Tulveron Krónikái
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Men echenim
sí derthiel ne chaered hen nu 'aladhath


 
Holtak erdeje - Page 5 KaDiPE5
Holtak erdeje - Page 5 KaDiPE5
  • Bárdjai
Lelkes firkászok
Folrandír Ceilteach
54 Hozzászólások - 23%
Ezaras Azildor
33 Hozzászólások - 14%
Arnav
31 Hozzászólások - 13%
Krónikás
26 Hozzászólások - 11%
Rhysand Earhgaze
20 Hozzászólások - 9%
Aldrich Cornwell
19 Hozzászólások - 8%
Deedra Gindrian
16 Hozzászólások - 7%
Veleris
14 Hozzászólások - 6%
Reinaakviin
11 Hozzászólások - 5%
Calylenia
10 Hozzászólások - 4%
A próba
Bátor kalandorok figyelem!
Gailoth havi Hőseink
Jutalmuk 15 ulron
●●●●●●●●●●●●
Aktuális kétheti kihívás
Töltsd ki a karaktere(i)ddel a Tükröm, tükröm kérdéssort!
Üdvöznk
dicső lovag szép a ruhád, szép a lovad
Neved:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üdvözlünk Tulveron mágiával átszőtt világában!
Oldalunk középkori körülmények között játszódik, és ötvöződnek benne számtalan fantasy mű elemei.
Regisztráció előtt kérünk, mindenképpen olvasd el a Törvénykönyvünket és Világleírásunkat, melyek az oldalon való könnyebb kiigazodást szolgálják, illetőleg az alapok megismerését.
Oldalunk 2021.01.08-án nyitotta meg kapuit a nagyérdemű előtt.
Várunk sok szeretettel egy igazán nagy kalandra!
ChatBox
Üzenj nekünk


Friss Krónikák
Ahol még nem száradt meg a tinta
Yesterday at 10:57 pm
• Moments

Bátor kalandorok
Oldalon settenkedő sötét árnyak

Ezaras Azildor, Folrandír Ceilteach, Shani Masrani, Thora Haleye

●●●●●●●●●●●●
Jelenleg 12 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég :: 1 Bot

A legtöbb felhasználó (70 fő) Pént. Jan. 08, 2021 6:26 pm-kor volt itt.
Isilmë kegyeltjei
Fajok, nemek aránya
Faj
Férfi
Elf
1
3
Ember
9
7
Ork
0
0
Törpe
0
1
Najád
2
1
Vivern
2
5
Keverék
2
1
Kalendárium
oldalunk időszámítása


 

 
Holtak erdeje

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Utolsó Poszt Hétf. Júl. 19, 2021 3:50 pm

Történetem Címe
Zene: Zene  • szószám: ide •  @Wynva
──────────── ────────────
Nem tehet róla, felhorkan, és nevet a nő szúrós megjegyzésén. Nem is firtatja tovább a királylány dolgot. És Kevinnel sem beszélget sokáig az illemről. A nő megmentette az életét. Teljesen alapvető dolog, hogy ezért hálásnak kell lenni, nem pedig nevekkel illetni. Pláne nem, ha meg akarja tartani a másik lábát.
-Nem akarok keletnek menni visszafelé, ha nem feltétlen szükséges. - Feleli, miután visszaért Wynva mellé, kissé gyorsabb léptekkel, mint talán indokolt lenne. - A hegyek meg...sérült a lába. Nem akarom cipelni egész úton.
Elhallgat, és csak a Wyn hajába kapó felerősödő szelőre kapja fel a fejét a hosszú csendből, és tesz úgy, mint aki maga elé képzeli a kontinens térképét. Mintha el tudná magukat helyezni rajta....
Hosszas töprengés után nyögi csak ki, mit szeretne.
-Inkább egy nagyobb  városba szeretnék eljutni, és sokat segítene egy idegenvezető. Meg is fizetném. Velünk tartanál?
Végül nem teszi hozzá, hogy örülne a társaságnak is. úgy érzi az lehet túlzás lenne.

Wynva Kedvelte

Világi vagyok
Ronan Gallaway

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
304
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverfogatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Hétf. Júl. 19, 2021 3:31 pm
Nem is kerestem. Kell a francnak a nyakába egy picsogó királylány. - nagyjából úgy érzem, ezzel sikerült megkerülnöm a valódi választ Ronan kérdésére. Kezd már tényleg ijesztően bizalmassá válni ez a beszélgetés; ezt meg is állapítom gyorsan. Kevin állapota éppen remek alkalom, hogy kilépjek belőle. Eddig is sejtettem, hogy semmi baja a fiúnak, de most, a pofont követően már tudom is. Felvonom a szemöldököm és egy lesajnáló pillantást vetek rá, miközben várom, vajon ki meri -e ejteni a száján azt a bizonyos szót. Azt hiszem, vele nem lenne nehéz dolgom, ha halálra akarnám ijeszteni, de ma igazán semmi kedvem hozzá. Nincs benne semmi kihívás. Kilépek hát, és hagyom, hogy Hófehér vegye át a helyem. Hadd beszéljen csak vele, és lássa, az idült hülyeséget leszámítva semmi baja a kölyöknek.
Türelmesen várok, addig elkortyolom a maradék teámat, és csak akkor kuncogok fel, mikor meghallom odabentről a csattanást. Mire azonban Hófehér kilép az ajtón, már a kis lócán ülök az ablak alatt, és újra komoly képpel szorongatom a kupámat. - Persze. Ha keletnek indulsz, jó egyheti járásra van leeryia, északra, a hegyeken át pedig Iletheas, valamivel közelebb.-
Azt persze nem említem, hogy Ylore, ami azért már tényleg városszámba megy, az én úticélom.
Nem akarom, hogy azt higgye, társaságot keresek egy 10napos kutyagoláshoz. Persze, biztonságosabb lenne a hegyeken csapatban átkelni, de már így is épp elég időt töltöttünk együtt ahhoz, hogy a bennem élő remete sikítva próbáljon a másik irányba futni a csapatos utazásnak még a gondolatától is.

Ronan Gallaway Kedvelte

Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
472
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Júl. 16, 2021 5:44 pm

Történetem Címe
Zene: Zene  • szószám: ide •  @Wynva
──────────── ────────────
Elkapja a nő pillantását, de illedelmesen próbál úgy tenni, mint aki nem vette észre, és nem is hallott semmit. De mi tagadás, a kérdésre, hogy háziasszonynak néz e ki Wynva, egyre erősebben "IGEN" a válasz.
-Ezek szerint még te sem találtad meg mi? - Kérdi élcelődve, aztán kicsit felgyorsulnak az események. Persze megfogja a teát, bár olyan hirtelen nyomják a kezébe, hogy csak a szerencsén múlik, hogy nem lötyköli ki azt. Csendben követi a nőt, és már rázza is a fejét. Kevin-t azzal ébreszteni, hogy rakjon rendet? Ha lángolna a szoba is legfeljebb a másik oldalára fordulna. Ezt ő kissé kevésbé szofisztikáltan egy "haggyámá" nyögéssel próbálja kommunikálni. Az utána érkező kívül is hallható csattanásra viszont még Ron is az arcához kap majdnem. Belekortyol a teába, és átlépi a küszöböt, hogy megnézze, él-e még Kevin, vagy ez a nyafogó hang csupán a levegő, ahogy kiszökik az orcáján keletkezett új lyukon.
-Nem vagyok lusta te te...bo....b....
Rákjárásban mozdul az első falig, és néz rémülten Wyn-ra a srác. Ron megforgatja a szemeit, és visszaadja a kupát, mielőtt elindulna a barátja felé.
-Beszélek vele...egy pillanat.
Leguggol Kevin mellé, és a vállára teszi a kezét. majd le is nyomja, hogy ne tudjon elszaladni, amikor beszélni kezd hozzá. Mondjuk ezzel a lábbal nem fog rohanni. Lassan, és türelmesen magyaráz neki, újra és újra. Aztán felcsendül egy újabb csattanás. Pár perccel utána kijön Wyn-hez.
-Tényleg kutya baja. amint találok egy szekeret, haza küldetem....nem tudod véletlenül, merre találjuk a legközelebbi várost?
Világi vagyok
Ronan Gallaway

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
304
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverfogatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Júl. 14, 2021 11:56 pm
Talán vár valamire, de nem mondja. Talán azt gondolja, hogy meg fogom kérdezni, miért nincs asszonya. De nem teszek ilyet. Még ha érdekel is, a választ magamtól is kitalálom. Nem a külseje a gond. És valószínűleg nem is a természete. Kizárólag a származása. Ennyi. Ezen nincs mit magyarázni. És bár eszembe villan egy-két viccesnek szánt megjegyzés ezt illetően, úgy döntök, ezeket most nem sütöm el.
Nem is bánom meg nagyon, főleg, mert egy újabb bókot kapok, amit nem tudok hová tenni. A főztöm legjobb esetben is közepes lehet, tekintve, hogy amíg csak az időjárás engedi, édes gyümölcsökkel és egyéb gyökerekkel, mogyoróval tömöm a hasam, és van, hogy napokig nem is főzök.  
Még mindig nem igazán tudom, hogy hogyan kell rendesen reagálni egy igazi bókra, úgyhogy csak vállat vonok és sóhajtok egyet. - Az erdő tele van fűszerekkel. Csak tudnod kell hol keresd őket. -  elnézem, amit a nehéz fatuskóval művel és újabb aprócska sóhaj csusszan ki az ajkaim közül. Komolyan? Nem könnyíti meg a dolgom.  Azért igyekszem nem túl kedves lenni. A végén még félreértené.  
- Az aranybogárnak még annyi valóságalapja sincs, mint a rólam szóló ... pletykáknak. - lenyelem a teámat, és megkönnyebbülök kicsit; úgy tűnik sikerült terelnem a témát valami biztonságosabb irány felé.  Kevin állapota szépen javul. Valószínűleg azért alszik annyit, mert a teste gyógyításra használja fel az energiáit. De azért nem árt, ha ránézek.  Ron szavai hallatán úgy teszek, mint akit még a kérdés is sért. -Fogdmegateám! -  a kezébe nyomom az említett italt, és elindulok a kunyhó felé. A tűzifát illető kérdésre csak egy pillanatra fordulok hátra és legyintek. - Most, hogy megcsináltad a tetőt, van. -  
közben belépek a kunyhóba és megállok a hortyogó Kevin fölött. Vetek egy újabb pillantást a térdére, aztán fölé hajolok és megköszörülöm a torkom. - Kevin te hétalvó! Azonnal kelj fel és takarítsd ki a szobád! - kiáltom magas, szinte vijjogó hangon, s ezzel egy időben egy csattanós búzalángost helyezek el pontosan a jobb orcáján. Amint magához tér, Ronhoz lépek, vetek rá egy "énmegmondtam" pillantást, és visszaveszem a teámat. - Semmi baja, csak lusta. Holnap ilyenkor már úton lehettek... akárhová. - jegyzem meg színtelen hangon, felhörpintve a teámat.

Ahronit and Ronan Gallaway Kedvelték

Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
472
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Júl. 14, 2021 10:47 pm

Történetem Címe
Zene: Zene  • szószám: ide •  @Wynva
──────────── ────────────
Megáll, és felkészül a reakcióra, mint egy ütésre, amit tud, hogy nem kerülhet el. Pedig utólag belegondolva sejthette volna, hogy felesleges. A kérdésre, hogy miért nem volt nős soha a nő is tudja a választ, és szinte láthatja az arcán, ahogy rádöbben erre, hisz ő maga is ebben a cipőben jár. Egy félvér zsákutca. Ki akarná összekötni az életét ezzel.
Meghosszabbítja kicsit ezt a szünetet, és hallgatja a lány nevetését, ami szintén nem hangzik valami boszorkányosnak. Nincs benne semmi pokoli, vagy gonosz, inkább olyan...szívderítő.
-Tudsz bizony. És még finomabban is mint én. Gondolom sokat segít, hogy nem a só az egyetlen fűszer, amit ismersz.
Aztán nekidönti a baltát a kivágott fakupacnak, és fél kézzel felkapva egy tuskót közelebb megy a nőhöz, és vele szemben ül le, alig fél méterre tőle. Megrázza a fejét és még egyszer megnézi magának őt, mintha most látná először. Eddig is tudta persze, hogy félorkkal van dolga. Említette is már Wyn. Annyira önmagában nem is meglepő, hogy semmilyen vonása nem árulkodik erről. Ő maga is előbb tűnne jegesmedve keveréknek, mint félelfnek.
-Nincsenek oda értük. De lehet igazad van, és neked nehezebb dolgod lenne ott, ha tudnák, ki vagy. Mindazonáltal...szerintem senki sem mondaná meg, hogy te vagy a rettegett Wynva. Én elsőre inkább az arany bogár legendájára gondolnék...
Arra már nincs ideje, hogy megkérdezze, mit értett azon, hogy "főleg ha...?". Vagy lehet csak hagyja, hogy elterelje a témát. bólint, és a ház felé pillant, ahonnan most is hallja a férfi horkolását.
-Igazad van. Ennyire azért nem volt lusta. Mielőtt találkoztunk, nem aludt három napig de tényleg aggasztó. tudunk valamit tenni érte?
Érezhetően aggódik, beszéd közben teljesen a kunyhó felé fordul, és gondolatai minduntalan visszakanyarodnak oda, amit korábban mondott Wyn. Nem érdemes senkiben bízni, mert csak pórul jársz. Kezd hajlani rá, hogy igaza van a nőnek.
-Egyébként....van hova rakni ezt a sok tűzifát? Kissé lehet túlzásba vittem.

Ahronit Kedvelte

Világi vagyok
Ronan Gallaway

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
304
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverfogatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Szer. Júl. 14, 2021 3:06 pm
Sosem volt nős... érdekes. Az ember azt gondolná... nos nem vagyok ember. És ő sem. Ez pedig mindent megmagyaráz. Nem is akarom tovább boncolgatni a témát. - Hát tudom én? - kérdezek vissza vállvonogatva. Egész életemben csak Brynát ismertem, aki anyám helyett volt...nos az anyám. Vagy valami olyasmi. Amióta meghalt, egyedül élek. Nincs túl sok tapasztalatom ilyen téren.
Leülök hát egy tuskóra és a teámba kortyolva hallgatom, milyen elképzelései vannak a boszorkányokról.  El is nevetem magam. Szinte megtisztelő, hogy legendáriumok gyűjtői szerint helyem van a egy ilyen könyvben. Persze elég egyértelmű, hogy sem a gyűjtő, sem pedig a mese kitalálói nem találkoztak velem sosem. De kit izgat? Elnevetem magam. Jóízű, őszinte nevetés ez; közben a fejem rázom, és csak akkor hagyom abba, mikor a kezemre löttyintem a forró teát.
- Nem érdemes senkiben sem megbízni, mert csak pórul jársz. Bár főzni éppenséggel még tudok is. -  felelem neki a kezemet törölgetve, aztán hörpintek egy kortyot a megmaradt léből. Hogy miért osztogatom a jótanácsaimat Hófehérnek, nem tudnám megmondani. Biztosan ahhoz lehet köze, hogy csak amióta beszélgetünk, összeaprított egy fél erdőnyi fát, megoldva ezzel a téli tüzelőgond nagy részét. Utóbbi szavaira felhorkantok és egy gúnyos kis nevetés pattan ki belőlem. - Nem, mintha lett volna választásom. De biztos csak a félorkokat nem szeretik, a féltündékért meg odavannak a városi népek. Főleg, ha... - elhallgatok és sóhajtok egyet inkább.  - Kevin lába hamarosan rendbe jön. Az álomkórossága viszont elég aggasztó. -

Ahronit Kedvelte

Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
472
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Júl. 13, 2021 1:36 pm

Történetem Címe
Zene: Zene  • szószám: ide •  @Wynva
──────────── ────────────
Megkönnyebbült sóhaja messzire száll, amikor felcsendül Wynva hangja. Lám, tényleg elkerülik a ragadozók ezt a helyet. Nos, egyet kivéve. Hátra tekint a válla felett, és letörli a homlokát.
-Sosem voltam nős de...aki ilyesmire vállalkozik, csak nem mond le rólunk ilyen könnyen nem?
Megvonja a vállait, és gyorsan kettéhasít még egy fát, mielőtt megkapná, hogy nagyon naiv elképzelései vannak. A helyzet az, hogy ezt ő is tudja. Ritka az, ki azért tölti estéit a szárnyas csikóban, mert imád otthon lenni.
-Van a táskámban egy könyv Eviran legendáiról, és elbeszéléseiről. Neked több oldalt szenteltek benne. Wynva, a mostoha. Állítólag felfalod az erdőben eltévedt gyermekeket, hallod mások tisztátalan gondolatait, a véred éget mint a tűz, a nyelved helyén pedig egy kar hosszúságú kígyó található, mely ha kitátod a szád előre tör mint egy dárda, és megmarja áldozataid.
Beszéd közben tovább hasít, egyik fát a másik után. A másvilági szörnyeteg ecsetelése után azonban megtámaszkodva a baltán pihen le kicsit, és fordul megint a nő felé.
-Ami engem illet, én mindig zöld bőrrel képzeltem el a boszorkányokat. Meg persze hatalmas hegyes süveggel. És úgy általában azt gondolnám, hogy több eszem lenne annál, hogy egyek főztjükből...de nálad nem érzem, hogy aggódnom kéne.
Végig méri a lányt, és picit mosolyogva megint megvonja a vállait, mint aki épp arra gondol, lehet tévedek, és lehet hamarosan megtörik a bűbáj, és fejjel lefelé lógva ébredek egy kampóra akasztva, végtagok nélkül, de mit van mit tenni hmmm?
-Őszintén szólva, te csak egy olyan nőnek tűnsz, aki nagyon-nagyon nem szereti mások társaságát...és őszintén...
Újra lendül a balta, és ezúttal egy mozdulattal vág ketté egy hatalmas rönköt, mintha csak egy száraz szalmaszál lenne.
-...meg tudom érteni.

Ahronit Kedvelte

Világi vagyok
Ronan Gallaway

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
304
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverfogatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Kedd Júl. 13, 2021 1:48 am

Aggódtál értem? Ez... kedves. Érthetetlen, de azért .... az. - mondom kissé megilletődve, de aztán gyorsan magamhoz térek azért.
Persze, nem bonyolult elcipelni egy mázsa súlyt, csak erő és kitartás kell hozzá. Nem bonyolult lepényt sütni sem, gondolom... bár én ilyesmivel nem próbálkozom.  Megvonom hát a vállam, és ráhagyom. Ha nem akar válaszolni a kérdésemre, hát én nem fogom erőltetni. Nem vagyok én vallató. Fogom a süteményt, és már mennék is. A lépcső tetején állva fordulok csak vissza, alig egy pillantásra méltatva csak a férfit. - Ja, persze, egyétek csak meg! - mit bánom én már?! hiszen itt egy tál lepény, ráadásul a finomabb fajtából! Bármikor ezt választanám, bármiféle hús vagy egyéb helyett.
És ezzel el is tűnök Ronan szeme elől. Magamra zárom a szobám ajtaját, megszabadulok a ruháimtól, és a hálóingbe bújva kucorodom be az ágyba a nagy tál lepénnyel. Valamikor hajnalban a tálat szorongatva ébredek. Még épp van annyi lélekjelenlétem, hogy óvatosan tegyem csak le a földre a tálat, aztán alszom is tovább. Egészen reggelig, amikor is fejszecsattogásra ébredek.
Nem vagyok hozzászokva, hogy bárki is legyen a házamban, vagy a közelében, de az első ijedség után azért gyorsan összeszedem magam. Gyors fésülködés és öltözés után megnézem a konyhában horkoló férfi sebét, aztán főzök egy kamilla teát, és egy adagot a kezemben szorongatva kilépek a kunyhóból.
- Annyit aludtam, hogy ha nem egyedül élnék, a férjem már el akart volna temetni. - felelem Hófehér hátának, aztán leülök az egyik nagyobb fatuskóra, Ronantól jobbra, és elgondolkodva nézek rá. - Attól függ. Szerinted milyen egy igazi boszorka? - kíváncsian várom a válaszát, hiszen sosem fogom megunni a rólam terjengő pletykák és hazugságok gyűjtögetését.

Ronan Gallaway Kedvelte

Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
472
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Pént. Júl. 09, 2021 11:20 am

Történetem Címe
Zene: Zene  • szószám: ide •  @Wynva
──────────── ────────────
Majdnem kijavítja a nőt, hogy ő bizony nem kovácslegény. Majdnem, de aztán inkább ráhagyja a dolgot. Ízlésen jobb nem vitatkozni a boszorkával.


-Számtalanszor említetted...de soká elvoltál, gondoltam megnézem, jól vagy-e...mindegy. - Jegyzi meg halkan. Láthatóan esze ágában sincs most már elhagyni a házat, és nem is teszi. Azt nem tudja, miért csodálkozik annyira a banya, hisz megígérte, még málnát is talált hozzá, és ráért bőven, miért ne tette volna?
-Ezek egyike sem bonyolult dolog.
Nagyon sokat nem tud hozzátenni. Wynva mint a villám indul meg, és már a lépcsőnél jár, mielőtt utána tudna szólni. Nem szívesen zargatja, de a gyomra akkorát kordul, hogy már az le tudna dönteni egy rozogább kőfalat.
-Ha nem bánod, nagyon jó illata van a te főztödnek is...
Ez után viszont békén hagyja őt. Ha valaki, akkor ő megérti, ha egyedül akar lenni. Megeteti Kevin-t is, mielőtt nyugovóra térne, ismét a lépcső felé fordulva, de ezúttal már úgy hajtja álomra a fejét, hogy nem is igazán biztos benne, hol hagyta a kardját, csak, hogy letette valahol a házban. Mi baj lehet reggelig...?


Hajnalban megint mocorgásra ébred, és miután képtelen visszaaludni megint munkához lát. A tető úgy tűnik egyben marad, így elkezd tűzifát hasítani, és el is foglalja ezzel magát egész reggel, míg hozzá nem szól valaki.
-Te sem tudsz aludni? - Kérdez, anélkül, hogy hátra fordulna, mikor meghallja valakinek a lépteit. Egyébként eddigre már igencsak világosságba borul az erdő, így inkább az lenne a furcsa, ha tovább szundikálna a házigazdája.
-Remélem nem sértelek meg kérdésemmel de...jól sejtem, és nem vagy igazán boszorkány ugye?
Most már nagyon reméli, hogy tényleg jól sejti, és Wynva áll mögötte, nem egy eltévedt farkas vagy medve.

Világi vagyok
Ronan Gallaway

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
304
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverfogatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Csüt. Júl. 08, 2021 11:35 pm


Nem mindig értem, mikor, mit is akar pontosan mondani Ronan, de úgy tűnik, ez kölcsönös. Igazából lehet, hogy csak tréfálni próbál, de nem ismerem még eléggé, hogy tudjam, mit kellene komolyan vennem, és mit nem szabad. A nyaktekerést illető kérdését hallva nem tudok ellenállni a késztetésnek, hogy gazdagítsam kicsit a rólam szóló pletykák és szóbeszédek tucatjait. - A kövéreknek jobb az íze, mint a... kovácslegényeknek. - felelem vigyorogva, aztán még hozzáteszem: - Amíg a barátod is itt van, addig biztonságban vagy. -

Egy ideig csak bámulok utána, aztán viszont megrázom magam, és erőnek erejével keresek valami tennivalót magamnak. Hallom ugyan a rikkantást, de úgy döntök, nem dőlök be a cselnek. Majd ráfogom, hogy nem jól utánozta a fácánt.
A fürdést nem sietem el. Sokáig lubickolok, élvezem a hideg vizet, és hogy végre megint tisztának érezhetem magam. Csak akkor indulok vissza, mikor már majdnem teljesen a horizont alá bukott a nap. Csukott szemmel is hazatalálnék, így nem aggódom igazán. Már az ösvényen megérzem a friss sütemény illatát, így nem igazán lep meg, hogy az asztalon vár a málnás lepény. Az már annál inkább, hogy Hófehér, mintha készülne valahová. - Nem említettem, hogy sötétben nem érdemes odakint kószálni? - kérdezem köszönés helyett, aztán kissé megenyhülve sóhajtok egyet. - Te tényleg megcsináltad... - képtelen vagyok ellenállni hívogatón illatozó édességnek. Leülök, és vágok magamnak egy darabot. Lehunyt szemmel forgatom a számban a süteményt, majd nyelek egyet és elmosolyodom. - Tetőt javítasz, bajtársat cipelsz, és még sütni is tudsz. Ki vagy te, Hófehér? - Nézek rá kíváncsi tekintettel, miközben vágok még egy darabot a lepényből. Aztán csak megrázom a fejem és felállok, tányérra téve a nagy adag sütit. - Reggel megbeszéljük a továbbiakat. Addig is... - a tányérról a sütemény szeleteket visszateszem a sütőformába, aztán úgy, ahogy van, a kezembe veszem az egészet. - Köszi az élményt! Jó éjt!- ezzel elindulok a lépcső felé, a málnást majszolgatva.
Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
472
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Jún. 27, 2021 8:43 pm

Történetem Címe
Zene: Zene  • szószám: ide •  @Wynva
──────────── ────────────
Kissé megdöbben, amikor csak úgy édinek titulálja őt Wynva. Álmában sem gondolta volna, hogy a boszorkány ismeri ezt a szót. De ezen gyorsan túlteszi magát, és csak bólint, mert ő azt komolyan gondolta, amit mondott. Oké, nem ingyen csinálja, de az orvos sem. Még a pap is pénzt kér, amikor feladja az utolsó kenetet.
-Most azt próbáltad közölni nagyon finoman, hogy ki szeretnéd tekerni a nyakam, és levest csinálni belőlem?
Újabb szelíd mosoly, és most már tényleg megy. A kardját persze viszi magával. Nem árt letakarítani, és akad pár dolog, amit szívesen kimosna. Talán majd most. Csak egy pillanatra torpan meg, amikor megérzi a ragu illatát. Hogy miért nem ezt emlegette Wyn? Nem fog sokáig elmaradni, az egészen biztos!
A patakot könnyedén megtalálja. Még ő is meglepődik ezen, de visszafele végülis még eltévedhet. Gyorsan levetkőzik, majd gondol egyet, és két tenyerét a szája köré téve háromszor utánozza a fácán hívását, amilyen hangosan csak tudja. Ez után letakarítja a kardját, és magát is, majd átöltözve siet vissza a házhoz, és biccent a nőnek. Tényleg nem volt sokáig távol. És amíg Wynva nincs itthon, hozzálát a lepény sütéshez. Tej nélkül nem az igazi, és lekvárja is alig van, de az út közben összeszedett málna csak feldobja mad egy kicsit. Mire hazaér a nő már a kész tál édesség várja őt. És csak egyszer égeti meg magát Ron sütés közben. Új rekord.
Párszor finoman belerúg Kevin-be, de barátja nem nagyon akar felkelni. A saját lepényét szívesen befalja, de aztán halkan hortyogva pihen tovább. Ez után idegesen dobol ujjaival az asztalnál, majd felkapja megint a kardját, hogy Wynra keresésére induljon...és kis híján rányitja az ajtót, pont, ahogy hazaér. Hát igen...ennyit a híres elf hallásról.
-Jó estét...khmm..és jó étvágyat.
Félre áll az útból, és elteszi a fegyvert.

Világi vagyok
Ronan Gallaway

Great stories happen to those who can tell them


❖ Ulron :
304
❖ Szintem :
Kezdő (Fegyverfogatás)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt Vas. Jún. 27, 2021 8:18 pm


Lehunyom a szemem, és kisvártatva megrázom a fejem.  Nem felelek semmit inkább az újabb bókra, és erősen próbálok nem zavarba jönni. Nem adok még több lehetőséget, hogy próbára tegyen. Csak megforgatom a szemeimet, és inkább ott hagyom, s közben csak annyit morgok:  - persze-persze, Celadon...- ciccentek egyet, és inkább a dolgommal törődöm, már amennyire tudok. Elég sok mindenben akadályoz, hogy a műhelyem használhatatlan, de azt hiszem, még hálásnak is kellene lennem, hogy ez pont most történt, s van, aki megjavítsa. Majd megkeresem valahol magamban énem azon darabkáját, aki tudja, hogy kell hálásnak lenni egy viharért, ami tönkre teszi hónapok munkáját.

Estefelére azért még így is sikerül elfáradni. Ronannak persze gondolom, jobban, tekintve, hogy amit többnapos munkának saccolt, egyetlen nap alatt befejezte.  Meg is lep. Ezzel is, meg a teljesen más hangvételű megjegyzesével. Hirtelen nem is tudom, mit mondjak erre. Fontos munkát végeznék? Nem hiszem. Igényt elégítek ki...főként. Hogy fontos-e? Ki tudja? Én megélek belőle, az a lényeg. Kicsit megilletődve biccentek egyet és elmosolyodom. - Olyan édi, hogy  így látod. - van egy kevéske gúny a hangomban, de az csak annak a romantikus elképzelésnek szól, hogy én itt társadalmi munkát végzek szép mosolyokért és hálás köszönetekért. Na persze..
Pislogok kettőt, míg feldolgozom az ajánlatot, aztán  akaratlanul is elmosolyodom. -  Ha eltévedsz, csak rikolts hármat, mint a fácán, és megkereslek. - kacsintok egyet, aztán úgy teszek, mintha tovább csinálnék valamit, amit eddig sem csináltam, jelezve, hogy jobban teszi, ha elindul.
Sámán vagyok
Wynva

There ain't no such thing as a free lunch.


❖ Történetem : ❖ Ulron :
472
❖ Tartózkodási hely :
Holtak Erdeje
❖ Szintem :
Mester (Alkímia)
Teljes feljegyzés
Karakter bejegyzés:
Felszerelés:
Mesélői jegyzet:

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
Utolsó Poszt
Ajánlott tartalom

Holtak erdeje - Page 5 Empty
Vissza az elejére Go down
 
Vissza az elejére 
5 / 8 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» 1173. Elmúlás hava, Silmë erdeje
» Ősök/Holtak éjjele [Vége]

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Tulveron Krónikái :: téktér :: Eviran-
Ugrás: