt néhány érmét adja át neki.
Tudom, hogy bízhatok benne, hogy megteszi, s egyelőre, csak így, de minden hálám, az öné atyám. Bízom benne, hogy az idő barátunk lesz, s mihamarabb szemtől szembe is megköszönhetem. Addig is Are vigyázza lépteit, s ragyogja be útját a fény.

Üdvözlettel:
Rhysand

#kihívás2

Ezaras Azildor Kedvelte

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
191
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Toll, tus, kalamáris Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Márc. 24, 2022 11:41 pm
El nem küldött levél
Drága Lidércem, Nimfám és minden csalfa gonosz…

Ha ezt a levelet olvasod bekövetkezett az, amitől a legjobban rettegtem. Magadra kellett hagyjalak, az ígéretem meg kellett szegjem. Kérlek, bocsáss meg! Csak egy dolgot fogok bánni, hogy nem tarthatlak többé a karomba. De tudom, a túlvilág sem lehet oly rideg, hogy ne vigyem magammal emlékét fénytől csillogó szemednek s napsugár mosolyodnak, mely a mélybe rántott s taszított egy pillanat alatt. Nem tudom, hogy miként alakult a legutóbbi beszélgetésünk, de szívem legtisztább részével remélem, hogy lelkednek édes szavak hagyták el ajkam. Muszáj, vagyok elmondanom – nem tudom mennyi idő adatott meg nekünk – mert talán nem volt lehetőségem, merszem kimondani. Szeretlek! De most életemben először írom le ezt a szót. Neked. Soha nem éreztem a súlyát, nem tudtam a jelentését, amíg meg nem ismertelek.
Soha nem felejtem el azt, a pillanatot, mikor megláttalak a téren, a fátyolosan derengő aranyló aurád, a jóság, alázat, megértés színeivel keverve. A türkiz szemed, melynek felszínén megcsillant a nap huncut fénye. Már akkor ott remegett a gyomromban az ismeretlen érzés, amit bár nem tudtam beazonosítani, de felkavarta a lelkemet. Hosszú ideig tartott beismernem magamnak, mit is érzek. Nehezen fogadtam el, de nem is azért, mert fájt e beismerés, mert azzal kellett szembesülnöm, hogy elraboltad a szívemet. Ma már tudom, azért nem tapasztaltam meg ezt az érzést korábban, mert minden sejtemmel védekeztem ellene. Nem akartam szerelmes lenni, mert soha nem láttam olyan kapcsolatot, ami kiállta volna az idők próbáját, és végül ne ért volna véget úgy, hogy az egyik fél megtörjön a szenvedéstől. Azzal hitegettem magam, hogy elkerülhettem ezt, és végig hazudhatom az életem. De a sors gondoskodott arról, hogy megtanuljam a leckét. A legváratlanabb pillanatban, a leghihetetlenebb helyzetben, olyan valakibe szerettem bele, akiről soha nem gondoltam volna, hogy a szívem őt választja. És mivel nem védekeztem, mert nem is sejtettem, mi történik velem, már halálosan beléd gabalyodtam, mire ráeszméltem. Talán jobb lett volna, ha nem viszonzod... Talán jobb lett volna egy beteljesületlen, platói szerelem emlékét őrizni egész életemben... Talán nem fájna ennyire, ha nem tudom meg milyen, mikor viszontszeretsz... De életem legcsodálatosabb perceit töltöttem a karjaidban, és a világ összes kincséért nem adnám őket soha! Megtanítottál érezni. Megtanítottál szeretni. S most meg kell tanulnod túlélni a hiányom. S hogy világ életembe önző voltam, mi sem mutatja jobban, hogy bár fáj, hogy most a könnyeiddel küszködsz, még sem én vagyok az, akinek facsarja a szívét a bánat. Ha nem ismered a színeket, nem hiányoznak, de ha egyszer rácsodálkozol a szivárványra, többé nem elégszel meg a szürke árnyalataival. Valami ilyesmit éreznék én is. Nem tudnám elviselni, hogy ha magaddal vinnéd a színeket. És most sírd ki magad. Sírj, ameddig el nem apadnak a könnyeid! Utána aludj. Aludj napokig, ki se kelj az ágyból! Nézz ki üresen a fejedből, és hagyd, hogy a bánat legyőzzön! Ne küzdj ellene, úgyis esélytelen lennél. Aztán, mikor már azt hiszed, elemészt a fájdalom, érezni fogod, hogy a tested öngyógyításba kezd.
Azt akarom, hogy tud, mindig vigyázni fogom lépteid, bármerre is fújjon a szél, s ne gyötörjön a lelkiismeret, tudom, hogy a szíved, s lelked egy darabkája mindig az enyém lesz.Ezaras Azildor Kedvelte

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
191
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Toll, tus, kalamáris Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Feb. 26, 2022 11:51 pm
@Ezaras Azildor
Kevés a szó s még kevesebb a tinta, mellyel leírhatnám, mennyire marja lényem a bűntudat, amiatt, hogy talán a legnagyobb szükségben hagytalak magadra. Megértem, ha szívedben harag, s csalódottság lobbant, de megértéssel viseltettek iránta, s nem kívánom szaporítani a szavakat, hogy indokaimmal lágyítsalak, hisz talán igazad lehet, ha nem tartasz rá méltónak.
Ám remélem, hogy elfogadod tőlem a köpenyt, melynek szálai a végtelen fonalán nyugszik, a Nap s Hold találkozásának peremén, mikor egy pillanatra láthatatlanná válik minden. Óvjon téged úgy, ahogy én szeretnélek téged, ha szükséged úgy hozza. S mását annak, mely emlékeztet a múltra, melyből okulni kívánsz. Ez emlékeztessen arra, hogy minden vég egy új kezdet.


Ezaras Azildor Kedvelte

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
191
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Toll, tus, kalamáris Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Feb. 11, 2022 9:08 pm
@Thora Haleye
A tegnap pillanatai órákká álltak össze, az órák pedig emlékekké.
Emléke mogyoróbarna hajadnak, mely zuhatagként fodrozódott az északi szélben, melynek érintése, mint a legfinomabb selyemkelme
Emléke szemednek, melyben tisztán tündökölt minden csillag, s mely minden rezdülésével simogatott,
Emléke szádnak, mely, mint sivatagnak a rózsa, felbecsülhetetlen csókja, mely ajkamat nedvesítette
Emléke akác illatodnak, melyet nyári éjszakákon ont magából
Emléke hangodnak, mely, mint mesebeli najádok éneke, mely elvarázsolt.
Emlékezni akarok, ma és holnap, s azután, míg világ a világ, nem feledni, holtomban is csak emlékezni.
#kihívás1

Thora Haleye Kedvelte

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
191
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Toll, tus, kalamáris Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Feb. 11, 2022 8:59 pm
***
Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
191
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Toll, tus, kalamáris Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Toll, tus, kalamáris Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Egyéb síkok :: Levélküldemények-
Ugrás: