Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Ősi romok - Page 3 KaDiPE5
Ősi romok - Page 3 KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Folrandír Ceilteach
54 Hozzászólások - 23%
Ezaras Azildor
33 Hozzászólások - 14%
Arnav
31 Hozzászólások - 13%
Krónikás
26 Hozzászólások - 11%
Rhysand Earhgaze
20 Hozzászólások - 9%
Aldrich Cornwell
19 Hozzászólások - 8%
Deedra Gindrian
16 Hozzászólások - 7%
Veleris
14 Hozzászólások - 6%
Reinaakviin
11 Hozzászólások - 5%
Calylenia
10 Hozzászólások - 4%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Gailoth havi Hőseink
Jutalmuk 15 ulron
●●●●●●●●●●●●
Aktuális kétheti kihívás
Töltsd ki a karaktere(i)ddel a Tükröm, tükröm kérdéssort!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Yesterday at 10:57 pm
• Moments

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Ezaras Azildor, Shani Masrani, Thora Haleye

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 11 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 1 Bot

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
1
3
Ember
9
7
Ork
0
0
Törpe
0
1
Najád
2
1
Vivern
2
5
Keverék
2
1
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Ősi romok

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
Utolsó Poszt Pént. Dec. 03, 2021 10:49 pm
Accompanied by a Sorceress

@Veleris & Aldrich
Credit:
 
Holló vidáman fogadott, ahogy a kengyelbe lépve nyeregbe szálltam. Jót tesz neki, ha nem hagyom sokáig a táborban lustálkodni. A tegnapi kiruccanásunkat is élvezte, bizonyára ez a hosszabb kirándulás is kedvére való lesz.
Miután alaposabban megvizsgáltam a kijelölt útvonalunkat, összehajtottam a térképet, majd gondosan a nyeregtáskába csúsztattam, és visszahajtottam rá a pokrócot.
- Egy darabig követhetjük ezt a szekérutat - böktem a fejemmel magunk elé, miközben elindultunk. Nem siettem, hagytam, hogy Veleris beérjen mellém. - Aztán észak felé térünk le, lesz ott egy ösvény, ami a hegyek felé visz minket. A térkép szerint Amon Lossë romjai a hegység déli részén terülnek el, egy völgyben. A klán vadásza azt mondta, két-három nap alatt megtehető az út.
Éjfekete lovam Ragacs mellett léptetett, ahogy magunk mögött hagytuk a Romok Klánjának táborát. Noha kissé tartottam tőle, hogy Flant lova szokatlannak fogja érezni új gazdáját, szemmel láthatóan engedelmes volt és jól megtűrte Velerist. Hát igen, a jót könnyű megszokni.
Egyelőre nyílt terepen vezetett az utunk, nem tartottam attól, hogy bárki ránk támadhatna. Ekkora tisztásokon messziről ki lehet szúrni bárkit, aki közeledik, és ennyire az orkok sem lennének ostobák. Már, ha tényleg itt vannak. Mindenesetre, valaki elbánt Veleris korábbi kísérőivel, és azok a zöldek sem hiszem, hogy csak úgy errefelé kóboroltak, akikkel tegnap odakint találkoztam.
- Meglepő, hogy a mágus tanács ilyen silány kísérettel eresztett útnak - tűnődtem el.
Bár fogalmam sem volt róla, El'Alorán hogy mennek a dolgok, de mertem feltételezni, hogy valamirevaló fegyveres kíséretet ki tudnak állítani az utazó varázslóik mellé.
- Mondjuk, gondolom nem számítottak ork rajtaütésekre. Eviran szabad népein kívül senki sem tekinti valós fenyegetésnek az orkokat...


Veleris Kedvelte

Lovag vagyok
Aldrich Cornwell

Hol háború kezdődik, varjak dalolnak és farkasok üvöltenek


❖ Történetem : ❖ Ulron :
888
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Ősi romok - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Nov. 24, 2021 8:07 pm


Ősi titkok láza, acélnak vihara
@Aldrich Cornwell && Veleris
«  Szószám; ide • Zene; ide»
 
Még csak a nap első sugarai kelnek birokra a sötétséggel, alkalmi útitársam mégis úgy gondolja ez az időpont alkalmas arra, hogy ráncba szedje magát. A víz halk loccsanására, mélyet sóhajtva húzom fejemre a szőrmét s fordulok az oldalamra. Csak néhány hunyorításnyi időt szeretnék még magamra szentelni a puhának nem csúfolható, de annál melegebb prémek ölelésében. A belső sátor lebenyének jellegzetes hangja ráz fel véglegesen szendergésemből, mely a lovag távozását jelzi. Magamra kanyarítom köpenyem, s kilépek a sátorból, látom még Aldrich távolodó alakját, de ahelyett, hogy utána sietnék, egy közeli tábortűzhöz sétálok, ahol a tegnapi csapat egyik figurája vizet forral. Pimasz mosollyal fogad, de úri emberhez méltón, megjegyzés nem hagyja el ajkát, inkább forró teával kínál. Egy bólintással köszönöm meg, s a gőzölgő itallal kezemben keresem fel a füves embert, akinél egykori kísérőmet hagytam. Állapota kritikus, de biztost felőle, hogy, amit tud megtesz érte. Megköszönöm, s ha már ott vagyok sikerül megalkudnom vele, hogy az amúgy szegényes készletéből, de mégis adjon számunkra. Így néhány tekercs gyolccsal és erne termésével távozok sátrából, melynek használatáról gondosan kioktatott. Nem szándékozom sérülésekkel visszatérni, de jobb felkészülni minden eshetőségre. Tűt és cérnát attól a lánytól szerzek, akit azért küldött Ald, hogy kerítsen nekem az utazáshoz alkalmasabb ruhát. Nos, sejtettem, hogy nem egy ylorei szabó kínálata fog a rendelkezésemre állni, így a szegényes választékból, egy bő egykor fehér inget, felé fekete dolmányt öltök, alulra pedig egy bordó nadrágot, lábamra kapcát s egy kopottas csizmát. Efelé pedig köpenyt.

- Üdv Ragacs! Ne áruld el senkinek, de te szebb vagy, mint a gazdád. S főzni is biztosan jobban tudsz. – simítom végig a ló orrát, s megigazítva közben zabláját. Megkapaszkodva a nyeregbe húzom fel magam a ló hátára. – Merre? – fordítom fejem Ald felé. Mivel a térkép az ő kezében pihen, így teljesen rábízom magam. Megösztökélem Ragacsot, mire az állat engedelmesen indul meg a kijelölt úton.
Varázslónő vagyok
Veleris

A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
1124
❖ Szintem :
Kezdő (Éjmágia); Tanonc (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Ősi romok - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Nov. 23, 2021 6:07 pm
Accompanied by a Sorceress

@Veleris & Aldrich
Credit:
 
Másnap reggel korán ébredtem, sokkal korábban, mint azt terveztem. Fáradt voltam, és úgy éreztem, mintha egyáltalán nem is aludtam volna. Noha csípős, hajnali levegő fogadott, vacogva megmosdottam egy dézsa hideg, kissé állott vízben, hogy felfrissítsem magam, majd beszerző körútra indultam, hogy előkészüljek az utazásra.
Olyan hat napra elegendő élelmet sikerült csomagolnom magunknak, nagyrészt kétszersültek, kenyér, némi sajt és kolbász. A közös raktárból kerítettünk Velerisnek egy kényelmesebb úti viseletet, aztán felnyergeltettem Hollót és Ragacsot. Remélem, Flant nem veszi zokon, hogy kölcsönvesszük a lovát. Nem, mintha szüksége lenne rá mostanában a tábor területén.
Még mielőtt elindultunk volna, felkerestem Stiant, megbizonyosodtam róla, hogy ép bőrrel megúszták az éjszakát. Nem kellett csalódnom, könnyedén ellátták a verőlegények baját. Megosztottam vele, hogy néhány napra magukra hagyom őket, röviden ismertettem is vele utazásom okát, de a részletekbe nem mentem bele.
Magamra csatoltam brigantin vértemet, a fegyverövemet, a hátamra kanyarítottam egy bundás köpenyt, majd a tábor kapuja előtt vártam a lovakkal Velerist.
- Megkapod Flant lovát az útra - adtam át neki a kantárt, amikor ő is megérkezett. - Ragacsnak hívják, és az egyik legszívósabb lovunk. Barátságos jószág, szerintem jól meglesztek.
Vetettem egy gyors pillantást a környék térképére, amit egy helyi vadásztól sikerült kölcsön kérnem, majd nyeregbe szálltam.


Veleris Kedvelte

Lovag vagyok
Aldrich Cornwell

Hol háború kezdődik, varjak dalolnak és farkasok üvöltenek


❖ Történetem : ❖ Ulron :
888
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
❖ Szintem :
Haladó (Fegyverforgatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Ősi romok - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Szept. 15, 2021 12:42 am

Szabad a játéktér

❖❖❖

Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2421
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Ősi romok - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Júl. 25, 2021 4:08 pm
Adelisa & Dagen
Egy hete kaptunk jelentést, miszerint Amon Lossë egykori romjainál jár-kel egy vivern, aki embernek álcázza magát. Különös veszélyességét pont az álcájában találják, ugyanis ezáltal könnyen keverendő más vadászokkal. Jó magam szeretem a kihívásokat és egy szónál se kellett több, hogy ütve kapjak a lehetőségen. Szerencsére nem kellett viaskodnom senkivel, ugyanis senki nem kapott kedvet élet halál közé sodródni. Én pedig nem félem a halált, ha akar, úgy is utolér. Egészen elképzeltem, amint egy vivern belibben piaci asszonyka ruhában és gyógyfüveket árul. Persze ez teljesen butaság, egyértelmű. De már tényleg nagyon érdekelt milyen lehet egy vivern, aki álcázza magát.
A hegység lábánál pihenő romok kísérteties hatást keltenek. Sok-sok évvel ezelőtt pusztult el a város, de mégis maradtak maradványok. Itt-ott pedig még csontok is, amiket az éghajlat még nem pusztított el. Bár utóbbinál úgy gondolom inkább az itt tanyázó lények áldozatainak maradványai. Erre felé még a talaj is szokatlanul sikamlós, szinte a fenekemen is lecsúszhatnék. Leérve a völgybe a kezem ügyébe veszem a tőrömet, ugyanis ha valamiről híres még ez a város, akkor arról, hogy a szörnyek előszeretettel tanyáznak itt. Talán emiatt sem akart senki ide jönni. Eggyel még egyszerű elbánni, de a cinkosai komoly galibát is okozhatnak. Besétálok az egykori épület falak közé és kúszva megyek romról-romra. Sehol senki. Állapítom meg, majd felegyenesedek, elteszem a tőrt és helyette előveszem az íjamat. Már éppen kinézek magamnak egy magasabb pontot, ahonnan belátom a romokat, mikor az egyik fal mögül kisétál egy alak. Sokat nem látok belőle, mert már javában lement a Nap. Bár bizonyára ha így kisétált előttem, ő sem vehetett észre. Behúzódok az imént említett fal mögé és onnan figyelem ki. Körvonalazódik a női alak, amiről egyből eszembe jut az embernek álcázott vivern. De aztán végig fut rajtam a libabőr és akkor ott rájövök, hogy nincs egyedül. Így nem lépek, csak figyelem. Várok a megfelelő pillanatra és szorítom a fegyveremet.
Fejvadász vagyok
Dagen Atadorm

Guilty among sinners, who is dumb


❖ Történetem : ❖ Ulron :
307
❖ Tartózkodási hely :
Eviran
Ősi romok - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Nov. 05, 2020 10:59 pm

Az Evirani-hegység lába közelében nyugvó romok egykor egy elfek lakta kisebb városnak, Amon Lossë-nak adtak otthont, azonban a mágusháború alatt, mint sok minden más, ez is az enyészettel vált egyenlővé. Miután pedig az evirani szabad nép kikiáltotta a függetlenségét, és kijelölte határait, nem is próbálta senki visszaszerezni a várost vagy újjáépíteni, benépesíteni azt. A romok manapság különféle élőlények lakhelye, illetőleg menedék mindazok számára, kik átutazóban vannak eviran földjén.
Tulveron főkrónikása
Krónikás

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
2421
❖ Tartózkodási hely :
Tulveron
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Ősi romok - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Ősi romok - Page 3 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
3 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» Romok Klánjának otthona
» Romok klánja, 1020 nyara

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Eviran-
Ugrás: