Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Tiltott könyvtár KaDiPE5
Tiltott könyvtár KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Folrandír Ceilteach
61 Hozzászólások - 24%
Ezaras Azildor
37 Hozzászólások - 14%
Arnav
33 Hozzászólások - 13%
Krónikás
28 Hozzászólások - 11%
Deedra Gindrian
22 Hozzászólások - 9%
Aldrich Cornwell
20 Hozzászólások - 8%
Rhysand Earhgaze
20 Hozzászólások - 8%
Veleris
15 Hozzászólások - 6%
Reinaakviin
12 Hozzászólások - 5%
Calylenia
10 Hozzászólások - 4%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Gailoth havi Hőseink
Jutalmuk 15 ulron
●●●●●●●●●●●●
Aktuális kétheti kihívás
Töltsd ki a karaktere(i)ddel a Tükröm, tükröm kérdéssort!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Yesterday at 12:52 pm
• Szólánc

Yesterday at 12:51 pm
• Asszociáció

Hétf. Május 23, 2022 6:54 pm
• Asztalok

Hétf. Május 23, 2022 6:23 pm
• Tükröm, tükröm

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Nincs

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 6 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendég :: 1 Bot

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
1
3
Ember
9
7
Ork
0
0
Törpe
0
1
Najád
2
1
Vivern
2
5
Keverék
2
1
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Tiltott könyvtár

Go down 
Utolsó Poszt Szomb. Ápr. 23, 2022 12:17 am


Tiltott mozdulatok
« Könyvtáros néni •  Untold  »

1022. Remény hava 15.
A kikötő egyik rejtett sarkában bukkanok fel, a kezemben lévő kristály fénye azon nyomban kialszik az ujjaim között. Nem tudom miért ezt a helyet választottam érkezésem céljának, hiszen nyugodt szívvel teleportálhattam volna közelebbi helyre. Talán sétálni szerettem volna, vagy friss levegőt szívni, magam sem tudom megválaszolni. Amint kifordulok a ház fala mögül, azonnal a tornyok felé vezet az utam. Már a napját sem tudom mikor indultam útnak Nulport felé, de végre visszatértem. Rengeteg dolgom van és célom, amit véghez akarok vinni és ehhez elengedhetetlen a tanulás. A tiltott könyvtár felé irányítom magam. Határozottan, célirányosan haladok a rúnákkal és indákkal vésetett ajtóhoz, amely a titkokat őrzi és zárja el a külvilágtól. Megállok a küszöb előtt és csak nézem a fából készült, mégis gyönyörűen faragott ajtót. Már egy ideje fel akartam keresni ezt a helyet, de a félsz bennem, hogy mit szólnak a többiek, mégis mit akarok rögtön ebben a szekcióban kutakodni bennem élt, egészen az utóbbi pár napig. A kilincsért nyúlok, az ajtó kitárul én pedig szó nélkül átlépek rajta.
Ujjaimmal a megfelelő kötetet kutatom, amire most a leginkább szükségem van. Sorra olvasom magamban elmerülve a címeket, aztán megáll a tekintetem egyen. A vér kötelez… Vajon miről szólhat? Érdeklődve emelem le a polcról a könyvet, a szobában álló nő tekintetét rögvest megérzem a hátamon. Felnyitom az első oldalt én pedig összeszűkült szemekkel olvasom az első sorait. Féloldalasan fordulok meg, a vállammal nekitámaszkodom a polcnak.
- Ha ki akarja olvasni, meg kell vennie – szólal meg a hang mellettem, én pedig felpillantok. Egy másodperc erejéig farkasszemet nézek a nővel, aztán fintorogva hangosan összecsapom a könyvet és visszateszem a helyére. Aztán két sorral arrébb kiemelem a könyvet, amiért igazából ide jöttem. – Ezt akarom – mondom hanyagul és felé nyújtom a könyvet. A borítóján kanyargó betűk illetik a címét, „Fondorlatok és Cselszövések”. Már azóta szemezek vele, mióta bele tudtam olvasni Nasirral, de nem akartam megvenni addig, míg Ezaras nem gondolja úgy, hogy léphetek a következő szintre. Valószínűleg most sem gondolja, így nem is fogom neki elárulni, hogy megvettem. Ha pedig odajutunk, hogy engedélyt ad rá, bátrabban fogok nekiállni varázsolni előtte, mert addig gyakorolni tudom előre. Muszáj. A Nulportban történt dolgokat meg tudtam volna előzni, ha nem csak annyit tudnék előidézni, mint holmi kis fénygömb. Talán most, hogy mélyebben bele fogok tudni merülni a könyvben, lesz olyan varázslat, amivel meg tudom előzni a jövőben lehetséges dolgokat.
Látom a nőn, hogy nem tetszik neki a stílusom, de nem is azért jöttem, hogy tetszelegjek itt bárkinek. A nő is hasonlóan elfintorodik és egy direkt módon felhangosított sóhaj keretében fordul el tőlem, hogy letegye a pultra a kötetet. – Még valamit? – kérdezi tőlem közönyösen, én pedig mielőtt rávágnám, hogy igen, még utoljára körbenézek a polcon. – Tudja mit? Csapja hozzá ezt is – kapom le a legalsó sorról a könyvet és viszem oda én magam a pulthoz.
- Nyolcáznyolcvan ulront kérek – nyújtja a tenyerét. Pontosan leszámolom a kezében a kért összeget, s miután eltettem az erszényemet a szoknyám fodrai között rejtőző kis zsebbe, rácsapok a könyvekre és lehúzom őket a pultról. – Köszönöm – sarkon fordulok és az ajtó felé indulok. Mielőtt azonban kilépnék a teremből, visszanézek a polcra, ahol a könyv van. Megjegyzem a borítójának vöröskés színárnyalatát, aztán eltűnök az ajtó mögött.


// #Felhasznált: Teleport kristály - 1 db
// #vásárlás: II. Fondorlatok és Cselszövések (400 ulron) //
// #vásárlás: Mellékvágány (480 ulron) //

Teljesítve

❖❖❖

Varázslónő vagyok
Thora Haleye

Skill and confidence are an unconquered army"


❖ Történetem : ❖ Ulron :
821
❖ Tartózkodási hely :
El'Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok); Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Tiltott könyvtár Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Feb. 19, 2022 11:55 pm

Kutakodó, elmélázott pillantásom komótos lassúsággal gördül végig a tiltott könyvtár magasztos voltán, melynek az éjszaka leplén fogant árnyait halovány kékséggel pulzáló, elbájolt lámpások igyekeznek a kincset érő tudástól távol tartani. Atyám halála óta most először szántam el magamat arra, hogy átlépjem a misztikum küszöbét, s szembesüljek mindazzal, amit elvesztettem… Nyúzott, túlhordott köpenyem csuklyájának óvásából, tartózkodással simítom tovább a tekintetemet a mennyezetig érő polcokra, a rajtuk roskadozó számolatlan írásra, mialatt céltudattal követem a galériára vezető lépcsőfokokat. A kőpadló hűvöse, mely mezítelen talpaimat éri segít a jelen momentumához, a valósághoz kötődni, mégis, amint egy kósza, zabolázatlan árnyalak tűnik felsejleni a perifériámban, meginog egy pillanatra az elhatározottságom.
- Megrémisztettelek? Kerülj beljebb, Azildor. Ha a könyvedért jöttél, elkészült a másolat – jól ismert, csilingelő női hang ékelődik a könyvtár rezzenéstelen csöndjébe, s képtelen vagyok elnyomni magamban fátyolos sóhajomat, ami a megkönnyebbedés okán kéredzkedett le a mellkasomról. Feléledő eltökéltséggel küzdöm le a maradék métereket a galéria egyik pihenő helyiségébe, ahol Uvira fogad, közel s távol a sziget legtehetségesebb kalligráfusa. Kacsója alól kikerülő munkáin kívül mást aligha tudnék elviselni a szemeim mustrája alatt. - Bár kissé meglepett a választás. Ha fogadnom kellett volna, a felindulásból megsemmisített fénymágia köteted pótlására tettem volna az ulronjaimat, mikor megkerestél – metsző mosolya viszonzatlanul marad elkomolyodott ábrázatomon, amit változatlan bújtatok a csuhám takarásában. Nem szívesen gondolok az erőm megcsappanására, aminek felélesztésére minden kínkeserves próbám hiábavalónak bizonyult. Nem is olyan rég esett tapasztalásaim késztették megfoganásra a gondolatot, mely szerint nem érdemes parttalan igyekvésre pazarolni az energiákat. A mágia hatalmának egy új megközelítése tán segít felszabadulni rabláncaim alól, másrészt hasznomra is válhatnak a függetlennek billogozott varázslatok. Mindeddig nem láttam célszerűségét bárminek, ami túlmutatott a fény útjának ragyogásán, ám kénytelen vagyok belátni, az ösvény, amelyre ráléptem, megköveteli maradéktalan felkészültségemet.
- Szerencsére nem kellett fogadnod. Az ár, amit kértél – leakasztom az övemről az ulronokkal megpakolt erszényt, melyet a kötetért cserébe átnyújtok a számára. A munkája ezúttal is kifogástalan, a borító önmagában felér egy külön műalkotással, s ha valami, ez képes szelíd mosolyt csalni a vonásaimra. - Mindég öröm veled üzletelni, Uvira. Pihentesd a kezeid, úgy érzem, a közeljövőben még fog akadni munkám a számodra – egy sejtelmes pillantás kíséretében fordulok el tőle, ujjaim között gondossággal tartva a súlyos kötetet. Ideje lesz elmerülni a friss, kipuhatolatlan tudás szépségében.

// #vásárlás: Mellékvágány (480 ulron) //Teljesítve

❖❖❖○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

In a dream,
I was standing someplace high up, a tower, or a mountain. The whole world was in darkness. Then came the flash of light just on the horizon within the clouds that marked the border between worlds.
˙˙˙Varázsló vagyok
Ezaras Azildor

There is a crack in everything. That's how the light gets in.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
756
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Tiltott könyvtár Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Nov. 01, 2021 1:46 pm
 
magic
mágiafejlésztés
──────────────── ─────────────────
« Comment;  • Szószám; 421 • Zene; Little Destroyer »
« "water your today to bloom in your tomorrow"»
El’Alora egyszerre volt a varázslat és az unalom központja, legalábbis az én fejemben. Az elmúlt hónapokban mégis megszoktam itt és már-már lelkesen akartam bizonyítani, hogy igenis képes vagyok a mágia eme nemes formájára, amit itt kaphat meg az elf fia. Úgy szívtam magamba a tudást, mintha egy pohárból innám ki, akár a kristálytiszta forrásvizet. Az erőm napról napra nőtt és már nem csak a tornyok és termek sokaságában akartam ezt megmutatni, ki akartam menni a szabad ég alá, a város falain kívülre, a világba, amit korábban annyira félre ismertem, hátha akad nekem való munka. A város falai közötti tanulás többé nem volt kielégítő a varázstudásomnak.
Durfar mester érezte ezt és mentoromként magához hívott. Finoman megpaskolta a vállamat és elküldött a Tiltott könyvtárba, egy bizonyos könyvért. Tudtam, hogy egy kisebb vagyonba fog kerülni, de megérte. Túl akartam nőni azon, aki eddig voltam, még ha most is gyerekes csodálattal bámultam a hold ezüst fényének tükröződését a víz fodrozódó felületén… vagy éppen abnormális lelkesedéssel fogadtam mindent és mindenkit, akiben nem kellett volna bíznom. A varázserőm gyorsabban nőtt nálam, előbb vált igazi, felnőttes hatlommá. Már nem érdekelt apám véleménye. A saját dicsőségemért kuporgattam azokat az ulronokat, hogy aztán egyetlen délután alatt költsem el ezen a szép, aranyfényben úszó napon.
Ahogy beléptem a könyvtárba minden szürke volt. Ezt szerettem El’Alorában. Az unalmas könyvtárukat is képesek voltak még unalmasabbá tenni. Mégis, ahogy kinéztem az ablakon és a víz csillanását pillantottam meg, egészen nagyot dobbant a szívem. Odavágytam kintre, a levegőre, a szélbe, ami összeborzolja az ezüst tincseimet és ahol azt érezhetem: igazán élek.
Alig vártam, hogy a kezembe kaparintsam a könyvet és mind a négyszáz ulront kifizessem érte. Az sem érdekelt, hogyha ennek az az ára, hogy a kis szütyő, ami mindig ott lógott az övemen kicsit lesoványodik. Majd visszagyűjtöm. Már megtanultam a módját a kint töltött hetek alatt.
A tekintetem végig táncolt a tekercsek és kötetek sokaságán. Itt is olyan erősen érződött egyfajta mágikus vibrálás, mint az egész városban. Szerettem azt az érzést, amit keltett bennem, mintha valami csiklandozna, nem durván és nevettetően, hanem olyan kellemesen, bizsergető módon. Sokszor gondolkodtam rajta, vajon a többi varázsló is érez-e hasonlóan vagy csak én vagyok túl érzékeny vagy magyarázom-e be magamnak. Akárhogy is, ez egy volt azok közül a dolgok közül, amit tudtam itt szeretni – a finom sütemények mellett.
A bizsergés elmúlt, mintha egy hatalmas hullám mosta volna el az érzést. Hirtelen minden békés volt, minden csendes, mert megérintettem a várva várt kötet borítóját. Egészen olyan volt, mintha a szabadságot szorongatnám az ujjaim között.

// #vásárlás: Fondorlatok és cselszövések//Teljesítve

❖❖❖

Varázsló vagyok
Folrandír Ceilteach

we only obsess over relationships that feel unfinished


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1690
❖ Tartózkodási hely :
Épp Nulport
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Haladó (Éjmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Tiltott könyvtár Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Okt. 24, 2021 8:47 pm

It's a kind of magic
Mágiafejlesztés
If you choose magic you will never be able to return to the life you once lived. Your world may be more exciting but it will also be more dangerous.
Ismét itt, El' Alorában… Egészen rég esett már a legutóbbi látogatásom, melynek alkalmával volt szerencsém találkozni Ezüstkével, s valamennyire sikeredett beleásnom magamat a mágia rejtelmeibe is. Yloréban nem mondom, kevesebb lehetőség állt a rendelkezésemre a legutóbbi pár napban, azonban igyekeztem az időmet kellő mértékben az okulásra fordítani. És ezúttal úgy vélem, készen állnék a gyakorlatba ültetni a tudásomat, amihez úgy hallottam, akad holmi szent írás is, amiből minden jó érzésű varázslónak rendelkeznie szükséges egy példánnyal.
Bizton veszem, a keservesen kicsengetett ulronjaim – miféle elvetemült rablóbanda kíván meg kétszázat egy kötetért?! - nem fognak kárba veszni, főként, ha arra gondolok; a kilátásba helyezett kincskereső küldetésünkön bizony elvárások fognak felém rebbenni a mágikus tudás feltételezésében, s egyébként sem ártana túlélni, bármi is vár ránk ott a bányák vagy barlangok mélyén… Szóval nehéz szívvel, de szerzek egy példányt magamnak, melynek kezdő oldalait a tornyok falai között bújom át rég áhított nyugalomban és zavartalanságban.
Talán egy napig nem fogok hiányozni Yloréból a társaimnak, mielőtt felhasználva egy újabb kristályt, visszakeverednék a bérelt szobámba…

// #Felhasznált: Teleport kristály (2 db) //
// #vásárlás: I. Útvesztő (200 ulron) //Teljesítve

❖❖❖○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Tinvaak los grah
There is no distinction between debate and combat to a dragon. For us it is one and the same.
Bárd vagyok
Ahronit

Our deepest fears are like Dragons guarding our deepest Treasures


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1514
❖ Tartózkodási hely :
Ylore
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Kezdő (Szabadmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Tiltott könyvtár Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Aug. 29, 2021 7:50 pm
Dust, gold, knowledge
« taggeld; @valaki • Szószám; ide • Zene; ide »

A
kikötő forgatagából már a jól ismert, szürke köves utcán indultam el, immár egymagam. Valamivel dél előtt kötöttünk ki, és a hajó napszálltakor indul vissza Nulportba. Volt időm, tengernyi úgyszólván, és biztos voltam abban, hogy ki is fogom használni. Hajamba ültettem fehér ruhám kendőjét, és célirányosan sétáltam az egyre sokasodó emberek és másfajúak között. A város még mindig lenyűgözött, a változatosság jól esett a szememnek, tornyai, mázolt, cserepes házai csodálatosak voltak.
Jártam már itt, akkor, amikor a mágia ösvényére léptem a nagybátyám sokszor elhozott magával. Már gyermekként is kerek szemekkel bámultam a szökőkutakat és a színes ablaküvegeket. Valami sose változik.
A város szívében piac lüktetett, ám árusai csupa olyan dolgot kínáltak, amellyel sehol másol nem lehetett kapni. Lassítottam, és megálltam nézelődni a talizmánok, bájitalok és füvek között. Máshol azt gondolná az ember, hogy bóvli és lehúzás, itt viszont a legtöbb szer valódi volt. Meg is kérték az árát.
A piactól nem messzi, a maga meszelt tornyaival és oszlopaival meredt nyugat felé a Könyvtár. A könyvtár, amelynek márvány küszöbét már oly' sok láb átlépte, aranyos kopogtatóján megannyi lélek bezörgetett. Viszont kevesen jöttek ki többként. Kevesen jöttek ki úgy, hogy valamit hoztak is magukkal. Ugyanis az épület ezen szárnya bárkinek elérhető volt, ám ami beljebb, a csodás udvaron túl kapott helyet, és amit vaspántos, rúnákkal ékes kapuk őriztek, az egészen más volt.
Túl az árkádokon és boltíveken, a Tiltott rész ébenfa könyvespolcain olyan írások pihentek, amelyek évszázados, ha nem évezredes tudást őriztek. Kék fényű lámpások lógtak a kupolás mennyezetről, s odabent kevesen voltak, kivétel nélkül varázstudók.
Volt, akit ismertem látásból, volt, akivel életemben nem találkoztam. Hiszen egy dolog kötött össze itt mindenkit, és mágus és mágus között is van különbség.
Ott töltöttem a napom nagy részét, körbe jártam az egymásból nyíló, hatalmas termeket. Olvastam és jegyzeteltem, annyit, amennyit csak az elmém elbírt. Ám ezúttal nem csak szellemi többséggel távoztam, a pódiumról végre megvehettem azt a könyvet, amelyre már régen fájt a fogam.
Boldogan léptem ki újra az utcára, és indultam vissza a hajó felé. Egyszer majd talán több időt töltök a városban, most viszont fontosabb dolgok szólítottak a túlpartra. Viszont a tudás, amely ott lapult a táskámban, olyasvalami volt, amely soha el nem évült, soha meg nem fakult. Hatalmat adott, többet mindennél. Többet a vérnél és az aranynál.

#vásárlás: Fondorlatok és cselszövések könyveTeljesítve

❖❖❖

Krónikás Kedvelte

Varázslónő vagyok
Edellyn Arienthe

A véres alkony tiszta hajnalt hoz


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1260
❖ Tartózkodási hely :
Nulport
❖ Szintem :
Haladó (Elementáris mágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Tiltott könyvtár Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Nov. 08, 2020 4:22 pm

A Tiltott könyvtárba, mint a neve is mutatja, nem járhat-kélhet csak úgy akárki. Kizárólag azoknak engedélyezett a belépés, akik elindultak a mágia útján, az egyszerű olvasgatásra hiszen akad egy nyitott könyvtára is az épületegyüttesnek. A mágikus iratok, tekercsek a szinteknek megfelelően vannak szétválasztva.

A helyszínen lehetőség van vásárolni, melyet jelezni szükséges a reag végén: // #vásárlás: megvásárolt holmik felsorolása //


Kódex neveLeírása
I. Útvesztő200 ulronszintlépő kötet - kezdő szint
II. Fondorlatok és cselszövések400 ulronszintlépő kötet - haladó szint
III. A hatalmasok küszöbén600 ulronszintlépő kötet - mesterszint
Mellékvágány480 ulronfüggetlen varázslatok elsajátításához bármilyen szinten!
Rúna-vér-természetmágia lapjaiváltozókiegészítő varázslatok lapjai, melyeket egyesével lehetséges megvásárolni. Árszabásuk, leírásuk itt található.


Edellyn Arienthe Kedvelte

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2426
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Tiltott könyvtár Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Tiltott könyvtár Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Könyvtár
» Könyvtár
» Birodalmi Könyvtár
» Nyitott könyvtár
» El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Fehér-tenger :: El' Alora :: Mágus tornyok-
Ugrás: