Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Kereskedő út - Page 3 KaDiPE5
Kereskedő út - Page 3 KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Folrandír Ceilteach
61 Hozzászólások - 28%
Rymdira
25 Hozzászólások - 12%
Ezaras Azildor
24 Hozzászólások - 11%
Veleris
21 Hozzászólások - 10%
Deedra Gindrian
20 Hozzászólások - 9%
Krónikás
18 Hozzászólások - 8%
Nîndaer
16 Hozzászólások - 7%
Rhysand Earhgaze
11 Hozzászólások - 5%
Ahronit
10 Hozzászólások - 5%
Aldrich Cornwell
9 Hozzászólások - 4%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Nyárelő havi Hőseink
Jutalmuk 15 ulron
●●●●●●●●●●●●
Aktuális kétheti kihívás
A korábbi feladat apropóján a Csöndes kalandok fórumrészen jeleníts meg egy emléket, ami a nyárhoz vagy a nyári ünnepekhez kötődik!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Today at 5:43 pm
• Ylorei piac

Today at 4:14 pm
• Templom

Today at 4:11 pm
• Folyosók

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Aldrich Cornwell, Folrandír Ceilteach, Ian Gray, Nîndaer, Rhysand Earhgaze

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 19 felhasználó van itt :: 5 regisztrált, 0 rejtett és 14 vendég :: 1 Bot

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
1
3
Ember
9
7
Ork
0
0
Törpe
1
1
Najád
2
1
Vivern
2
5
Keverék
2
0
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Kereskedő út

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
Utolsó Poszt Vas. Ápr. 25, 2021 8:16 pm
Úton észak felé

A délután hátralévő része éppen elegendő, hogy a szükséges - tudásom szerint legalább is - felszereléseket még beszerezzem. S mi is volna ideálisabb hely erre, mint az északi birodalom legnagyobb kereskedelmi gócpontja, a Nulporti piac. Az amúgy is szegényes erszényemnek nem tesz jót a kitérő, de szükségszerű, s ha néhány csengő érmével az utamat bebiztosíthatom, nos, nekem megéri.
Ahogy a napkorong közeleg a hegyek mögé bújni, úgy indulok én is a megbeszélt helyre, az istállóhoz, hogy ott várjam a két nőt a megbeszéltek szerint. Előbb a magát Evelynként bemutató sötéthajú fiatal nő alakja sejlik fel a távolban. Ismertem egy Evelynt, egyet, még régről, gyermeki korszakomból. Ahogy a nő közeleg, lépteit figyelve némán fürkészem alakját, ahogy a régmúlt felé nyúlok emlékek után kutatva. Hamar száll is tova, ahogy közelebb ér s szóra nyílnak ajkai. Egyetlen pimasz mosollyal nyugtázom. - Egy próbát azért megért, nemde? Mindenesetre én tartottam a szavam, itt vagyok. Részemről indulhatunk, amikor nektek megfelel. - Zárom rövidre, s míg várjuk a főkolompost addig is a holmim engedelmével elhelyezem a szekéren.

Nem éppen komótosnak mondható tempóban indulunk s haladunk, a várost csak hamar elhagyva. A nap sárgássá festi a tájat, lefekvéshez készülődik, s ahogy az szükséges apró fényforrások gyúlnak a szekéren, előre dolgozva, hogy később ne kelljen vele bíbelődni. A zötykölődés ténye nem zavar, cseppet sem, volt már rosszabb is lássuk be. A szekér végén ülve hátam annak oldalának vetem, tekintetem a távolodó városra emelem. Halkan, alig hallhatón, szinte csak magamban dúdolok egy régen hallott nótát, "Szabadság" címen említette az öreg. Orcámra apró kis mosolykezdemény úszik, melyet csupán a kis gödröcskék jeleznek kétoldalt. Üdv új világ.
- Mi a portéka? Mi az mi védelmet igényel? - Érdeklődöm az áruról, ha már így, legalább valahogy elegyedjünk szóba, hátha megtudom miért is kockáztatom az irhám, mert nyilván nem a két nő két szép szeme az egyetlen mit óvni kell.


Harcos vagyok
Khaled Amar

You kill me, you're better. I kill you, I'm better.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
645
❖ Tartózkodási hely :
Nulport
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kereskedő út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Ápr. 25, 2021 7:44 pm


A nap, ahogy mindig is lenni szokott Nulportban gyorsan tovaszaladt. Aslan oldalán sikerült mindent megtalálni, amire szüksége volt, anélkül, hogy a képzett kofák túlzottan is megkönnyítették volna az erszényét. A magam részéről is sikeresnek volt mondható a beszerző körút, noha a saját portékáim mind elférnek abban az oldaltáskában, mely a vállamon lóg. Kevés az az alapanyag, amelyet nem találok meg Caldenben, vagy csak súlyos ulronok árán. Ez esetben pedig mindig megéri ez a hosszabb út a tengerparti városban.
Egyébként is kedvelem a helyet, a maga rendhagyó aurájával egyetemben. Ez az a hely, ahol igazán csak keverednek a népségek. A tengeren túliak és a birodalomban lakók. Tisztességes kereskedők és aljas csalók. Kedvelem a várost, minden hibájával együtt, számos kellemes emlékem fűződik ide.
Gondolataimban mélyedni azonban nincs sok időm, ahogy az ismeretlen ismerősön sem. Sok telen túlvagyok azóta az est óta, amaz mégis elevenen ég emlékeimben a mai napig. Az ott történtek sok szempontból is meghatározóak voltak az életemben.
Mire a nap a nyugati dombságok között eltűnne, figyelmeztetem utazótársamat, hogy ideje lenne az istállóba áttérni. Ő azonban előbb még futna egy kört a szállásadó krimóknál, hátha mégis szerencsénk lenne a ma este folyamán. Szelíd mosollyal az ajkamon engedem útnak, noha a magam részéről sok sikert nem jósolok. Addig pedig találkozok én a zsoldossal.
Gondolataim összeszedem, nem engedem meg magamnak, hogy kíváncsiságom úrrá legyen rajtam, főként nem ebben a városban. Az tiszta, hogy nem úgy hagyta el Quiesea-t, hogy arra bárki is engedélyt adott volna a számára. Lebuktatni pedig szívből mondhatom, hogy nem szeretném.
Az aranyló nap fényében érkezem meg, a könnyed mosoly továbbra is ajkamon pihen. Tudatom a férfival, hogy nem sikerült az útra más zsoldost találni, egyfajta ünnepség miatt, mely a kikötő felett uralkodik. S ha nem gond, és ha nem találunk más megoldást, akkor még ma éjszaka indulnánk.
Mi hárman fogunk csak utazni. S mire minden, üzleti szempontú dolog megbeszélésre kerül, Aslan is befut. Kissé paprikásabb hangulatban, mint ahogy hagytam. Szemréseim szűkítem, ám szavak nélkül hagyom, ahogy azt is, hogy közli: nem éjszakázunk itt.
Így viszont egyszerűen válik a feladatunk. Khaleddal egyetemben a kocsi hátulján foglalunk helyet, két, korábban megvásárolt portéka között. Én néhány kellemesebb tapintású kelme és egy nagyobb láda között. Indulás előtt a szekér két oldalán függő lámpást meggyújtottuk, hogy minimális fényt adjon nekünk az úton…
A kezdeti úton, jobban zötykölődünk, mint azt kellene. Két oldalt a két lámpás túlzottan is imbolyog, szinte félő, hogy leesik onnan és az eltört mécses könnyen okozhatna tüzet körülöttünk. Nagyobb bukkanón is gondtalanul halad át Aslan, hátul minden néhány centiméterre megemelkedik. Ekkor döntök úgy, hogy kicsit közelebb húzódok a bak irányába. – Aslan – szólítom meg a nőt. – Lehetne, hogy egy kicsit lassabban haladjunk? Ha így haladunk, mire elérjük a Lison folyót minden törékeny tárgyad összetörik hátul – hangomra ügyelek, hogy ne ripakodjak rá, inkább csak tanácsot adjak számára. Tudom, hogy számára elsődleges fontosságúak a termékei és azok biztonsága: nem kevés aranyat hagyott ma Nulportban.  
Varázslónő vagyok
Evelyn Gyffard

You are not what you were born, but what you have it in yourself to be


❖ Történetem : ❖ Ulron :
263
❖ Tartózkodási hely :
Calden
❖ Szintem :
Haladó (Éjmágia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kereskedő út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Ápr. 25, 2021 7:43 pm

Nulport és Calden között húzódó kereskedő útvonal. Mind a Lison, mind pedig a Fard folyót átszelő szakaszról beszélünk. Féluton járva, Venge, dombon pihenő látványa terül elénk. Az egy-két hetes út bíz, tartogat meglepetéseket az óvatlanok számára, így nem árt, ha résen vagyunk mindvégig, mielőtt még elérjük az északon elterülő dombságot.

Evelyn Gyffard and Khaled Amar Kedvelték

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2496
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Kereskedő út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Kereskedő út - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Qerilyan Birodalom-
Ugrás: