Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Nyitott könyvtár - Page 4 KaDiPE5
Nyitott könyvtár - Page 4 KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Veleris
3 Hozzászólások - 30%
Kalandmester
2 Hozzászólások - 20%
Naken Forerion
2 Hozzászólások - 20%
Ezaras Azildor
2 Hozzászólások - 20%
Krónikás
1 Témanyitás - 10%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Termékenység havi
Hőseink
Jutalmuk 15 ulron
●●●●●●●●●●●●
Aktuális havi kihívás
Dobj D6 kockával egy címet, amihez írj egy minimum 700 szavas reagot a Csöndes kalandokba! Bővebben a Próba topikban!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Today at 10:41 pm
• Szólánc

Today at 10:40 pm
• Asszociáció

Today at 8:32 am
• Kockadobó

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Ezaras Azildor

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 16 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 15 vendég :: 2 Bots

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
1
3
Ember
9
7
Ork
0
0
Törpe
1
1
Najád
2
1
Vivern
2
5
Keverék
2
2
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Nyitott könyvtár

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Utolsó Poszt Pént. Márc. 04, 2022 4:02 pm
You be Leina, I be Rhys
- Azt gondoltam, te értelmezni tudod azt, amit látsz – felelek, noha már tudatában vagyok annak, hogy ez nem így van. Korábbi szavai elárulták. S bele kell nyugodnom, hogy jelentése rejtély marad számomra, melyet a legkevésbé sem szeretnék a jövőben sem firtatni. Nyomasztó mivolta lassan szállingózik körülöttem, s rakódik hajamra, vállamra, bőröm minden egyes négyzetcentiméterére akár a pernye. – Mert olyan, kellemetlenek, hasznosságuk ellenére is – elhessegetve sötét gondolataimat, térek vissza a valóság talajára értelmet adva tettemnek Leina előtt. Aprót vonok a vállamon is, hisz igazából ezt tapasztalás híján nehéz lenne szavakba önteni. Mindenki más miatt érez viszolygást vagy undort, valami iránt. – Remek – bólintok, elhatározva magam fordulok ismét a könyvtár bejárata felé, hogy kitárjam előtte az ajtót. Karcsú ujjak ragadják meg fedetlen karom, s mélyen marnak húsomba körmei. A fájdalomnál nagyobb rémületbe átforduló meglepettségem heves érintése révén. – Újabb látomás? – fordulok felé, s nyújtok támaszt neki, derekára simítva kezeim. Ám most bájos arcát inkább torzítja fájdalom, mint a révület adta teljes kiszolgáltatottság. Kinyögött szava teszi egyértelművé a helyzetet, legalábbis csak remélem, hogy sejtésem helytálló. Amennyiben nem ellenkezik, könnyeden kapom karjaimba törékeny testét, sietős léptekkel indulok meg vele a csipke barlang irányába. A legközelebbi víz ott van, mégsem törhetem rá valakire az ajtót, beledobva egy dézsa hideg vízbe. Keveset, szinte semmit nem tudok fajáról, s ha Káoszként nem vagyok jelen a parton, azt sem tudnám, hogy a tenger büszke népének tagja. Így az ijedelem ködfátylán át, időm sincs gondolkodni azon, hogy netalán, a tenger sós vizére lenne szüksége.

Calylenia and Ezaras Azildor Kedvelték

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
201
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Feb. 27, 2022 2:47 pm

the smelly cat
Kérdő pillantást vetek rá.
- Én megmondani? – Zavart vagyok. Hogyan tudnám még is én? Nem vagyok elég jó ahhoz, hogy a látomásom értelmezzem is. Ilyen nagy hatással nem is volt rám még egy sem.
Majd hangja szavakat formáz, ám meg inog. Összevonom a szemöldököm, de nem is foglalkozom vele, amikor is már másról beszél.
- Miért? – Kérdezem gyermeki ártatlansággal. Én ritkán találkoztam velük. hangosak, és zavaróak, szóval talán már meg is értem a kijelentését, ám ekkor már megkérdeztem.
Azt sem tudom mennyi idő telt el azóta, hogy találkoztam ezzel a fiúval, férfival, akárhogyan is nevezzük. Látomásom is csak jobban elvette az időérzékem.
- Talán igen meg. – Mondom büszkén.
- Biztos lenni könyv bogár. – Igyekszem magyarázni, hogy keresnünk kellene egy ilyen könyvet, amiben feljegyezték a bogarakat.
Ám ekkor elkap valami megmagyarázhatatlan égető érzés, s hiába akartam nem hozzá érni, újra és újra megteszem. Megérintem, belekapaszkodom, s zihálva pillantok rá.
- Seg..- zihálom. S pillanatig, csak merev a testem és kapaszkodom bele, és kapkodom a levegőt. Fulladok, tudom már mi ez. Magam még soha nem találkoztam vele.
- Segíteni.. – Végre tudom mondani a szót.
- Víz!!- Nem tudom mondani, de segítenie kell vízbe jutnom. Megpróbálok elindulni, de ekkor elesem, s tápászkodom fel.
- Vízbe jutni most! – Mondom, s remélem, segít nekem. Az idő érkélésem elveszett, így elfejtettem, hogy mikor is voltam vízben. Nem vesztegethetem az időm, különben meghalok.
« taggeld; @Rhysand Earhgaze  ;• credit; »


○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

the Oceans roar
is music to the soul


Rhysand Earhgaze Kedvelte

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1276
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Feb. 22, 2022 10:48 am
You be Leina, I be Rhys
Látom zavarodottságot tekintetében, felkavarodott tengert, melynek nem sima víztükrén vett szikrákat a beszűrődő téli napfény. A kérdésére magam sem tudtam a választ s ez kellemetlenül érint. Nem csupán, azért mert nem tudom megnyugtatni a háborgó, kíváncsi lelkét, hanem mert a sajátomat sem. Kérdések, melyre válaszokat szeretnék találni, de valami mélyen legbelül, azt súgja, ne keressem az igazságot, hagyjam, azt ködpermetes ég alatt. – Nem – ingatom meg lassan a fejem, kékségen szikráit fixírozva. – Az hittem, te majd megmondod – vallom be őszintén. Nem ismerem, tudásának alappilléreit, de valahol, azt reméltem, látomásait meg tudja fejteni. Tévedtem. A parton előcsalogatott látomása sokkal értelmezhetőbb volt. Azidor és Káosz együtt barangol a könyvek rengetegében. Kezdek féltékeny lenni arra a macskára. A rám telepedő komorságba üde színfolt ártatlansága, mely óhatatlanul csal nevetést ki belőlem. – Nem bántom magam – kacajom foszlányaiban próbálom nyugtatni, aggódó tekintetébe süllyesztve enyémet. – Ez olyan emb… - harapom el a szó végét, hisz honnan is tudhatná egy jött ment idegen, hogy nem a szárazföld gyermeke. Ajkam belső felét harapva gondolkodok a szavakon, melyekkel megmagyarázhatom neki az imént történteket. – Furcsa számomra az egész, s nem szívlelem a bogarakat… - ebből az előbbi a leginkább igaz, míg az utolsó hát… - túl élénk a képzelőerőm – nem tudhatom mit értett meg szavakból, hogy mennyire tudja átélni a számára nem tapasztalt dolgokat. Kétkedőn emelem magasba szemöldököm, talán elbeszéltünk volna egymás mellett? Nem tagadom, akadnak pillanatok mikor magam is akadályokba ütközök mondandója megfejtésében. - Őőő, hát azt hiszem ezt most így hirtelen nehéz lenne elmagyarázni – jegyzem meg hallkan a mágiára vonatkozó kérdését. Nagyon az alapoknál kellene kezdeni, s ez még számomra is olyan dolog, ami gyerekcipőben jár.  S talán ép ésszel fel sem fogható sokak számára, azt amit érez, tapasztal az ember nehéz szavakba foglalni, s akinek sikerült, az minden a könyvekben van. Akaratosság, mely a talány megfejtésére összpontosul magam is meglepődőm. – Elég sok bogár létezik, kicsi nagy, fekete fehér, színesek akár a szivárvány – tétován válaszolok, hisz minduntalan eszembe jutnak az elhangzott szavak, kellemetlen érzés kerít hatalmába. Az elmúlás velem egy lapon említve egyáltalán nem szívmelengető, s nem biztos, hogy tudni szeretném eljövetelének napját, főleg, ha a küszöbön áll. – Felismernéd, ha újra látnád? – nem kívánnám haragjának súlyát cipelni, sem élesen villanó tekintetét, mely egyetlen pillantásával mély sebet tudna ejteni épp úgy bőrömön, ahogy szívemen. Nos, meglehet, hogy sok lapot kell átnyálazni, ahhoz, mire megleljük, de készséggel állok rendelkezésére, ha valóban ezt akarja, csak az idő legyen kegyes.

Calylenia and Ezaras Azildor Kedvelték

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
201
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Feb. 09, 2022 7:47 pm

the smelly cat
Zavart voltam, és akartam tudni, hogy vajon olyat láttam-e, aminek ténylegesen van jelentése. Esetleg tudja a választ, de nem mondja el?
- Lehet. – Mondom neki, majd belepillantok a szemeibe. Kellemesek voltak, nem olyan emberi. Egy pillanatra megnyugszom, segített a tekintette. Nem akarok egy embert sem kedvelni.
Nekem így is nehezemre esett az, hogy a macskát elkezdtem megkedvelni. Mestert nem tudom, tudhatom e, olyan furcsa egy alak. Mondjuk nekem minden furcsa, lehet itt ez a normális.
Hallom szavait, ahogyan felidézik enyémeket. Összevonom a szemöldököm.
- Mondani neked valamit? – Kérdezem értetlenül, hiszen nekem semmit nem mondtak. Kérdésére megvonom a vállam. Ezt nem régiben tanultam, és egyszerű mozdulat, nem igényel beszédet.
- Nekem jelenteni semmit. – Mondom neki. Csontjai roppannak, s én erre a hangra megugrom.
- Azért nem kelle bántani magadat. – Mondom kissé aggódva. Miféle szokás ez?  
Mágia, a falban? Azonnal pillantgatok jobbra, s balra. Mi az, hogy a falban? Hogyan?
- Miket beszélsz? – Vonom össze jobban a szemöldököm.
- Talán bántani magad, és most nem tudni mit beszélni? Nem értem. – Értetlenkedem.
- Nem ez kell most megfejteni nekünk. Kell itt most egy megoldás. – Mondom határozottan.
- Bogárról tudni valamit? – Kérdeztem. Nem emlékeztem hirtelen mondtam e milyen bogár, s ha nem akkor megkereshetnénk, ebben a rengetek könyvben. Ronan is mutatott nekem sok könyvet. Tele volt szép képekkel, lehet a bogárról is van. .  
« taggeld; @Rhysand Earhgaze  ;• credit; »


○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

the Oceans roar
is music to the soul


Rhysand Earhgaze Kedvelte

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1276
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Feb. 04, 2022 9:24 pm
You be Leina, I be Rhys
Összevonom szemöldököm, amint közelebb hajol, s én kissé hátra hajolok, míg ő érintés nélkül bök a vállamra, s én óhatatlanul is lesepertem magamról a láthatatlan kártevőt. Nem tartottam a lánytól, vagyis ez így ebben a formában nem teljesen igaz. A kezdetleges bizalmam még most sem múlt el irányába, ám hirtelen hevessége, még az enyémen is túltett, s inkább hasonlított ez valami őrült kiszámíthatatlanságnak. Mint a tenger, mely az egyik percben még szelíden mossa a partot, a következőben pedig már szilaj hullámokkal ragadja magával az apró kavicsokat. Őszintén, nem szeretnék még egy ilyen kődarab lenni. Így inkább betartom a játékszabályokat, amit véletlenül sem engedek megszegni még neki sem. – Értem, talán le kell ülepednie annak, amit láttál – morfondírozok, inkább magamnak, mint neki. Barnáimat ráemelve kutatom a zavaros tengert, mely oly hűs akár a fagyos északi szél.  –"A hegyekkel tűzdelt szigete, a dél-keleten fekvő, Fehér-tenger által szegélyezett, benne minden rettenetével " – ejtem újra ki a szavakat, úgy, mint pár perccel ezelőtt, s szóról szóra úgy, ahogy ő is kiejtette azokat még a könyvtár falain belül. Mély sötét érzés nehezedik mellkasomra, mintha csak újra és újra formálva a szavakat életre hívnám azokat. – Látsz valami összefüggést e közt és a képek közt? – húzom félre szám belső oldalát harapva. Kérdésére gondterhelten túrok ujjaimmal a hajamba. Kezem tarkómon állapodik meg. Kiropogtatom elgémberedett csigolyáimat, akad némi hátránya az átalakulásnak. – Nem sokat tudok arról, hogy miként is születnek a látomások, arról pedig végképpen, hogy ezt hogyan is lehetne a leghatásosabb módszerrel a mederbe terelni – nem sokat, igazából semmit, de ezt mégsem mondhatom, vonom meg enyhén a vállam némi lelkiismeret furdalással kisérve, hisz őszintén sajnálom, hogy nem tudok neki segíteni. – De elképzelhető, hogy a falak között húzódó mágia az oka – bocsátkozok találgatásokba, bár nem tartom szilárd alapon történő megállapításnak, hisz állítása szerint a szellemek küldik neki a látomásokat. De ha az istenek ajándéka a mágia és a szellemei is majdnem olyanok, mint az istenek… - Lehet hozzád csapódott egy szellem?

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
201
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Feb. 02, 2022 8:29 pm

the smelly cat
Szavaira bólogatok, ám nem azért mert kell, hanem mert értem azokat. Ám közlöm, hogy nem kell semmi és senkise.
Szavaim látszik fejtörést okoznak neki. Finoman ízlelgeti azokat. Nem látom benne a jelentésüket, nem is tudom megfejteni.
- Jelenteni valamit? – Kérdezem kikerekedett érdeklődő pillantással, aztán kérdésére ismét nyitom a szám.
- Igen oda. – Mutatom, ám nem érek hozzá, ha én kértem jó magam is betartom azt. Talán nem akar megenni, ám a vére ívása be kell valljam megrémített. A mester nem itta, mikor megsebesült a mester bekötözte, és viselte a sebet. Nagyon furcsa nekem ezek a szokások.
- Fájdalmat, sötétség. – Keresem a szavakat.
- Lenni minden olyan zavaros… kavaros.. – Folyattam a leírását a látomásomnak.
- Bár mutatni meg.. – Sóhajtottam fel. Olyan kevés szavakkal rendelkezem, hogy nem tudok rendesen elmondani, amik a fejemben vannak.
- Mondani én mit? – Kérdeztem és remélem elmondja, hiszen éreztem mozgott a szám.
Következőben a szavai már a szidalmaimra irányulnak. Nem akarom ilyan hamar veszni a beszélgetést.
- Fiú, mit jelent valamit tudni? – Kérdezem a tekintetét keresve, hogy mondjon már nekem valamit. Hátha többet tud, hiszen olyanak voltak a szavai. Vagy csak a képzeletem játszott velem újra? Jobban meg kellene ismernem az embereket, de oly annyira nagy bennem az ellenérzetem felájük, hogy képtelen vagyok.  
« taggeld; @Rhysand Earhgaze  ;• credit; »


○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

the Oceans roar
is music to the soul


Veleris and Ezaras Azildor Kedvelték

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1276
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Jan. 25, 2022 8:36 pm
You be Leina, I be Rhys
- Gyógyító, olyan ember, aki segít, ha fáj valamid – válaszoltam türelmesen, nem téve hozzá, hogy akár el is mormol egy imát a lelki üdvéért, ha arra sor került. Remélem, azért még ott nem tart. – Rendben, de ha mégis úgy éreznéd… - bólintok beleegyezően, mégsem érzem magam teljesen nyugodtnak sem ő miatta, sem pedig a történtek miatt. Erős lány, akinek a büszkesége vetekedik az elfek híres önhittségével. A parton sem volt hajlandó bevallani gyengeségét, nem tudta, hogy én látom, láttam az elhalványuló auráját. S ami pedig szavait illetik… félek, hogy valaki meghallhatta. Félek, hogy valaki kíváncsiságát túlságosan felkeltette. Aljas árnyként szivárog pólósaimon keresztül belém az aggály, s nekem fogalmam sincs, hogy védhetném meg a lányt, míg Azildor nem tér vissza. ~ De, nem! Senki nem tudja ki ő! Senki, nem hallott semmit! ~ Nyugtatom magam, s próbálok úrrá lenni borúlátó gondolataim felett. – Egy bogár…- ismétlem utána apró főhajtásokkal. Fogalmam sincs mit jelenthet, lehet a tavaszi méhecske dongást látta. - … várj… várj, azt mondod, hogy az én vállamra? – tartom fel a tenyerem, s rázom meg a fejem. Szavai csak most ütköztek tudatomnak, nyertek értelmet. Mit keresek én a látomásában, a jóslatában vagy nevezzük akárminek? Sikít fel bennem a rémület, legalább olyan élesen, mint, akinek a farkára léptek. – Mást is láttál? – mérem végig gyanakvó pillantással. Rossz érzés a pánik, amikor szívem hevesebben kezd el verni, amikor olyan forróság önt el, hogy ökölnyi verejtékcseppek kezdenek el gyűlni a homlokomon, de még rosszabb, ha kétszeresen tör rám. Hirtelen nem tudom miért aggódjak jobban. Azért, mert egy látomás részese vagyok, vagy, hogy esetleg abban a látomásban Káosz professzor is felbukkant. Még a végén nekem lesz szükségem gyógyítóra. Néhány perc erejéig azonban, elhagy minden baljós érzelem s gondolat, ahogy szavait, heves kézmozdulatokkal kíséri. Van benne valami bájos ártatlanság, ahogy akarva, akaratlanul használja az emberekre oly jellemző gesztikulációt. Nagyanyámat juttatja eszembe, aki mindig úgy hadécsolt beszéd közben, mintha legalább szellemekkel viaskodott volna. Mosollyal arcomon hallgatom beszámolóját a látomásárról, mely lassan fakul meg, ahogy tekintetem vele komorul. Ahogy újra és újra felcsendülnek a fejemben szavai, lelkemre sötét árnyék ül, mely távozni nem akar, csak köddé fakul. Kérdésére felszökik szemöldököm. Hirtelen nem tudom mit is mondhatnék neki, hisz a legkevesebb fogalmam van arról, miként is működhet ez a dolog. Percekig merengek a válaszon, hisz szavaim könnyen elárulhatnak, már maga a helyzet, mit oly természetesnek veszek, mintha magától értendő volna.  – Vagy csak nem töltöttél elég időt a mestered mellett. Vagy fejlődsz – ezt a két lehetőséget tartom a legkézenfekvőbbnek, már ha csak más tudományt nézek. Lehet ezt egyáltalán annak nevezni? Fogalmam sincs. De mindenhez szükséges a gyakorlás, mely az én meglátásom szerint könnyebben megy, ha valaki fogja a kezed. Persze, ez mind csak találgatás, s azt sem tudom, hogy könnyebbséget hoz e Leniának. – Idővel talán menni fog az is. Légy türelemmel – felismerő mosollyal libben magasba szemöldököm. Na, igen, a türelem.

Ezaras Azildor Kedvelte

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
201
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Jan. 23, 2022 7:38 pm

the smelly cat
Nem tudtam már szavaira figyelni, alig pár lépést tehettünk, amikor is látomás magával ragadott.
Nem messze tőlünk hallom felcsendülni egy kérdést, amire nem reagálok és nem is figyelek oda. Ő megrázza a fejét, és én pedig próbálom feldolgozni a látottakat.
Nem tehetek róla, ám elég nagy feltűnést kelthettem. Minek ütik bele az orrukat olyanba, ami nem az ő dolguk? Az ajtó nyikorogva csukódik, s figyelem őt. Azonban komolyan, még egyszer hozzám ér találok módot rá, hogy fájjon neki. Megkapaszkodtam, fenébe! Gyenge emberi testem, és még korai képességeim borzalmasan gyengévé tesznek.
- Papra? – Kerekedik el a szemem és nem értem megint mit beszél.
- Nem kelleni semmi se, köszönni. – Mondom lassú szavakkal.
- Én látni egy bogár, ami szállni oda. – Mutatok a bal vállára.
- Látni sok rosszat, félelmet, hallani keserű hangok. – Próbálom magam kifejezni, kezeim pedig akaratlanul is táncolna, ahogyan jelelem najádként a szavakat. Leállítom mozdulataim. Erre ügyelnem kell.
- Eddig tanulni, hogy szellemeknek kell valami, ám tanítom hazudni nekem? – Kérdezem nem várva választ magam elé pillantva. Miért nem árulta el nekem a mesterem, hogy hogyan is működik ez?
Összezavarodtam, nem emlékeztem milyen szavak hagyták el a szám. Olyan volt, mint ha nem is én mondtam volna ezeket. Valaki rajtam keresztül beszélt volna. Még engem is megrémített.
- Nem tudni irányítani, lenni nagyon tanuló. – Kapaszkodom erősebben.
« taggeld; @Rhysand Earhgaze  ;• credit; »


○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

the Oceans roar
is music to the soul


Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1276
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Jan. 21, 2022 12:56 am
You be Leina, I be Rhys
Vajon minden najád ennyire eltökélt, ha valamit a kobakjába vesz? Fordul meg fejemben a kérdés, ahogy határozottan indul meg, s szeli a könyvtáron végig futó mára már fénytelen szőnyeget. – Elég nagy ez a torony… - teszek még egy utolsó próbálkozást, annak érdekében, hogy letegyen Káosz kereséséről, még mielőtt ernyedten borulna karjaimba. Más helyzetben örülnék a helyzetnek, hisz ritka az az alkalom, mikor így elalélnak puszta látványomtól is. S még jobban örülnék, ha ez valóban így történt volna, de az elsuttogott szavak, nem erről árulkodnak. Néhány pillanat lehet az egész, míg hasonló révületbe esik, mint néhány nappal ezelőtt a parton, számomra mégis hosszú óráknak tűnnek. Szívem szapora verése csak akkor lassul le, mikor sűrű fekete pillái mögül ismét felragyog a tiszta türkíz tenger csillogása. Kérdésére, csak óvatosan egyenesedek ki vele, végleg pedig csak akkor eresztem puha bőrű kezét, mikor érzem, hogy biztos lábakon áll. – Hívjunk gyógyítót? – hallom, ahogy a hátam mögül egy nő hangja kúszik felénk. Lenia vonásait figyelve, rázom meg a fejem. – Nem, majd elkísérem – ezen úgysem tudna segíteni, legalábbis megérzésem ezt súgja, s még a kelleténél több figyelem fordulna felé. Melyet szemlátomást nem szeretne, s megeshet Azildor sem magyarázkodna feleslegesen. A körénk gyűlt emberek hada lassan, de visszatér hátra hagyott könyveihez, így mi gond nélkül távozhatunk. –"A hegyekkel tűzdelt szigete, a dél-keleten fekvő, Fehér-tenger által szegélyezett, benne minden rettenetével "– válaszolok, miután becsuktam magunk mögött a súlyos ajtót és a folyosó egyik rozstáblákához kísérem, melynek párkányán megtámaszkodhat, ha szükségét érzi. A téli nap meleget aligha áraszt magából, ám fénye megtörik a színes üvegen, mely szemkápráztató aurát ölt a lány törékeny alakja köré. Félmosoly szökik ábrázatomra a látványtól. Szavait pedig a szívemet elfogó rossz sejtelem égette az elmémbe. – Szükséged van papra?– noha, sejtem a választ, ám magam sem vagyok benne biztos, hogy nem szükségeltetik. Ha úgy kívánja, akkor elkísérem, ám, ha visszautasítja, szemhunyásnyi idő elteltével magasba emelem szemöldököm. – Mit jelent? – kíváncsiságom a lényem része, így bármennyire is szeretném féken tartani győzedelmeskedik, s kibuknak ajkamon a szavak. – Láttál is valamit? – biccentem oldalra a fejem, hogy most másik szemöldököm kapaszkodjon homlokomra. Furdalja az oldalamtat vajon most is látott valamit, ahogy a Druida parton?

Deedra Gindrian Kedvelte

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
201
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Jan. 19, 2022 5:02 pm

the smelly cat
Fékeztem indulataimat, és amint ez megtörtént már a szemeim sem forogtak vérben. Meg kell békélnem az emberekkel, ha itt akarok lenni. Bár élni semmiféleképpen nem akarok majdan.
Bocsánatot kér, ami még lihegve fogadok. Itt nem tudom magam megvédeni, és félő azt, hogy kihasználnak majd az emberek. Félek, hiszen bármi történhet velem emberi alakban.
Elindulok meg keresni a macskát.
- Káoszt keres. – Válaszolom, és kutatom a macskát, hiszen ő is azt mondta segít ebben. Azonban észreveszem, hogy figyelnek minket, és nem igazán értem a miértjét.

Ám ekkor a látomás, ami olyan hirtelen jött olyan hirtelen lesz is úrrá rajtam. Eddig azt hittem kell vér, kell áldozni a szellemeknek, de tévedtem. Az adottság bennem van, így minden féle figyelmeztetés és akaratom ellenében jön elő. Olyan valóságos minden, olyan tiszta. Soha nem láttam még ennyire tisztán semmit sem. Hallom a hangokat, mint ha azok csak mellettem szólnának, és érzem a szelet, amit a bogár szárnyai keltettek orcám előtt.
Feleszmélve azt veszem észre, hogy kezei rajtam, és én is fogom őt. Kezei és tekintete között jár szempárom.
- Elereszt? – Kérdezem, én elengedem, s remélem ő is.
- Lenni jól, igen. Azt hinni. – Mondom zavartan kissé.
- Mondani én mit? – Kérdeztem tőle rémülten, hiszen emlékszem valamik elhagyták ajkaim, ám képtelen vagyok azok felidézésére.
« taggeld; @Rhysand Earhgaze  ;• credit; »


○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

the Oceans roar
is music to the soul


Rhysand Earhgaze Kedvelte

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1276
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Jan. 13, 2022 9:58 pm
You be Leina, I be Rhys
Megilletődöttsége gondolkodóban ejt. ~ Virágot csak látott már? ~ fogalmazódik meg bennem a kérdés. Nem vendégeskedik sokáig, hisz hamar jövök rá, hogy értetlenkedésének oka, inkább maga a gesztus melyet képvisel. Ha bár a lenti élet számunkra csodálatos és elképzelhetetlen, az mindenképpen elmondható róla, hogy érzelmektől mentes. Legalábbis az elmondása s az eddigi tapasztalásaim alapján.  Nem kívánom önszántamból magyarázni, ha kérdése akad bizton veszem felteszi azt. Orcája izmainak átrendeződése némi pánikot lehel belém, ahogy tengerszín szemei, háborgó mélységgé változnak. Fogalmam sincs, mire lehet képes a szárazföldön, de mindenképp megnyugtató tény, fogazata olyan maradt, mint volt. Sikló gyorsaságával veszem le róla a mancsom, s tartom a magasba. – Ne haragudj, nem akarlak bántani. – miért is tenném? Nem ártott nekem, s míg Ezarast nem fenyegeti, úgy nincs is okom rá. Hiába pattantak a lant húrjai, s szól hamisan a dallam, akad olyan, mely még hozzá köt. Néhány pillanatra elmerengve, nézem a lány vonásait, hibátlan alabástrom bőrét, fakó ajkait, s keseszín haját. Utasításának, ezek után ki merne nemet mondani? Én mindenesetre semmiképp, így követem, de fogalmam sincs hova. – Hova is megyünk most pontosan? – iramodok meg utána mezítelen talpakkal, kerülve a ránk tapadó szemek vizslatását. Mely bizton veszem, hogy nem csak Leina szemrevalóságának szól, hanem a félőrültnek is, aki egy függönnyel körbe tekerve követi. Még ha pár perc erejéig is a legkisebbre szerettem volna zsugorodni, összeszedve minden szemtelenségem húztam ki magam. Legfeljebb kellemes kis pletyka kap szárnyra a torony falain belül. Ebben a pillanatban azonban szívem kihagy néhány ütemet, s hűl meg ereimben a vér. Bár megriaszt megingása is, s ahogy karomba kapaszkodik. – Jól vagy? – kérdem, bár elnézve talán el sem jutnak szavaim tudatáig. Ráfogok magam is vékony karjára, míg a másikkal átfogom derekát, nem törődve korábbi felhorkanásával. Aggódom, hisz fogalmam sincs, mi történik, nem tudhatom, hogy a najád lét mivel jár idefent. S hogy én mit tehetnék. Ajkait elhagyó szavak pedig… tudatom ágára telepedik, hogy ott ringatózzon, fel s alá. Értelmetlen zagyvaságnak tűnik az egész, s mégis mintha jelentene valamit. Az idő mégsem alkalmas arra, hogy ezen gondolkozzék. A lány köré gyűlt kisebb ember tömeget próbálom hátrább hessegetni még mielőtt megfullad

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
201
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Kezdő (Elementáris mágia, Független varázslatok); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Jan. 13, 2022 5:14 pm

the smelly cat
Értetlen pillantást vetek rá. Hogy érti, hogy illik a szememhez? Virág és közte járt a pillantásom. Nem igazán értettem ezt hogyan érti, de elfogadom a virágot.
Zavartságom természetesen nem enyhül, hiszen felém tartja azt, amiből vér csöppen le. Láttam már a szárazföldön viselkedni a vért, amit a víz nem mos el, hanem lecsöppen. Még is soha nem láttam azt, hogy valaki kellemesen igya azt meg. Nem vagyok harcos, ám egy vehemens najád biztosan, aki nem hagyná magát, ha az én vérem kellene neki.
megfog, s azzal arrébb tessékel. Érintése hirtelen, s megrezzenek, meg fogom azt olyan erősen amennyire csak tudom.
- Nem érni hozzám. Vérem enyém, s benn maradni a helyén. – Vetem rá égető pillantásom. Nem tudom mennyire lehettem erős, hiszen emberi formámban messze nem vagyok erőm teljében. Számomra nagy erőfejtés volt, ám lehet, meg sem érezte. Gyenge vagyok, ami nem éppen kellemes. Elengedem, majd lépek egy fél lépést arrébb.
Ám szavaira kissé lehiggadok, s csendesebb leszek.
- Érteni. – felelem már higgadtabban, de rajta tartom a szemem, ha megint hozzám érne.
- Keresni. – Mondom helyeselve, s pillantásom körbe kezdett járni. Elindulok, remélem követ.
Érdeklődik a mester és az én kapcsolatomról. Nem igazán tudom mit feleljek, hiszen nem is akarom elmondani neki.
- Egyszerű lenni. Nekem segítség, és ő adni. – Felelem, majd vállat vonok. Nem fogok elmondani a titkai. Az emberek túl kíváncsiak.  

Megtorpanok, tekintetem elsötétül, s a szívem hevesebben ver. Megszűnik a világ. Tudattalan kapom el a karját, ám nem abból fakadtak a képek.
Látomást látok. Olyan, mint ha a könyvekkel teli helység át változna egy másik tájra.
- A hegyekkel tűzdelt szigete, a dél-keleten fekvő, Fehér-tenger által szegélyezett, benne minden rettenetével. – Motyogom magam elé halkan, - már, már tökéletes közös nyelv használattal - hogy csak ő hallja.
Egy szitakötő szeli át a vidéket, s pillantásom követi őt. Előttem száll, majd megpihen a fiún kicsit a bal oldalán. Szárnyait rebegteti, s elszáll. Sötét, s félelmetes suttogások, morajok töltik be a termet

// #bónusz: Jóslás //
« taggeld; @Rhysand Earhgaze  ;• credit; »


○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

the Oceans roar
is music to the soul


Veleris Kedvelte

Sámán vagyok
Calylenia

Let the sea set you free


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1276
❖ Tartózkodási hely :
♒︎ Bárhol
❖ Keresem : ❖ Szintem :
Tanonc (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Nyitott könyvtár - Page 4 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
4 / 6 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» El'Alora - Nyitott könyvtár, 1 nappal korábban
» Könyvtár
» Könyvtár
» Tiltott könyvtár
» Birodalmi Könyvtár

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Fehér-tenger :: El' Alora :: Mágus tornyok-
Ugrás: