Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Coën KaDiPE5
Coën KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Folrandír Ceilteach
61 Hozzászólások - 24%
Ezaras Azildor
37 Hozzászólások - 14%
Arnav
33 Hozzászólások - 13%
Krónikás
28 Hozzászólások - 11%
Deedra Gindrian
22 Hozzászólások - 8%
Aldrich Cornwell
20 Hozzászólások - 8%
Rhysand Earhgaze
20 Hozzászólások - 8%
Veleris
15 Hozzászólások - 6%
Reinaakviin
13 Hozzászólások - 5%
Calylenia
10 Hozzászólások - 4%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Gailoth havi Hőseink
Jutalmuk 15 ulron
●●●●●●●●●●●●
Aktuális kétheti kihívás
Töltsd ki a karaktere(i)ddel a Tükröm, tükröm kérdéssort!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Today at 12:49 pm
• Asszociáció

Yesterday at 12:52 pm
• Szólánc

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Arnav, Deedra Gindrian, Ezaras Azildor, Folrandír Ceilteach

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 15 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 11 vendég :: 2 Bots

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
1
3
Ember
9
7
Ork
0
0
Törpe
0
1
Najád
2
1
Vivern
2
5
Keverék
2
1
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Coën

Go down 
Utolsó Poszt Vas. Ápr. 04, 2021 11:20 pm

Kedves Coën, üdvözlünk Tulveronon! Ne felejtsd el felkeresni foglalóinkat, hogy utána te is felfedezhesd terebélyes világunkat!
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2426
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Coën Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Ápr. 04, 2021 8:07 pm

Coën

Az "Ősi vér gyermeke" úgy is elveszi, mi őt illeti

Születési hely
Karmazsin erdőség

Születési idő
970. Elmúlás hava 18. (31 év)

Családi állapot
nőtlen

Családom
Spaanmonahviing - Talán neked tudták a legmegfelelőbb nevet adni. Vagy ha magadnak választottad is, tökéletesen leír téged. Sosem kellett félnem semmitől védelmező szárnyad árnyékában.
Unslaadjun - Nemzőm és kis közösség maradékának vezetője. Harcedzett férfi ki kiérdemelte az előző uralkodó lányának kezét és gyermeket adtál neki. Véredben volt a vezetés, nem részegített meg a hatalom és mindig népednek akartál jót.

Foglalkozás
Dalnok, Száműzött, Várományos

Klánom
Ygrd, ígérem, visszafoglalom a területet és a trónt, mely engem és népem illeti.

Vivern
Fegyverforgatás(tanonc)
Bárd
Oliver Pade
Tindómiel Ceilteach

Karakterem képessége
https://i.imgur.com/1tnm9W9.gif
Halhattál már regéket arról, hogy forgat fegyvert egy tagbaszakadt férfi, s arról is, hogy képes leverni egy parittyával Denher törp egy ork harcost. Hogy képes nyerni a kisebb és ravaszabb. Coën pedig tud lenni mind a kettő, noha hatalmas koncentrációra van szüksége; tud a harcos lenni, ki kétkezes kardjával igyekszik megállni helyét a harci szituációban, de pont ugyan így tud lenni a törp is, ki ravaszságát használja, hogy csatát nyerjen. Ez az élet pedig nem a fair harcok színtere, megtanulta a kocsmai verekedéseket nézve és meg is tapasztalhatta. Képes megallni ott is a helyét, de alkohol tűrő képességével jut némi ulronhoz.
Emellett, ha a szükség úgy hozza ékesszólással vágja ki magát, keresi kenyerét. Hű hárfájától pedig meg nem válna, mibe sárkány motívumokat vésetett. Az egyik sárkány egy szárnyait széttáró lefele tekintő nemes és büszke lény, míg a másik mögötte áll, kihúzva magát.
Kellemes, mély tónusú hangot kapott szüleitől és kellő határozottságot, hogy saját nyelvén szórakoztassa magát és a vandorok nélküli utakat,  vagy az elfeledettnek hitt és új elf nyelven szóló regéket daloljon.
Ami pedig talán a legfontosabb számára, vérének hívása és annak áldása. Hogy szemeit kígyószerűvé tudja alakítani, hogy képes a tűzben járni és képes a lelkét tápláló tűzet a külvilágba engedni, pusztulást hozva rá. Égni akarja látni a férfit, ki a "trónján" ül, égni és bukni akarja látni a lopott kis birodalmat, minek ő a várományosa, nem holmi... ember.

Karakterem felszerelése


Elsődleges fegyver: Kétkezes kard

Másodlagos fegyver: Íj

Vért: Bőr vért

Védekezés: Egyszerű alkarvédő

Egyebek: Fabot

Hangszerei: "Kelta" hárfa, Lant

Mindenkinek van egy története
https://i.imgur.com/DJCmqME.gif

Ahogy a fiatal vivern elrugaszkodik a rá csapó fa kardtól, a vele szembe álló férfi, Unslaadjun, arcára különös mosolyra húzza száját és vissza csap az álpengével. A fiú felkészülten várt, így még egy ugrást megengedhetett magának, ám nem figyelt oda és a falnak ütközött. A gyakorló penge pedig a vállához ér. A szemei kikerekednek a félelemtől, ahogy orrlyukai is. Lesüti fejét, majd kiengedi bent tartott levegőjét.
-Nem volt rossz Kruziiksoskiin! - engedi el fia karját, majd tenyerét mutatja felé, hogy felsegítse az összeomló gyermeket. -Jobban figyelj a lábmunkádra és a lendületedre. - jegyzi meg, miközben felrántja a fiatal fiút, a földről. Szinte pehely súlyát észre sem veszi az erős kar, mely nevelte és edzette. Ő pedig erre az erős karra támaszkodott és rá akart hasonlítani. Mind gondolkodásban, mind pedig akaratban, kitartásban és uralkodásban.
-Na lódulj! Hallgasd az öregek meséit, hogy majd te is mesélhesd fiaidnak és lányaidnak. - veregeti meg vállát a leendő uralkodónak, majd aprót lök rajta, hogy indulásra késztesse a fiatalt. Ő pedig azonnal rohanva lép, hogy ne maradjon le az elbeszélésről. Figyelemmel kíséri ahogy az apró lábakat kapkodja és kitárva az ajtót elinal. A férfi az ég felé emeli különös tekintetét.
-Nagy dolgok várnak rá még. Gyenge lábakon áll és nincs kész rá! - morran a férfi, miközben az árnyakból előlép hitvese, ki belekarol urába. A férfi pedig leszúrja maga mellé a gyakorló fegyvert, mely fegyelmezetten áll meg mellette.
-Ne aggódj! Minden rendben lesz. Ügyes, te pedig sokat vársz el tőle. - próbálja kedvese nyugtatni az egyre ingerültebb vivern férfit. Mintha az állkapcsa megfeszülne, mintha saját fogait őrölni. Szemei felvillannak, majd be hunja és kifújja tüdejét feszítő levegőt.
-A világ sem fogja figyelembe venni a korát, a képességeit és a lényét. - néz szomorúan a nőre, ki megölelve próbál támaszt nyújtani számára mind lelkit mind fizikait.

oOo

Szíve torkában dobog ahogy letérdel a földhöz közeli rácsos ablakhoz. Nyelni sem mer és fel akar ébredni. Felébredni a füst és vérszagú rémálomból, mely elragadná az anyját és apját. Kellemetlen férfi ordítás hallatszik, mire csak megrázza a fejét.
-Menekülj! Menekülj Kruziiksoskiin! Te maradtál népünk utolsó reménye... - a nő könnyes szemmel nyúl át a rácson, hogy megérintse az alig tizenkét éves fia könnyáztatta arcát.
-Mo... Monah... - zokogja alig hallhatón, miközben puha, meleg kezeivel megérinti anyjáét. A következő pillanatban pedig nyílvessző süvít el a nyaka mellett, felszántva a nyakát, nem sokkal ádámcsutkája alatt. Könnyes szemmel tekint oldalra, ahol a paplovag már az idegre helyezte a következő vesszőt. Az anyja még a kezébe gyűri a két nyakláncot és útjára nógatja a fiatal fiút. Az örököst, ki most életéért fut versenyt az idővel. Talpa alatt az avar zörren és ropog. Olykor térdre esik, olykor pedig bukfencezve igyekszik megtartani egyensúlyát, hogy tovább tudjon menekülni. Fülében cseng anyja szava, apja ordítása, a csatamén patájának dobogása.

oOo

Izzadtan ül fel az ágyon, majd esik is vissza. Fájdalmasan felnyög, ahogy kezét a mellkasára szorítja. A hangra pedig egy nő lép be az ajtón. Tálat hoz be, mit letesz a kis éjjeliszekrényre.
-Ne erőltesd meg magad. Csak felszakadnak a sebeid. - telepszik le mellé, majd segít neki felülni az ágyban. A fiú nehezen tudja kényelembe helyezni magát a bőrön, többször összegörnyed és sziszeg. Nehezen lélegzik, fájdalom ahogy tüdeje erőlködik. A nő újra kezébe veszi a tálat és a kanállal lassan elkezdi etetni a fiatal fiút. Talán mind a kettejüknek jót tesz az új kapcsolat, hiszen a fiú elvesztette mindenét, a nő pedig hasonló korú fiát vesztette el. A nő pedig lassan, apró falatokkal eteti a fuldokló fiatalt. A fiú pedig lassan evett, nehézkesen.
-Mi a neved gyermek? - a fiú pedig egy falat húst rágott. Lassan és kimérten, hiszen gondolkodnia kellett.
-...Coën... - feleli halkan, alig érthető, elhaló hangon, majd köhögni kezd. Nem gondolta volna, hogy ennyire kevés levegője van. A nő segít rajta, ahogy tud. De mégis, mit tehet egy ember nő, egy fiatal vivern-nel, kinek szívét vér helyett gyűlölet és bosszúvágy hajtja?


oOo

Minekutána befejezte a lantjátékát a pulthoz sétál. Kímért léptei szinte eltántoríthatatlanok. Ellépve egy rossz arcú sebzet férfi mellett megcsapja fülét egy mondatfoszlány. Valami vezetőről, meg annak fatyáról aki megszökött olyan húsz éve. Akaratlanul nyel nagyobbat, majd leülve a fogadós elé letesz pár ulron-t a pultra.
-Nagyon kimerülhettél fiam. Odatetted magad rendesen! - felét visszalöki és egy korsó mézsört tesz a férfi elé. Ő feszülten hallgatja a környezetét. Aprót kortyol az italból, majd markába zárja medálljait.
-Nem feledhetem el, hogy ki vagyok... - majd kortyol még egyet. A kocsmáros némi idegességgel fordul felé.
-Mondtál valamit? - arcán izadság gördül végig, Coën pedig maga mögé tekint. Nem látja a marcona férfit, a tömeg is nyugodt.
-Baj van öreg? - érdeklődik óvatosan felkönyökölve a pulton.
-Nem.. izé... Csak az árnylovagok. Állítólag vivernekkel cimborálnak. Nem szeretjük a fajtájukat... - az ajtót vizslatja majd Coën is érdeklődve, mégis lustán fordul a bejárat felé.
-Vivernek... hm? - szájá szegletébe különös mosoly húzódik, hiszen talán náluk lenne érdemes sajátjai utan kutatni. Hátha maradtak még életben rajta kívűl, arról a borzalmas éjszakáról.
Bárd vagyok
Coën

Haaajjj, de én nem félek! Hogy dalomat elsodorná Sodra a szélnek!


❖ Történetem : ❖ Ulron :
526
❖ Szintem :
Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Coën Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: Isilmë kegyeltjei :: Tulveron kalandorai :: Vivern-
Ugrás: