Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Rymdira KaDiPE5
Rymdira KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Folrandír Ceilteach
61 Hozzászólások - 28%
Rymdira
25 Hozzászólások - 12%
Ezaras Azildor
24 Hozzászólások - 11%
Veleris
21 Hozzászólások - 10%
Deedra Gindrian
20 Hozzászólások - 9%
Krónikás
18 Hozzászólások - 8%
Nîndaer
16 Hozzászólások - 7%
Rhysand Earhgaze
11 Hozzászólások - 5%
Ahronit
10 Hozzászólások - 5%
Aldrich Cornwell
9 Hozzászólások - 4%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Nyárelő havi Hőseink
Jutalmuk 15 ulron
●●●●●●●●●●●●
Aktuális kétheti kihívás
A korábbi feladat apropóján a Csöndes kalandok fórumrészen jeleníts meg egy emléket, ami a nyárhoz vagy a nyári ünnepekhez kötődik!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Today at 5:43 pm
• Ylorei piac

Today at 4:14 pm
• Templom

Today at 4:11 pm
• Folyosók

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Aldrich Cornwell, Folrandír Ceilteach, Ian Gray, Nîndaer, Rhysand Earhgaze

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 20 felhasználó van itt :: 5 regisztrált, 0 rejtett és 15 vendég :: 1 Bot

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
1
3
Ember
9
7
Ork
0
0
Törpe
1
1
Najád
2
1
Vivern
2
5
Keverék
2
0
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Rymdira

Go down 
Utolsó Poszt Szomb. Május 28, 2022 9:25 pm

Kedves @ @Rymdira , üdvözlünk Tulveronon! Ne felejtsd el felkeresni foglalóinkat, hogy utána te is felfedezhesd terebélyes világunkat!
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2496
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Rymdira Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Május 27, 2022 11:07 pm

Rymdira

Megszerzett tudást hasznosítani kell.

Születési hely
Tamria

Születési idő
997, tél (25 éves)

Családi állapot
hajadon

Családom
Családi nevem különben Szilfás. Dédapám, Kogdem, dédanyám Hreddi. Ők indítják el a családot a famegmunkálás felé. Leginkább különböző fa kegyeleti tárgyak készítése. Nagyapám Josed, míg nagyanyám Olgire, ők csempésztek be a családba egy pici növénytudást. Apám Mudag, s édesanyám Bringi. Egyszerűen ők kezdtek el foglalkozni a mágiával. Kizárólag a szüleim élnek már csak.

Foglalkozás
Tudósnő

Klánom
Nincs klánom

Törpe - Városi törpe
Szint tanonc(Fegyverforgatás)
Egyéb főkaszt - Világi
Tábata Cerezo
Rymdira

Karakterem képessége
Hozzászólás szerkesztése Tumblr_inline_oe3t9sVKId1tw2m0e_250
A famegmunkálás tudományát belém nevelték, ennek ellenére vannak részek; amik egyből beugranak, de van amit csak kiverni tudnád belőlem. A gyógyfüvek tekintetében, csak a gyógyításra hasznos növények ragadtak meg a fejemben, ám ehhez sajnos 0%-os gyakorlati tapasztalatom van. Mágia? Mágia! Nem, babonások kenyere az! Én sokkal földhöz ragadtabb vagyok, mint a különös igéket ordibáló, levegőben kézzel legyeket legyező népség. Számomra bármilyen hihetetlen, de a szívemhez könyvek és legendák állnak a legközelebb, na meg érdekes dolgok kutatása. Ez a létezésem motorja.
Nő+Tudós= Tudós szakácsnő, igen... eldöntöttem, hogy saját recepteket alkotok, amik bejárják a világot. Legjobban a rabló féle levesekben remekelek. Ha más fajta ételt kívánsz, akkor valószínűleg enyhe gyomorrontás lesz az eredménye...bocsi. S nézzük csak, a kézügyességet! famegmunkálás kiváló, kegyeleti tárgyak farigcsálásával szívesen foglalkozom szabadidőmben. Fokos forgatása rendben van, bár szerintem vannak sokkal rátermettebb törpe nők szerintem.
Következő a lényem! Nem a testesebb törpe nők közé tartozom, tán ezáltal lehet, hogy igazán különleges jelenés lehetek mások számára. Búja törpe nő mint fogalom nem létezik, csak kívánatos. A búja szóra harapok!
Szocializáció: Fuh, tán legfőbb erényem a türelem, legalábbis picivel többet tolerálok, mint a többi törpe. Hangszínem kellemes, s fura lehet de a B és P hangzóknál vibrál. Énekelni tudok, de kerülöm a feltűnést e tekintetben. Ami még említeni kell, az pedig nem más, mint nem mindenkinek nyújtok segítő kezet.

Karakterem felszereléseElsődleges fegyver: Fokos


Másodlagos fegyver:


Vért: Bőrvért


Védekezés:


Egyebek:


Mindenkinek van egy története
Hozzászólás szerkesztése Tumblr_inline_oe40pqZBGU1tw2m0e_250
Eddigi életem legnagyobb mázlijaDúdolgatva haladok a jól kijárt kocsiúton, néha megállva, s beszippantva a jól megérdemelt erdei levegőt. Körülöttem terebélyes fák mutatják pompájukat, azokon pedig változatos színű énekes madarak kápráztatják el leendő párjukat páratlan muzsikájukkal, s természetesen engem is. S még mi színesíti e festői tájat? Bokrok, kődombocskák,csak így itt-ott szórványosan. Semmi elnagyolás nincs benne. Megpillantok két nagyobb fát a kocsiút szélén, egymásba fonódva, mint a szerelmesek. Ez a látvány bizony megállásra késztet, hogy ez meg hogyan történt? A nagy gondolkodásom közepette nem észlelem sem a körülöttem levő teret, sem pedig idő múlását. Így történik, hogy váratlanul meglep engem két csontsoványra fogyott zsivány.
- Pénzt vagy életet! - riadalmamban, s méretemből adódóan megijedek a két embertől, akik alig fogják a kés a kezükben.Magyarán el vannak gyengülve szegények. Nincs szerencséjük, mert előző városban jól bevásároltam, s azóta sincs pénzem.
- Nem lehetne úgy ez, hogy tovább megyek? - nem merek hátranézni a szemükbe, csupán fejjel előre várom, hogy mi lesz rá a válaszuk.
- Eltaláltad, nem bizony! - szól dörmögő hangon, s erre megszólal a másik.
- Velünk fogsz jönni! - elhúzom az ajkam szélét, s fogalmam sincs, hogy mi lenne jó? Szembeszállni velük, vagy engedelmeskedni nekik? Utóbbira nem fűlik a fogam, hiszen ki tudja milyen sötét egy ember gondolatvilága?
- Hát rendben. - adom meg magam a végzet vad lényének, s erre mögülem szólva vezetnek el, egy alig járt titkos ösvényen a táborukhoz. Látom jól, hogy az épületek mára már csak düledező romok. Lehet egy falu kezdemény volt, vagy igazi búvóhelynek készült volna? Ki tudja?! Végezetül valami sátorhoz vezetnek, ahol meg kell állnom.
- Nah most szépségem elkezded kipakolni az értékes cuccaidat, ami a táskádban van! - engedelmeskedek, mert végül is ketten vannak ellenem, s én meg nem vagyok túlságosan az erőszak híve. Egy egész ízletes ragura van nálam hús és növény, s ráadásul lábosom szintén van hozzá. Látom, hogy felcsillan a szemük a jól lakás lehetőségére, s rögtön le akarják foglalni az áruimat, amire nekem szintén szükség van. Nem koplalhatok! Nem hozhatok szégyent a törpe alakra!
- Nem! Nem adom! - fogom vissza horgas orrútól, mire a másik arcon csap. Nem tántorodok meg, hiszen alig van benne erő.
- Hadd csináljak ragut akkor saját magam! - jelentem ki, de a furán fésült újabb pofont ad nekem. Lehetetlen alak!
- Ígérem ízletes lesz! - hangzik tőlem az ajánlat, mire ennek lehetőségére a horgas orrú zsivány elengedi a cuccaim, s én meg hátsómra ülök.
- Úgy legyen te némber, vagy téged eszünk meg! - ezek barbárok! Hozzálátok tehát ragut készíteni nekik a növényekből, s a húsból, amit szintén az előző városból szereztem. Szárított húsról van szó. Szóval serénykedve készítem az ételt, s igen minden jelenlegi gyógynövényem kénytelen vagyok belefőzni ebbe a raguba. Remélhetőleg elengednek, ha már ilyen nagylelkű vagyok velük. Apró szemes növénykét is belepakolom, hiszen szívvel lélekkel főz a jó asszony!S az egyik nagy szokásom, hogy sosem kóstolom meg a jelenlegi állapotát. Meghagyom a lehetőséget az éhes szájaknak, hogy véleményt nyilvánítsanak a főzőtudományomról. Itt sem történik másképp, egy másfél óra múlva tálalom az illatos ragut. Ők meg rárepülnek, hiszen végre asszonyos koszthoz jutnak. Igen ám, az első két kanálkával lenyelik mind a ketten, de a harmadik nem jut el a szájukig, mert szívükhöz kapva, s torz pofával terülnek ki a földön. Én csak hüledezve nézek mindkettőre, hogy ezek micsoda komédiások! Az első percnél még kínos a várakozás, de ötödik percnél saját magam nézek rá a gyilkos ragura. Mit is tettem bele? Eszem ágában sincs megkóstolni, hogy megtudjam, sokkal inkább odasétálok hozzájuk, s meggyőződök arról, hogy ténylegesen nem csak tetetik magukat. Mivel nem, s mivel fura számomra ezen fajta gyilkosság,így inkább félve esetlegesen felbukkanó harmadiktól, kereket oldok. Minél hamarabb a következő településre kell érnem.

Ezaras Azildor Kedvelte

Világi vagyok
Rymdira

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
107
❖ Tartózkodási hely :
Változó
❖ Szintem :
Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Rymdira Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Isilmë kegyeltjei :: Tulveron kalandorai :: Törpe-
Ugrás: