Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Alorai vásár KaDiPE5
Alorai vásár KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Folrandír Ceilteach
61 Hozzászólások - 24%
Ezaras Azildor
37 Hozzászólások - 14%
Arnav
33 Hozzászólások - 13%
Krónikás
28 Hozzászólások - 11%
Deedra Gindrian
22 Hozzászólások - 9%
Aldrich Cornwell
20 Hozzászólások - 8%
Rhysand Earhgaze
20 Hozzászólások - 8%
Veleris
15 Hozzászólások - 6%
Reinaakviin
12 Hozzászólások - 5%
Calylenia
10 Hozzászólások - 4%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Gailoth havi Hőseink
Jutalmuk 15 ulron
●●●●●●●●●●●●
Aktuális kétheti kihívás
Töltsd ki a karaktere(i)ddel a Tükröm, tükröm kérdéssort!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Yesterday at 12:52 pm
• Szólánc

Yesterday at 12:51 pm
• Asszociáció

Hétf. Május 23, 2022 6:54 pm
• Asztalok

Hétf. Május 23, 2022 6:23 pm
• Tükröm, tükröm

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Nincs

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 6 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendég :: 2 Bots

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
1
3
Ember
9
7
Ork
0
0
Törpe
0
1
Najád
2
1
Vivern
2
5
Keverék
2
1
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Alorai vásár

Go down 
Utolsó Poszt Szomb. Feb. 26, 2022 9:51 pm
Az alorai vásár nem sokban különbözik az otthonitól. Talán csak egy kicsivel színesebb, kicsivel kevesebb megfáradt arc tekint vissza rám, kicsivel csendesebb, kicsivel … szóval teljesen más. Más az életfilozófia, más az illata, az íze, szinte a tenyerem alá simul a leírhatatlan érzés. Megeshet, hogy az oka, abban keresendő, hogy egy más oldalról, más szemmel, más gondolatokkal sétálok végig a sorok között. S ami a legeslegfontosabb két lábon, Rhysandként.
Komótos, de határozott léptek visznek egyre beljebb, s beljebb, ahol már oda kell figyelni az embernek, hogy ne lépjen a másik lábára. A házak felett lassan feloszlik a szürke fátyol, s téli nap szikrákat vett a sátrak tetején, ahogy egyre magasabbra kúszik, a homokszín falakon. A tenger felől síró sirályok hangját hordozza magán a szél, nincs, ki túl kiabálja őket. A vásári forgatag, morajló dallama kellemes fülemnek. Megtalál itt mindent, az, aki keres.
Sosem tudom, a következő nap mennyit ad, s vesz el, olyan ez, mint egy játék, a szerencsére bízva, mikor dobsz hetest, vesztesz vagy nyersz. S egyre jobban felértékelődött minden egyes perc, s ahogy a növő hold fénye változik, úgy változik meg az ok is, teljesedik ki az elhatározás is. Hiába könnyű a szél, a fagy melyet hordoz, kipirosítja arcom, s jégvirágokat rajzol lelkemre. Mert én így akarom. Ha a nap felé fordítanám az arcom, az elhatározásom felolvadva csorogna végig lényemen, s a felszabadult boldogság órája talán sosem jönne el, pedig ahhoz elengedhetetlen épp úgy az erőfeszítés és az idő, még ha árnyékként is fogja követni a hiány érzése. Az igazi változás akkor kezdődik, mikor a sóvárgásból gondolat, majd elhatározás végül terv lesz.  Nagyot szippantok a tenger sós illatából, s nem veszejtve lépteim ütemes ritmusából indulok meg, ahhoz a kofához, mely Káoszt minden itt léte alkalmával meglepte. Haja olyan volt, mint a deres hajnal, szemei szikrázó csillagok, kezei ráncosak és reszketegek, volt benne valami elmondhatatlanul kedves és barátságos. Néma biccentéssel üdvözlöm, mire a nő csak szélesen elmosolyodik. – Mivel szolgálhatok? Sose láttalak még erre, mégis olyan ismerősek a szemeid– sutyorogja orra alatt, úgy méregetve, mintha a vesémbe akarna látni. – Sok erre a barna szempár, két teleport kristályra lenne szükségem – mosolyodom el tétován, szemem pedig végig futtatom kipakolt portékáján. – Tetszik? Igazán finom kelme, fogd csak meg – biztatva int fejével. Éppen csak érintve húzom végig ujjaim a fekte anyagon, melyen a felkelő nap derűs fénysugarai cikáznak végig. Éppen csak megcsillanni engedi, az ezüst „pókfonalat”, mely a Napot, s Holdat s unokatestvéreiket a csillagokat hivatott hímezni bele. – A érzések elől nem bújhatunk el vele, de olykor nagy segítségünkre lehet. Százötven ulronért a tiéd.– Kérem, gondosan csomagold – bólintok, s tovább pásztázom kínálatát, melynek akad – ha nem is különleges-, egy darabja, melynek csillogása magához vonzza tekintetem. A hasított bőrből égnek meredő nyúlványok stilizált mása a napsugaraknak s a felismerés óhatatlanul melegséggel önt el. – Mennyit számolsz, azért ott nekem? – Ezért? Két száz ulron az ára. De biztos ezt akarod? – felvont szemöldöke alól sandít rám, mint, aki csak sejti, hogy nem ezt az utat szánták nekem az istenek. Határozottan bólintok, mire ő csak vállat vonva teszi a többi mellé. – Ha nem lesz másod, akkor húsz, meg százörven, az százhetven, ez meg kétszáz. Így háromszázhetven ulronodba fog kerülni – halkan csendülnek az ulronok a tenyerében, melyeket kemény munka árán szereztem azokon a napokon, mikor kétlábon járva munkát vállaltam a kikötőben. – Öröm volt veled üzletelni. Remélem, máskor is meglátogatsz.

// #vásárlás: 2db Teleport kristály (20 ulron), Láthatatlanság köpenye (150 ulron) Napfény bot (200 ulron) – 370 ulron//
Teljesítve

❖❖❖

Ezaras Azildor Kedvelte

Varázsló vagyok
Rhysand Earhgaze

Láttam egy flamingót, amelyik egyéni álláspontot képviselt: két lábon állt


❖ Történetem : ❖ Ulron :
763
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Tanonc (Elementáris mágia); Kezdő (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Alorai vásár Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Feb. 19, 2022 4:29 pm

Új nap virradt, szokás mondani, s noha szigorú értelemben a Nap állandósága megkérdőjelezhetetlen, a kifejezés sorsfordító momentumának billogját ez alkalommal én is tettvággyal viselem, miként tudatomban elkötelezettséget s friss szellemet engedek felparázslani. A hajnal hűvös levegőjével ébredezve s levetkezve magamról az elmúlt másfél hét bizonytalanságát, aggodalmát és türelmetlenségben eltöltött pihenését, lépdelek az egyelőre még néptelen vásár standjai között. A remény havának elkerülhetetlen közeledésével melegedő fénynyalábok simítását a lényemen dédelgetem, amint érdeklődéssel méricskélem a különböző portékákat, mágikus csecsebecséket, melyek között gyanítom, minden szigorú ellenőrzés dacára is akadnak hamisítványok, használhatatlan példányok, gyatra utánzatok. Ebből kifolyólag a varázserővel bíró értékeket rendszerint egyetlen kofától szokásom beszerezni, aki ezúttal is töretlen üdeséggel válik meg négy teleport kristálytól az ulronjaimért cserébe. Céltalannak ható nézelődésem viszont afféle ritkaságnak szól, melynek bája kizárólag a küllemében rejtezik, noha addig a momentumig, amíg meg nem pillantom a tökéletes darabot, még én sem tudom, mit is kutatok igazán.
- Mennyit kívánsz meg ezért a szelencéért? - emelem a tenyeremre az annál alig nagyobb dobozkát, melynek fedőjét egy varjat formázó fogóval lehet megemelni. Oldalain különféle cirkalmak díszelegnek, melyek a maguk elegáns szépségével őrzik a tartóban rejlő leendő kincseket.
- Harmincöt ulronért a tiéd, mágus. Szép ajándék lesz – mosolyodik el a stand túloldalán ácsorgó nő, és a szemöldököm leheletnyi emelkedésén túl nem faggatózom tudásának forrásáról. Minden bizonnyal a faragványai mellett a szándékhoz kevéssé van meg a szeme.
- Meglehet. Elviszem – leszámolom az erszényemből a tenyerébe a tárgy méltó értékét, majd újdonsült szerzeményeimet a köpenyem rejtekébe süppesztve indulok vissza az otthont jelentő tornyok irányába.

// #vásárlás: 4 db Teleport kristály (40 ulron), 1 szelence (35 ulron) - 75 ulron //

Spoiler:Teljesítve

❖❖❖○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

In a dream,
I was standing someplace high up, a tower, or a mountain. The whole world was in darkness. Then came the flash of light just on the horizon within the clouds that marked the border between worlds.
˙˙˙Veleris and Rhysand Earhgaze Kedvelték

Varázsló vagyok
Ezaras Azildor

There is a crack in everything. That's how the light gets in.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
756
❖ Tartózkodási hely :
El' Alora
❖ Szintem :
Haladó (Fénymágia, Független varázslatok)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Alorai vásár Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Feb. 07, 2022 7:38 pm
See you again
• Zene: LINK • SZÓSZÁM: IDE
Nem sietem el a szállásom elhagyását. Az este igen későn kerültem az ágyamba, rendesen kimerültem. Nem is sokat aludtam az elmúlt időszakban az idegesség miatt.Őszintén szólva legszívesebben most is még a meleg takaró alatt feküdtem volna órákig, de jelenleg csak vendég vagyok itt és nem akarom a házigazda vendégszeretetével visszaélni. Így szokásos felszerelésemmel felszerelkezve hagyom magam mögött a szállást nyújtó épületet. Avásár felé veszem az irányt. Fel kéne kicsit töltenem a készleteimet. Bár nem szándékozom már sokáig a szárazföldön maradni. Szeretnék találni a hátasomnak egy gazdát, aki megfelelően gondoskodik majd róla. Sokat köszönhetek neki.
Éppen valami meleg pite féleséget majszolgatok miközben az egyik árus portékáit nézem kellő távolságban. Nem szeretném esetleg összepiszkítani az édességgel az áruit. A legtöbb holmi idegen a számomra. Egy-kettőről meg is kérdezem, hogy mire is jók. Ha még huzamosabb ideig maradnék itt vennék is magamnak pár dolgot, de így feleslegesnek tartom azt. Elmosolyodva köszönök el az árustól, hogy folytassam utam, de ahogy felnézek a tömegre megpillantok egy kedves, ismerős arcot, kinek köszönhetően mosolyom szélesebbé válik még a gyászom ideje alatt is.
-Wynva!-Bár találkoztunk tegnap este mégsem volt elég időnk, vagy alkalmunk ahhoz, hogy hosszabban is elbeszélgethessünk. Pedig nagyon is érdekelne, hogy mi járatban erre. Elég messze eljött az otthonától.

Wynva Kedvelte

Vándor vagyok
Calypso

Great stories happen to those who can tell them


❖ Történetem : ❖ Ulron :
965
❖ Tartózkodási hely :
Bárhol
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Alorai vásár Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Feb. 02, 2022 1:20 am

Az előző esti bál meglehetős csalódás volt számomra, hiszen amellett, hogy egyedül voltam kénytelen jönni, még az a titokzatos idegen sem bukkant fel, aki miatt így tettem.  Emellett, ha jól emlékszem, szerelmet vallottam, Thorának, kétszer is sikeresen elkerültem Cate-et -pedig nagyon szerettem volna beszélni vele-  és meglehetős mennyiségű fejfájást okozó, számomra azonosíthatatlan italt is felhajtottam. Nem igazán vagyok formában, na.
A piacot azonban nem hagyhatom ki. Állítólag csodás dolgokat lehet itt vásárolni, én pedig alig várom, hogy elkölthessem a pénzem.
Először néhány üvegcse tintát veszek. Csak egyet akartam eredetileg, hogy visszatérhessek Caldenbe Hófehérhez, de annyira olcsón adják, hogy végül négyet is vásárolok belőle.
Teljesen elvarázsol a sok csodás holmi, ide-oda kapkodom a fejem, miközben egy jókora buciba sütött hússzeletet majszolok. csak akkor csomagolom el a maradékot, mikor az egyik öreg kofánál megpillantok egy farkasfejet mintázó amulettet.  megtörlöm a kezeimet, és szinte azonnal lecsapok a nyakláncra, hiszen, mint kiderül, még haszna is van. Ronannak márpedig nem árt, ha van valami extra védelme, hiszen mostanság meglehetősen sokszor sérül meg ilyen-olyan okokból. A táskám mélyére süllyesztem a nyakláncot, aztán körbepillantok, vajon hol költhetnék még el néhány ulront, mikor ismerős arcot vélek felfedezni az egyre csak sokasodó tömegben. Vajon tényleg Cate lenne az? Elindulok felé, remélve, hogy ő is észrevesz, és nem tűnik el a szemem elől.

#vásárlás  utazók tintája x4, oltalom amulett x1 - 100 ulron

Teljesítve

❖❖❖

Ronan Gallaway and Calypso Kedvelték

Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
477
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Alorai vásár Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szomb. Júl. 31, 2021 5:29 pm

Az Alorai vásár elsősorban a szigeten élő vagy tartózkodó mágusoknak kínál portékákat. A vásár helyszíne minden hét hatodik napján duzzad meg élettel és az áruikat jutányos áron kínáló kofák sokaságával. Egyes áruk a többi város piacain is fellelhetőek, azonban a sziget vásárain olcsóbban juthatnak hozzájuk az érdeklődők.

A helyszínen lehetőség van vásárolni, melyet jelezni szükséges a reag végén: // #vásárlás: megvásárolt holmik felsorolása //


Áru neveLeírása
Utazók tintája15 ulrona testre rajzolván vele az utazók jelét (csúcsára állított háromszög), bárki egyik városból a másikba utazhat tetszőlegesen a tér és idő figyelembe vétele nélkül. Mindössze egyetlen alkalommal hasznosítható, a jel a bőrbe olvad és eltűnik.
Láthatatlanság köpenye150 ulronaki magán viseli a köpenyt, képes három kör erejéig láthatatlanná válni, utána a palást hatalma elvész. Legközelebb megint csak három kör múlva lehet felhasználni.
Szerencse toll10 ulronez a toll egyetlen alkalommal képes megjutalmaznia hordozóját a szerencse áldásával, utána szétfoszlik.
Oltalom amulett40 ulronhasználóját sok mindentől képes megvédeni, legyen az rontás, átok, fizikális támadás. Amennyiben aktiválódik és kifejti a hatását, darabjaira törik és használhatatlanná válik a továbbiakban.
Gyógyító talizmán90 ulrona talizmán birtokosa képes önmaga gyógyítására. A súlyos, de még nem halálos sérülésekre gyógyír. Amennyiben aktiválódik és kifejti a hatását, darabjaira törik és használhatatlanná válik a továbbiakban.
Tűzlevél-papír5 ulronha valaki az üzenetéhez ezt a levélpapírt használja, majd tűzre veti, rögvest a címzetthez manifesztálódik a levél egésze. Mágikus eszköz, egyszeri alkalommal használható fel.
Teleport kristály10 ulrona kristály használatakor tetszőleges úticélra képes teleportálni a mágus, illetve maximum két kísérője. Egyetlen alkalommal használható fel, egy útra és kizárólag mágusok által. Amennyiben 100 kristály erejét egy varázsbotba gyűjti a mágus, állandósítható a hatása, vagyis nem merül ki a kristály.
Üres kristály9 ulronaz üres kristályok látszólag bár hasztalanok, igazából alkalmasak lehetnek különféle varázstárgyak létrehozására. Egyelőre leginkább az elemi lények befogására hasznosítják őket.
Druida bot180 ulronaz elementáris varázslók és a természetkedvelő mágusok szeretett botja. Tölgyfából faragott, mutatós darab. Három karcsúsodó ága közé tetszőlegesen lehet helyezni bármilyen kristályt, díszt.
Ősök botja200 ulronezüst szálakkal, cirádákkal díszített mágusbot, melyet a paplovagok és az elf mágusok is előszeretettel használnak. A tetején gömb formába rendeződő ezüst-szálak közé tetszőlegesen lehet helyezni bármilyen kristályt, díszt.
Kígyó mágusbot190 ulrona fekete színben játszó bot körül egy pikkelyes kígyó (a színe választható) tekeredik felfelé, nagyra zárt szájában pedig bármilyen kristály, dísz megfér. A szabadmágia hívőinek kedvelt botja.
Holdőrző200 ulronaz ezüst színben pompázó bot teteje egy asszimetrikus holdsarlóban végződik, melyből vékonyka nyúlványok emelkednek elő az esetleges díszek, kristályok megtartása érdekében. Az éjmágusok szeretett botja.
Napfény bot200 ulronaz aranyozott bot a Főnixek rendje által előszeretettel használt eszköz. Tetején egy szintén arany korong ül, melyből különböző hosszúságú és vastagságú, hullámos nyúlványok idézik a Nap pompáját. A korong közepén pedig bármilyen dísz, kristály megfér.


Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2426
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Alorai vásár Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Alorai vásár Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Alorai kikötő

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Fehér-tenger :: El' Alora-
Ugrás: